Sionizmus

Diskusie na politické témy...
tehla

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal:Ty by si si už tiež na Vianoce mohol zobrať aj dovolenku synak, dovolenku od počítača.
zaujimave, že zasran, čo len nedavno vyrastol z puberty a ešte ani neživi sam seba ma ide volať synak, no dobre...
ak túto temu chapeš tak, že nejaky Mikloš zo Slovenska a jeho synovci su panmi sveta, tak klobuk dole pred tebou :lol:
Sionizmus je tá odroda judaizmu, ktorá vychádza z rasovej nadradenosti židovského národa a pokladá za nevyhnutnú podmienku všesvetovú vládu Dávidovho kráľovstva v Palestíne.

Skutočným účelom sionizmu je nastolenie kontroly nad celým svetom, prostredníctvom svetovej vlády (World Super-Governement)".

Martin Buber „Sión - jeho cieľ a úloha" (Berlín, 1936, str. 32)
(treba si všimnuť aj v ktorom roku bola kniha napisana a porovnať s dneškom)
nauraa napísal:Tak zas nejak tvrdo proti nim v skutocnosti urcite nesiel... (Cim samozrejme nechcem tvrdit, ze boli zajedno).
Je pravda, že som vtedy nežil, ale vychadzam z Biblie (napr. Vy ste z otca diabla a žiadosti svojho otca chcete činiť. On bol vrahom ľudí od počiatku a nestál v pravde, lebo nieto v ňom pravdy. Keď hovorí lož, hovorí zo svojho vlastného, pretože je luhár a otec lži.
Potom im zase hovoril: Ja odchádzam a budete ma hľadať a umriete vo svojom hriechu; kam ja odchádzam, tam vy nemôžete prísť.)
a z toho, že ho chceli dať a nakoniec aj dali zabiť
nauraa napísal:Jezisa ukrizovali Rimania (ukrizovanie je rimsky trest, nie zidovsky), synedrion pocas rimskej nadvlady nemal hrdelne pravomoci, neslo o proces v zmysle farizejsko-rabinskej praxe. A ze sa slovo farizej stalo urazkou je len neskorsou krestanskou dezinterpretaciou povodneho apokalyptickeho oznacenia.
neviem, čo sa teraz snažiš dokazať, ten pribeh poznaju snaď všetci - farizeji vydali Ježiša pontskému pilátovi, ktorý si umyl ruky a židia kričali: jeho krv na nas a naše deti atd. atd. Na to, prečo sa slovo farizej stalo uražkou, nech si urobi nazor každy sam.Ale o tom všetkom už prebehla debata v inej teme
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk napísal:Inak ako sa ti páči to video, robíte také veci doma? Stavím sa že hej.
:roll: Psychiatria je tvoj domov. Fakt.. prekonávaš sa.

Tehla Existuje aj niečo ako humor, treba skúsiť sem tam, je pravda, že na pochopenie irónie treba aspoň IQ papagája, ale verím, že keď potrénuješ tak to zvádneš. :wink: Ja si privyrábam už od strednej, ale netvárim sa preto ako majster sveta. Robia to tak všetci.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ps. Po sviatkoch sa tu ukážem, zatiaľ odporúčam všetkým aby si dali pauzu, lebo niektorým tu už poriadne zabáča. A to nemá zo sviatočnou atmosférou nič spoločné. Takže ja balím. PF 2011!

Šťastné a Veselé ľudkovia. :smt006
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

