Problém vo vzťahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém vo vzťahu

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Urážky, nadávky a skoro nič iné. Ďakujem tým pár ľudom, ktorí sa tu dokázali pri všetkej slušnosti vyjadriť, či kladne alebo aj kriticky, potešilo ma to. Stále mám však pocit, že tu ide z vašej strany len o peniaze. Nepísala som, že som podvádzala priateľa s bohatým. Nepoznám jeho finančnú situáciu, ale pravdepodobne bude zarábať nadpriemerne, nie som však odkázaná na takéhoto muža, pretože sa dokážem postarať o seba aj sama. Pracujem, popri tom diaľkovo študujem, mám zvoje záľuby aj svojich kamarátov.

Rozhodla som sa, že mu to v sobotu poviem, nerada by som kazila vianočnú atmosféru, nie zbytočne som dnes v práci dokončovala veci, poobede sa túlala po obchodom a do polnoci piekla a varila. Takže v sobotu príde ten deň a som ochotná niesť všetky následky, len sa bojím toho čo príde a tak som pripravená po tom radšej odísť, určite bude chcieť byť sám.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja sčasti súhlasím so silmarillom, už som to naznačil aj v mojom predchádzajúcom príspevku.

Označenie kur*a mi tiež príde tvrdé, to by potom boli kur*y a kurváči všetcí tí, ktorí podviedli partnera.

Túto osobu jednoducho ovládol chtíč, ktorý zvíťazil nad rozumom. V konečnom dôsledku bude pykať ona. A podľa mňa, keď to spravila, tak je možné, že až také ideálne v ich vzťahu to nebolo a niečo tam mohlo chýbať - čo vyplýva na povrch až teraz.

Tieto veci záležia aj od osobnosti a celkového charakteru: ja som chodil s frajerou vyše 2 a pol roka a nikdy ma ani len nenapadlo ju podviesť - ani keby som mal akúkoľvek možnosť či ponuku. Práve že by som vychutnal to odmietnutie s tým pocitom, že mám osobu, ktorú milujem a fakt mi zo za to nestojí.
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Hughito, v mojom približne trojročnom vzťahu nemám čo vytknúť, možno to, že v poslednom čase nás dosť rozdelila práca. Ja som bola dosť vytažená v práci, popri tom ešte škola. U neho to bola práca a služobné cesty, takže niekedy sme sa videli akurát tak pri míňaní vo dverách alebo cez víkend. A možno aj to zohralo svoju rolu, že sme boli málo spolu, že mi chýbal, že som mala potrebu alebo proste to, že som zlyhala po ľudskej stránke. Som na tom podobne ako ty, nikdy som žiadneho priateľa nepodviedla, ani som sa o to nepokúsila, až na to čo sa stalo pred mesiacom. Bolo to prvykrát a je to aj naposledy, pretože to budem určite ľutovať. Keby sa dal zmeniť čas, tak by som na ten osudový večer radšej vôbec nešla a ostala by som doma relaxovať alebo išla s kamarátkami. Darmo však budem teraz nad tým plakať.
eldzi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa eldzi »

maciatko99 napísal:Hughito, v mojom približne trojročnom vzťahu nemám čo vytknúť, možno to, že v poslednom čase nás dosť rozdelila práca. Ja som bola dosť vytažená v práci, popri tom ešte škola. U neho to bola práca a služobné cesty, takže niekedy sme sa videli akurát tak pri míňaní vo dverách alebo cez víkend. A možno aj to zohralo svoju rolu, že sme boli málo spolu, že mi chýbal, že som mala potrebu alebo proste to, že som zlyhala po ľudskej stránke. Som na tom podobne ako ty, nikdy som žiadneho priateľa nepodviedla, ani som sa o to nepokúsila, až na to čo sa stalo pred mesiacom. Bolo to prvykrát a je to aj naposledy, pretože to budem určite ľutovať. Keby sa dal zmeniť čas, tak by som na ten osudový večer radšej vôbec nešla a ostala by som doma relaxovať alebo išla s kamarátkami. Darmo však budem teraz nad tým plakať.
Máš pravdu, darmo dievča, darmo budeš plakať. Už si mu to povedala??
hughito
Redeemer
Redeemer

