Čaute potreboval by som poradiť z monitorom do 200 € ktorý bude pripojený len xboxe čiže hlavné využitie budú hry filmy.Veľkosť by mala byť 24 palcov
Zatial som pozeral na tento Samsung http://www.alza.sk/samsung-p2450h-cerve ... 135964.htm
Led je len marketingovy ťah vyrobcov ako z ľudi vymamiť peniaze. Oproti klasickemu podsvieteniu neprinaša po obrazovej stranke absolutne nič. Rovnako kvalitny obraz poskytne ccfl podsvietenie za nižšiu sumu.
Momo46 napísal:Nevybral som si ho podla toho že je LED ale celkovo sa mi zdá byť v pohode , 2 HDMI porty a tá cena tiež nie je zlá
Ale rád privítam vaše návrhy
Nereagoval som na tvoj vyber, ale na to čo pisal rain3R.
Pri limite 200€ by už možno bolo dobre pouvažovať nad kvalitnejšim IPS či PVA panelom. Hlavne na filmy to bude podstatne lepšie riešenie.
Takže si v podstate vyberám medzi tým Philipsom a Samsungom - Je tam dosť veľký cenový rozdiel tak mám dilemu
Myslíte že ten rozdiel je až taký veľký ?
RobertHammer napísal:Na xbox bohato staci ten Samsung P2450H - iiyama ci dalsie panely su lepsie pre PC
Stačiť samozrejme bude, ale na filmy je lepšie niektori z lepšich panelov. Lepšie pozorovacie uhly, vernejšie podanie farieb (hlavne pleťove odtiene), lepšia čierna, gradacia šedych odtieňov atd.
Led je len marketingovy ťah vyrobcov ako z ľudi vymamiť peniaze.
No tak to si dobre zabil s zými LEDkami..pokiaľ ju nemáš doma, tak prosím ťa nehovor, obraz je ovela krajší zagoogli si nejaké testy, a ani o polovicu nižšiu spotrebu nemajú, že nie...
Ano, ma to o par wattov nižšiu spotrebu. Ušetriš neskutočny balik.
Praveže testy čitam a hovoria niečo ine ako ty. Darmo budeš mať niečo doma, a vyhlasovať, že to je to naj, pokiaľ to neporovnaš s niečim inym. Ja netvrdim, že to je zly monitor, ale tvrdiť že jedine led, je absolutne zcestne, hlavne keď realita hovori niečo ine.
znie ako jedine led tak asi začnem písať hebrejsky...
ano, nehovorám že je ot najlepší monitor, hovorím že v porovnaní s normálnymi sa mi zdá byť krajší obraz a spotrebu má naozaj nižšu, nechcem sa hádať...
a niesom od tych čo vyhlasujú že moje je naj....
Tak to asi môžeš začať hneď. Alebo sam nerozumieš tomu čo pišeš?
"Keď od Samsungu tak zober ledku" - každy sudny človek pochopi ako to, že Samsungy s obyčajnym podsvietenim su horšie. Ergo, jedine led.
Pripadať ti lepši samozrejme môže, to ti nikto neberie. Ide len o ten spôsob akym si to napisal.
Spotrebu samozrejme nižšiu ma, nikto netvrdi že nie. Ale z praktickeho hľadiska je ten rozdiel v konečnom dôsledku absolutne zanedbateľny. Ročna uspora bude doslova par eur. To si myslim, že nema zmysel riešiť.