tehla napísal:Je pravda, že som vtedy nežil, ale vychadzam z Biblie (napr. Vy ste z otca diabla a žiadosti svojho otca chcete činiť. On bol vrahom ľudí od počiatku a nestál v pravde, lebo nieto v ňom pravdy. Keď hovorí lož, hovorí zo svojho vlastného, pretože je luhár a otec lži. Potom im zase hovoril: Ja odchádzam a budete ma hľadať a umriete vo svojom hriechu; kam ja odchádzam, tam vy nemôžete prísť.) a z toho, že ho chceli dať a nakoniec aj dali zabiť.
Tak ak vychadzas len z Biblie, tvoje slova su pochopitelne, ale z mojho pohladu nekriticke. Mas pravdu v tom, ze evanjelia vykresluju farizejov v negativnom svetle, podla coho zrejme usudzujes, ze Jezis proti nim tvrdo siel, ja si ale myslim, ze v pripade podobnych tvrdeni je potrebne reflektovat dobu, kedy Jezis zil a kontext, v ktorom evanjelia vznikali. Je totiz pravdepodobne, ze evanjelia vykresluju farizejov tak nepriaznivo z toho dovodu, ze v obdobi, kedy samotne texty vznikali - po pade Chramu - uz saduceji, ktori v zidovstve zastavali omnoho konzervativnejsi postoj voci vsetkemu novemu, uz nepredstavovali voci tvoriacim sa krestanom ziadny protiklad, nakolko po zniceni Chramu stratila ich funkcia zmysel. V skratke - ak sa krestania v case po pade Chramu potrebovali v evanjeliach vyrovnat so zidovstvom, ich pozornost sa zamierila prave na farizejov, ktori sa po roku 70 n.l. stali normativnym zidovstvom, jedinou moznostou. To ale neznamena, ze tomu tak bolo aj v dobe Jezisa. Je jasne, ze sa farizejske ponimanie nezhodovalo s Jezisovym sebapochopenim, nezastavali vsak radikalne postoje (narozdiel od saducejov, ktorym ale samotne evanjelia venuju pomerne malu pozornost). Preto je zaujimave, ze napriek tomuto faktu tradicia evanjelii lici prave farizejov v takom nepriaznivom svetle.
tehla napísal:neviem, čo sa teraz snažiš dokazať, ten pribeh poznaju snaď všetci - farizeji vydali Ježiša pontskému pilátovi, ktorý si umyl ruky a židia kričali: jeho krv na nas a naše deti atd. atd. Na to, prečo sa slovo farizej stalo uražkou, nech si urobi nazor každy sam.Ale o tom všetkom už prebehla debata v inej teme
Je dobre si vsimnut, ze v pasijovom pribehu stoja proti Jezisovi veleknazi, starsi a zakonnici, iniciativa k procesu tak vysla z kruhov knazskej elity, nie od farizejov ako tvrdis. Ale Jezisa ku smrti na krizi pravoplatne odsudil Pilat podla rimskeho prava, neviem preco je taka velka snaha marginalizovat jeho vplyv v tomto procese. O sprave o nocnom vysluchu pred synedriom navyse existuju pochybnosti, o ktorych hovori aj Kurt Schubert vo svojej knihe "Jezis vo svetle tradicnej zidovskej literatury" v kapitole "Vysluch a proces Jezisov". Samozrejme pre podrobnosti by som to tu rada vsetko citovala, ale mam pocit, ze odhliadnuc od rozsahu by to hlavne v teme Sionizmus bolo trochu mimo...

A este sa trosku pridam k slayovi:
Prílohy
christmas.jpg
christmas.jpg (27.97 KiB) 2299 zobrazení
slay
Addict
Addict

nauraa nenamáhaj sa, tehla má svoju pravdu, ktorá mu už vyhovuje :wink:

Dôvod mojej sviatočnej návštevy je, že ak vám to náhodou doteraz ušlo tak na Fb bočnej lište inzeruje stránka, kde by pár z vás určite chcelo prispieť :D, môžete získať 100k dolárov za nápad ako zmobilizovať židovskú komunitu :smt043

ešte 16 dní tam je či koľko, a vy máte bohovskú fantáziu, tak vám držím palce..

http://www.nextbigjewishidea.com/
tehla

slay napísal:nauraa nenamáhaj sa, tehla má svoju pravdu, ktorá mu už vyhovuje :wink:
to hovori kto? Klasicky priklad internetoveho trolla neschopneho uvažovať aj inak ako v medziach prikazanej politickej korektnosti, ktory kym mu to nepovie Ivan Mikloš, tak ani nevnima realitu? napiš aka je pravda, keďže tá moja je asi nespravna podla teba, alebo zas len tliachaš do vetra a frajeruješ?

Nauraa –vychadzať môžeš tiež aj z Talmudu, ktory spisali farizeji – a je vyrazne protikresťansky naladeny a z protikresťanskeho postoja židovskych rabinov a judaizmu celkovo. To, že nejaky mudrlant Klaus Schubert napiše knihu mi je strašne ukradnute
Ešte by ma zaujimalo, odkiaľ čerpa dotyčny Klaus Schubert, kedže –predpokladam-, že vtedy tiež nežil.
slay napísal:Ale Jezisa ku smrti na krizi pravoplatne odsudil Pilat podla rimskeho prava, neviem preco je taka velka snaha marginalizovat jeho vplyv v tomto procese.
Nikto nemarginalizuje, odkiaľ pochadza zase tvoja snaha marginalizovať vplyv židov v tomto procese

Evanjelium podľa Matuša:
13 Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že zatvárate kráľovstvo nebeské pred ľuďmi; sami nevchádzate do neho, a tým, čo by chceli vchádzať, nedovolíte vojsť.