U neho to bola práca a služobné cesty, takže niekedy sme sa videli akurát tak pri míňaní vo dverách alebo cez víkend. A možno aj to zohralo svoju rolu, že sme boli málo spolu, že mi chýbal, že som mala potrebu alebo proste to, že som zlyhala po ľudskej stránke.
Aj takéto veci, resp. takýto stav k tomu mohol prispieť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hughito napísal:Označenie kur*a mi tiež príde tvrdé, to by potom boli kur*y a kurváči všetcí tí, ktorí podviedli partnera.
Všetci tí, čo podviedli partnera SÚ ******

//erytrocyt: 24 hodinové vylúčenie pre porušenie pravidla č.6. Príspevok upravený
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

hughito napísal: A podľa mňa, keď to spravila, tak je možné, že až také ideálne v ich vzťahu to nebolo a niečo tam mohlo chýbať - čo vyplýva na povrch až teraz.
Jasne, ze tam mohlo nieco chybat a ono to tam aj ako to pri takych chlapoch ako je zatial jej ofiko partner aj chybalo - kazde rano jednu z forštou

//autoeditácia príspevku (24 Dec 2010, 8:05)
maciatko99 napísal:Urážky, nadávky a skoro nič iné.
Ako uz bolo spomenute, co si cakala? Pochvalu nebodaj. Medzi tymi nadavkami sa takmer vzdy nasla rada, povedat to priatelovi.
Aby som ta este poopravil. Ty si nespravila chybu. Chyba je o nevedomosti a ty si to spravila vedome. Presne si vedela do coho ides. Tak sa prosim neutesuj.
Ak uz chcem toto robit, tak nie vo vztahu ktory taha na manzelsto. Ked si sa malo vyburila ako adolescent, tak si mu mala povedat. 'ah sry, ale ja dalej nemozem, potrebujem aby ma este ... polka vietcongu a potom sa ozvem.
K tomu nie je co normalne napisat.
Btw, vsetkym krasne sviatky...aj tebe

//podpis PLS za tu karmu minus, keby si aspon napisal/a za co...ked uz bez podpisu
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No, veľmi zaujímavá téma, zvlášť niektoré výlevy zakladateľky.... No skúsime to postupne rozobrať pekne eins-zwei.....
Prvá emocionálna reakcia po prečítaní "vo co vlastne go" bola približne typu..... "fuj, ty k***a"....
Takéto jednanie inak ako vedomou zradou nazvať nemôžem..... Človeku sa dá odpustiť kadečo, ale vedomá zrada nie.... Na tú poznám len jeden trest....
Mám taký pocit, že dotyčný skoro zvedený mladý muž má podstatne viac rozumu ako spomínaná slečna "maciatko99" (prečo taký nick - že by preto, že aj mačky sú zradné a falošné zvieratká???).....
Pokiaľ už s niekým nejaký ten rok žijem a plánujem spoločnú budúcnosť (podporenú vo Vašom prípade ešte aj hypotékou), tak predsa túto budúcnosť nebudem podrážať takýmto konaním.... By ma tak zaujímalo, ako sa Tvoj chlap k tomu nakoniec postaví.... a čo s Tebou urobí....

Čo ma zaujalo viac sú tie pasáže, kde sa nám slečna snaží predstaviť ako mladá úspešná dáma.... Skúsme sa na to pozrieť bližšie....

