Zdravím.
Chcem sa spýtať, akú postupnosť výučby programovania podľa jazykov by som sa mal učiť? Myslím ako nejaký rebríček že čomu venovať pozornosť skôr, čomu neskôr. HTML a CSS ovládam na 95% myslím, že to je taký základ ktorý vie každý. Teraz sa dosť zaoberám PHPčkom. Čo myslíte. Čo sa mám učiť skôr?
Programovanie - postupnosť učenia
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Programovanie - postupnosť učenia
keď vieš html a css, tak php je správna voľba. Potom si pozri javascript a ten základ webprogrammingu budeš mať. Ďalej záleží či ťa to chytí, alebo sa chceš orientovať na programovanie niečoho iného (zatiaľ zrejme nevieš o čom programovanie je, lebo html a css programovaním nie je)
jj. V phpčku sa hrabem už dlho. Spolu aj s MySQL jednoznačne. Viem čo je to programovanie
. Spravil som si aj základy s jazykom C. Lenže deskoptove aplikacie radšej na neskôr
... Tak akú postupnosť by ste mi odporučili? Teraz PHP a Javascript, potom C . A načo je dobrý jazyk Delphi prosím? Počul som o ňom ale nič o nom netuším. Využíva sa?
//autoeditácia príspevku (27 Dec 2010, 0:59)
aaa ešte. Je pravda že HTML a CSS su omačky len okolo toho praveho orechoveho
To som si všimol ked som si študoval už väčšie scripty. A aj tak. Ešte niesom ani na strednej teda na toto mám ešťe dosť času zdkonaliť sa

//autoeditácia príspevku (27 Dec 2010, 0:59)
aaa ešte. Je pravda že HTML a CSS su omačky len okolo toho praveho orechoveho
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Delphi je objektovo orientovaný pascal. Vzťah Delphi - Pascal je to isté ako vzťah C++ ku čistému C.
Využívať sa využíva, väčšinou na kancelárske a účtovnícke aplikácie keďže nie je extra rýchly. Ale aj PSPad, Tune Up utilities, Spybot Search & Destroy, Skype či total commander sú v ňom programované
okrem toho, tvrdenie že "Viem čo je to programovanie" je silné kafé. Poznanie syntaxe tam isto nepatrí, pokiaľ nepoznáš základne štruktúry, algoritmy a tisíce strán teorie okolo programovania tak to nevieš. A ver mi, že tej teorie je tam veľa, a je veľmi dôležitá
Využívať sa využíva, väčšinou na kancelárske a účtovnícke aplikácie keďže nie je extra rýchly. Ale aj PSPad, Tune Up utilities, Spybot Search & Destroy, Skype či total commander sú v ňom programované
okrem toho, tvrdenie že "Viem čo je to programovanie" je silné kafé. Poznanie syntaxe tam isto nepatrí, pokiaľ nepoznáš základne štruktúry, algoritmy a tisíce strán teorie okolo programovania tak to nevieš. A ver mi, že tej teorie je tam veľa, a je veľmi dôležitá
Jaj táák
Nooo takže využitie má slušné. Teda teraz budem vkladať prioritu na PHP.
Ďakujem za info.
Ďakujem za info.
Algoritmizacia, cvik cvik cvik ... je jedno v com uplne hocicom, len to chce kodit a kodit, postupy su v kazdom imperativnom jazyku skoro rovnake, ziadny jazyk ako samostatny nebude po urcitom case problem. Konstrukcie a syntax zvladnes za 2-3 dni.
Len ako vravim chce to vela vela praxe a hlavne motivacie
Len ako vravim chce to vela vela praxe a hlavne motivacie