Strihacie notebooky
-
BookEditor
Light Professional
Strihacie notebooky
Aké máte s nimi skúsenosti? Aký by ste mi odporučili na strih, úpravu a prehrávanie Full HD AVCHD videa? Rozmýšľal som nad týmto Sony VPCF13Z1E/B VAIO (http://www.proficams.eu/shop/action/pro ... book.xhtml). Nepoznáte nejaký lepší a za lepšiu cenu?
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Strihacie notebooky
hmm neviem ci by som na nieco take bral prave notas skor by som robil na desktope
kde to mozes aj "tunit" ale viac menej ked chces len strihat... ale i tak nesedi mi to aby niekto strihal na notase
skusal si pozerat aj ine nb s takymi parametrami?
////1000. prispevok
skusal si pozerat aj ine nb s takymi parametrami?
////1000. prispevok
-
BookEditor
Light Professional
Hej, pozeral. Teraz len-tak počítam, koľko by ma vyšla taká dosť kvalitná zostava.
- graf. k.: do 200€
- zvuk. k: do 70€
- operačná pamäť do 100€
- pevný disk: do 100€
- procesor: do 150€
- základná doska: do 150€
- skriňa: do 50€
- zdroj: do 80€
(ak dobre počítam, len za zostavu dám 900€
, a to som si stanovil podľa mňa až veľmi benevolentnú hranicu - do 500€)
+ Full HD monitor: do 200€
+ nové repro: do 50 €
Takže preto som uvažoval nad notebookom...
- graf. k.: do 200€
- zvuk. k: do 70€
- operačná pamäť do 100€
- pevný disk: do 100€
- procesor: do 150€
- základná doska: do 150€
- skriňa: do 50€
- zdroj: do 80€
(ak dobre počítam, len za zostavu dám 900€
+ Full HD monitor: do 200€
+ nové repro: do 50 €
Takže preto som uvažoval nad notebookom...
No pozri podla toho ako pises ta zostava vyjde lacnejsie ako to VAIO....ved book za 1600eur, a zostava podla toho co pises nejakych cca 1200eur....kde je chyba...nechapem.
-
BookEditor
Light Professional
Len vieš, síce je tam dosť veľký cenový rozdiel, ale doma už jeden PC mám (ževraj dobrý, ale podľa mňa nič moc - kvôli strihu ho iste treba vymeniť, ešte neviem, komu by som taký šrot potom predal) a zároveň nemám notebook. Ten notebook by sa mi aj tak zišiel viac, myslím (potom aj na vysokú). Budem natáčať veľa v teréne, v prírode, také cestovateľské videjká, dobrodružné, možno aj nejaký ten filmík a iste budem musieť niekedy (keď budem preč z domu na dlhšie, keď budem mať plné karty...) preniesť niekam dáta z kamery - notebook by bol ideálny. Je ľahký (aj keby mal pár niekoľko kg, je furt ľahší než PC) - dosť podstatné pre mňa, je prenosný - tiež dosť podstatné, má množstvo takých výstupov, ktoré ani tá zostava nemá... A myslím, že keby som pokukal v inzercii, tak by som našiel VAIO notebook možno aj za tých 1200€. Možno... Koľko tak stojí v kamenných obchodoch s elektro?
-
lekoklatik
VIP
Mám Dell Studio 1550 - 1555 (neviem presne)
Strihám v Adobe Premiere CS3 a nemám žiadny problém, okrem času.
pri VAIO si platíš 15% z ceny za značku (obrazne povedané).
Sám sa čudujem že to napíšem, ale keď chceš ntb na strih či inú "grafickú" editáciu, našetri si na jablká (macOS)
Strihám v Adobe Premiere CS3 a nemám žiadny problém, okrem času.
pri VAIO si platíš 15% z ceny za značku (obrazne povedané).
Sám sa čudujem že to napíšem, ale keď chceš ntb na strih či inú "grafickú" editáciu, našetri si na jablká (macOS)
Jo jo...macbook spravna volba.
Mam macbook pro, som velmi spokojny, do terenu dobra volba...hlinikove telo, a hlavne velka vydrz baterie...kamarat striha vo Final Cut na macbook pro 13" co musi byt strasne, ale striha a nestazuje sa.
Mam macbook pro, som velmi spokojny, do terenu dobra volba...hlinikove telo, a hlavne velka vydrz baterie...kamarat striha vo Final Cut na macbook pro 13" co musi byt strasne, ale striha a nestazuje sa.
-
lekoklatik
VIP
Veru. Final cut je velmi dobre intuitivny oproti iMove napriklad.
kks ale 13"? Tak to musi byt hrozne
kks ale 13"? Tak to musi byt hrozne
-
BookEditor
Light Professional
Ja budem strihať asi v Canopus Edius Neo3 (alebo v Sony Movie Studio 9 Platinum Pro Pack), neskôr v Edius 5 (alebo Sony Vegas 5). Neviete, či Sony Movie Studio strihá aj vo Full HD?