Takže nejaká hosteska z promo akcií, ktorá dostala miesto v nejakej ekonomickej či finančnej firme.... Proste zas nejaká zmrdovská firma, kde sa o výrobe skutočných produktov nedá hovoriť.... O stupni zazmrdovania vo firme hovorí aj to, že výška platov je vystavená verejne na nástenke..... Že zarobí 900 až 1500 EUR??? A čo ako??? To je ako odznak nejakej morálnej vyspelosti alebo snaha ukázať ostatným svoju akože úspešnosť???? Mi to príde ako dosť úbohá snaha (asi začnem aj ja hovoriť koľko EUR stojí v prípade paušálnej platby jeden môj pracovný deň)....
Všetky možné kurzy (ako jazykové, tak aj spoločenské či správania)..... tak toto mi prezradilo viac ako dosť.... hovno, aj keď v drahom obale, vždy hovnom ostane.... proste sa slečinka chcela stať nóbl dámou a tak začala chodiť na kurzy..... lenže dámu dámou nerobia nejaké kurzy, ale určitá vrodená noblesa, zásady a morálka..... Mi to dosť príde ako keď sa nejaký sedlák oblečie do zle padnúceho obleku Hugo Boss a snaží sa spraviť dojem, aký je manager.... Ale pritom morálne aj správaním je stále tým sedlákom a tomu zodpovedá aj celkový štýl práce a jednania s ľuďmi (aby sme sa rozumeli, sedlákom nemyslím človeka z dediny, ale obmedzeného primitíva vo všeobecnosti).... Čo už, po 40 rokoch komunizmu, ktorý dosť pošramotil to, čo sa dalo nazvať prirodzenou vyššou vrstvou, sa práve do tejto role snažia dostať kadejaké pochybné individuá typu zakladateľky témy..... Toto je ale problém, ktorého rozobratie by si žiadalo tému samú osebe....
O aute a hypotéke..... na to aby si dokázala zakladateľka témy, aká je úspešná si musela kúpiť auto (aj to len malého kompakta, a nie poriadny automobil) aj bývanie na splátky..... Tu sa musím zas pousmiať.... to je aká móda.... niečo kúpim na splátky (ono to vlastne ani nie je moje) a tým si dokazujem svoj úspech..... Pokiaľ by to bolo kúpené riadne a zaplatené (už je jedno či cashom alebo bankovým prevodom), ani by som nepípol.... Ale toto je zase len obraz duševnej úbohosti a nutnosti dokazovať si niečo (čo aj tak zakladeľka témy nie je a ani nebude, ale zrejme to nikdy nepochopí)......
Takže podľa slečninej mienky, ten kto o nej nemá dobrú mienku, jej automaticky závidí..... Zaujímavý obranný mechanizmus voči prípadnej (aj oprávnenej kritike)..... Tiež som si na zakladateľku témy spravil pomerne jasný názor a pritom jej ani nezávidím (vlastne ani nemám čo, lebo priateľka sa mi nekurví s mojimi klientmi, mám dve autá - skutočne moje, nie na lízing, rozmýšľam nad kúpou domu a uvažujeme s mojou drahou polovičkou o založení rodiny budúci rok, mám prácu, ktorá ma baví a vždy sa v nej dozviem či naučím niečo nového)......
V každom prípade k dáme patrí aj to, že sa dokáže za každých okolností ovládať.... a pokiaľ sa zakladateľka témy ako dáma vyššej spoločnosti snaží prezentovať (aj keď postupným rozborom sa prišlo na to, že to nie je celkom tak), tak by sa mala naučiť ovládať..... Aj keď silno pochybujem o tom, že sa to podarí, pretože určité veci treba mať v sebe od narodenia.....

Takže takto vidím problém a zakladateľku témy ako takú.....
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Dakujem.
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jolanek »

Spravila si, co si spravila, to uz neodcinis, nech tvoje konanie a kroky smeruju hlavne k tomu aby si ty bola stastna a ked ta stastnou robi iny ako ten tvoj tak co uz. Ja by som navrhoval aby si sa svojho "melenca" spytala na nazov vonavky a tu i kupila svojmu priatelovi, alebo navvstivne poradnu.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

cital som len tvoje posty

Huh dievca klobuk dole, nebudem ti nadavat nema to cenu skor ti poviem to, ze myslis ze by sa to tvojej polovicke pacilo? Ako by si reagovala ak by to robil tvoj "drahy" ako by si sa k tomu postavila? ako by si reagovala?

Skusila si sa uz s nim na toto porozpravat? so svojim priatelom
Preco si vlastne vysla po druhom chlapovi ked doma mas vsetko ? ci nebodaj ti nieco chybalo? Preco si nepovedala uz na zaciatku svojmu priatelovi ako sa veci maju ale bezhlavo si sa rutila oproti stene a teraz nevies ako dalej?

Nemam rad take, aspon keby si to trosku mala premyslene ako dalej...

Preco si mu dalej pisala ked to zrusil?(nedvihal telefon neodpisoval) to mi pripada tak ako keby si to chcela dalej potiahnut...alebo sa mylim?

A este raz sa pytam PRECO SI TO VLASTNE ZACALA?

prosim vyjadri sa
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

A napis aj ako sa veci teraz maju, ked si mu to povedala, ak si mu to vobec povedala.
bucuresti
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bucuresti »

Maciatko99 skus si precitat svoj prvy prispevok kde si nam nastolila problem a skus si to zobrat ze by to pisal tvoj frajer...mam priatelku mame pekny vztah,nehadame sa...na firemnom vecierku som spoznal som jej kolegynu...pritazliva...dali sme sa do reci....potom vinko bozky,plac....dalsi den sms som jej poslal,odmietla, potom som zase odmietla,potom som volal povedala nech to nechame tak!!!a potom zase (strasne vtieranie) neodolala a povedala ze na mna mysli...a dalsie stretnutia s nim kedy priatel chcel omnoho viac ...mam vycitky....a predstav si ze by si to citala na tomto fore a vedela by si ze to pisal on...reakcia?
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

bucuresti napísal:Maciatko99 skus si precitat svoj prvy prispevok kde si nam nastolila problem a skus si to zobrat ze by to pisal tvoj frajer...mam priatelku mame pekny vztah,nehadame sa...na firemnom vecierku som spoznal som jej kolegynu...pritazliva...dali sme sa do reci....potom vinko bozky,plac....dalsi den sms som jej poslal,odmietla, potom som zase odmietla,potom som volal povedala nech to nechame tak!!!a potom zase (strasne vtieranie) neodolala a povedala ze na mna mysli...a dalsie stretnutia s nim kedy priatel chcel omnoho viac ...mam vycitky....a predstav si ze by si to citala na tomto fore a vedela by si ze to pisal on...reakcia?

jej priatel? :)))))))))))))))))))))))))))))))))) lebo velmi mi to evokuje k tomu :)
eldzi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa eldzi »

lollo napísal:

jej priatel? :)))))))))))))))))))))))))))))))))) lebo velmi mi to evokuje k tomu :)
Prečo by mal byť? Zato, že to tak napísal? Nemyslím si, že by toto bol jej priateľ, lebo to by táto reakcia bola ešte veľmi mierna :lol:
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Moja skúsenosť, ktorá ti upresní pocit "druhej strany" : Mám (mal som) trojročný vzťah. Všetko bolo ok, stále spolu, klapalo to ako malo. Hoci som mal pár príležitostí na niečo podobné ako ty, tak som si vždy povedal, že mi to za to nestojí a pohyboval som sa len v medziach normálneho rozhovoru dvoch ľudí, žiadne bližšie veci (balenie, namotávanie, ani len výmena telefónneho čísla... ) Svoj vzťah som si vážil, hoci zo začiatku som si ním nebol až taký istý, časom to prešlo a bral som to ako perspektívne vyvíjajúci sa vzťah, ktorí len tak niečo nerozhádže. A teraz k veci : Raz sme išli s kamarátmi po robote do baru asi na pol hodinku, priateľka bola vo vedľajšom bare zo spolužiakmi. Stretli sme sa spolu, ja som musel odísť domov a ona ešte ostala. Ráno jej volám, ako bolo, kedy prišla a tak. Zaskočila ma jedna vec, a to, keď mi povedala, že príde večer za mnou, že sa musíme porozprávať. Tak som sa jej zo srandy spýtal, že čo mi chce povedať, či sa s niekým bozkávala a tak. A po chvíľke ticha mi povedala.... ANO. Vtedy ma až zabolelo pri srdci, premietlo sa mi asi milión myšlienok hlavou - kde sa stala chyba, prečo to urobila, som na vine ja ? čo bolo zlé vo vzťahu, keď k niečomu takému došlo ? ..... Zvláštny pocit, keď ťa sklame niekto, komu naplno dôveruješ a neberieš ho len ako osobu na trávenie voľného času.... Dostalo ma to. Prepáčil som jej to, pretože som nechcel skončiť ten vzťah. Stalo sa to v marci tohto roku. Odvtedy som jej to vždy vytýkal, pripomínal, bál som sa, že to urobí znovu. Vždy, keď išla niekam s kamarátmi, tak som len čakal, čo mi na druhý deň povie. Stratená dôvera sa nadobúda ťažko. Ťažko sa s tým vyrovnať. Momentálne sme týždeň po rozchode, pretože ma to ťaží.. Stále. Láska k nej je o trochu menšia, ale stále je. Chcel by som to vrátiť, aby sme boli spolu, ale bojím sa, že keď to urobila raz, tak to urobí znovu. A to je ešte horší pocit.
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa eeyore »

poradil by som ti nieco v style, bud to ukonci s tym "novym", zabudni nanho a skus si u svojho "stareho" priatela najst to, co ta laka u toho noveho. je to len oblek, parfem, otvorenie dveri na aute a konverzacia? ci uz to "staremu" povies, je na tebe. ano, treba vraviet pravdu, budme na seba dobri ... ale tak mozno niekedy ani tato cesta nie je spravna.
druha moznost je, ze to korektne ukoncis so "starym" a risknes to s "novym", kedze ta tam srdce taha, ako sama pises. radsej teraz, ako sa trapit a zajst so "starym" dalej a neskor mozno podlahnut dalsiemu, lebo ten bude zase v niecom lepsi.
(v podstate ale suhlasim s tym, co napisal javatar)

neznicila si obidva vase zivoty. ano, mate minulost a pred sebou spolocnu buducnost, ale neber to ako tu najdolezitejsiu vec. budu mozno nejake zlomene srdcia, slzy ... ale aj o tomto je zivot.

v kazdom pripade vsetko, co som napisal, je len moj postreh, ktory v podstate ani nie je rada. moja rada je, aby si to vyriesila sama. tak, ako to ty uznas za vhodne a ako to teba urobi stastnou. nenechaj inych rozhodnut za teba a ani to nenechaj dojst tak daleko, aby bolo rozhodnute za teba
a mozno si to uz vyriesila ...
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Dakujem vam vsetkym za dalsie prispevky. Vopred sa chcem ospravedlnit za to, ze to pisem bez diakritiky, som vsak mimo Slovenskej republiky a nejde tu nastavit slovenska klavesnica vo Windowse.

Ako som spominala uz pred par dnami, rozhodla som sa mu o tom povedat, nechcela som pokazit Vianoce a tak som si to odlozila az po sviatkoch. Kedze som vedela co bude prebiehat, rozhodla som sa este predtym planovane odist, povodne som chcela ist ku starkej na opacny koniec Slovenska, ale ma zdravotne problemy a tak som nechcela byt na obtiaz, preto som sa rozhodla na cestu do zahranicia.

V sobotu vecer na prvy sviatok vianocny sme si sadli a rozhovorila som sa mu. Za zaciatku vyzeral uplne normalne, pretoze toto odo mna istotne necakal, ale ako som hovorila, bolo vidiet na nom strach v ociach, miestami som mala pocit, ze sa az chveje. Po asi 15 minutovom rozhovore alebo skor monologu som mu vyvsetlila co a ako, opisala mu presne co sa stalo, kde sa to stalo, preco sa to asi stalo, co ma k tomu mohlo viest, co som tym dosiahla a aj to co som znicila. Niektore veci som hovorila so slzami v ociach, ine som ledva dokazala vyslovit, za niektore som sa strasne hanbila a mala som vycitky svedomia. Vycitky mam vlastne este aj teraz. Po nasom rozhovore som si vzala zbalenu tasku s oblecenim a potrebnymi vecami do auta a odisla som ku kamaratke s ktorou som sa dohodla. V pondelok som uz odletela prec.

Mozno niekoho napadne, ze aka bola jeho reakcia. Tak podla mna bola k danej situacii normalna, pytal sa preco, preco a preco, usli mu aj mierne nadavky, slzy, par krat si buchol o stenu, odisiel a vratil sa spat, asi by som sa zachovala rovnako. Povedala som mu, ze ho neziadam o odpustenie, pretoze sa to odpustit v ziadnom pripade neda a ze bude lepsie, ak odidem prec. Nebranil sa tomu, nesnazil sa ma zastavit, nechal ma v tichosti odist, bez zaujmu o mna. V sobotu len par sms, ze preco, v nedelu nic, pondelok nic, v utorok napisal strucnu sms s tym, ze preco, dnes opat ziadna reakcia a zaujem. Viem, ze ho lubim, ale zda sa, ze uz to vratit spat nepojde a rozpravky je koniec. Stratila som to najcennejsie co som v zivote mohla mat a mala. Stratila som to svojou hlupstou, naivitou, pokusenim, adrenalinom... Koniec. Nevladzem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a neukážeš nám fotku, nech si vieme spraviť predstavu o tebe?
hughito
Redeemer
Redeemer

Robíš si zálusk ? :)

Inak, teraz si to môžeš vyčítať koľko chceš maciatko99, ale chyba bola naozaj na tvojej strane, spravila si kardinálnu hlúposť.
Napísať odpoveď