14 [Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že vyžierate domy vdov pod zámienkou dlhých modlitieb; preto prepadnete prísnejšiemu súdu.]

15 Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že obchádzate more i zem, aby ste získali jedného novoverca, a keď sa ním stal, urobíte z neho syna pekla, dvakrát horšieho, ako ste sami.

16 Beda vám, slepí vodcovia, ktorí hovoríte: Kto by prisahal na chrám, to je nič, ale kto by prisahal na chrámové zlato, to ho viaže. 17 Blázni a slepci, čože je viac: či zlato, a či chrám, ktorý posväcuje to zlato? 18 A zase: Kto by prisahal na oltár, to je nič; ale kto prisahá na dar na ňom, to ho viaže. 19 [Blázni a] slepci! Čože je viac: či dar, a či oltár, ktorý ten dar posväcuje? 20 Kto teda prisahá na oltár, prisahá naň aj na všetko, čo je na ňom; 21 a kto prisahá na chrám, prisahá naň aj na Toho, kto prebýva v ňom; 22 a kto prisahá na nebo, prisahá na trón Boží aj na Toho, kto sedí na ňom.

23 Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že dávate desatiny z mäty, kôpru a rasce, ale zanedbávate, čo je závažnejšie v zákone, totiž spravodlivosť, milosrdenstvo a vernosť. Toto ste mali činiť a tamto nezanedbávať. 24 Slepí vodcovia! Preciedzate komára, a prežierate ťavu.

25 Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že čistíte zovňajšok čaše a misky, ale vnútri sú plné lúpeže a nemiernosti. 26 Ty slepý farizej! Najprv vyčisť vnútro čaše [a misky], aby bol čistý aj ich zovňajšok.

27 Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že sa podobáte obieleným hrobom, ktoré sa zvonku zdajú krásnymi, ale vnútri sú plné umrlčích kostí a všelijakej nečistoty. 28 Tak aj vy navonok zdáte sa ľuďom spravodlivými, ale vnútri ste plní pokrytectva a neprávosti.

29 Beda vám, zákonníci a farizeji-pokrytci, že prorokom staviate hrobky, spravodlivým ozdobujete náhrobky 30 a hovoríte: Keby sme boli žili za časov svojich otcov, neboli by sme spolu s nimi prelievali krv prorokov. 31 Tak svedčíte sami proti sebe, že ste synovia tých, čo povraždili prorokov. 32 A vy len dovŕšite mieru svojich otcov! 33 Hadi! Vreteničie plemeno! Ako uniknete pekelnému súdu?

34 Preto, hľa, posielam vám prorokov, múdrych ľudí a zákonníkov; a vy niektorých z nich zamordujete a ukrižujete, iných zbičujete vo svojich synagógach a budete ich prenasledovať z mesta do mesta, 35 a to preto, aby prišla na vás všetka spravodlivá krv vyliata na zemi, od krvi spravodlivého Ábela až po krv Zachariáša, syna Barachjovho, ktorého ste zavraždili medzi chrámom a oltárom. 36 Veru, hovorím vám: To všetko príde na toto pokolenie.

37 Jeruzalem, Jeruzalem, ktorý vraždíš prorokov a kameňuješ tých, čo boli posielaní k tebe! Koľko ráz som chcel zhromaždiť tvoje deti, ako si sliepka zhromažďuje kuriatka pod krídla, a nechceli ste. 38 Ajhľa, zanecháva sa vám dom váš pustý. 39 Lebo hovorím vám: Neuvidíte ma odteraz až dovtedy, dokiaľ nepoviete:
Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom!
Stači? Ale Klaus Schubert ti hneď vysvetli, že evanjelia su klamstvo, a tiež, že kniha Klausa Schuberta čista pravda :lol:

Pokračovať môžeš v teme o naboženstvach, keď chceš
nauraa
Medium Star
Medium Star

tehla napísal:To, že nejaky mudrlant Klaus Schubert napiše knihu mi je strašne ukradnute. Ešte by ma zaujimalo, odkiaľ čerpa dotyčny Klaus Schubert, kedže –predpokladam- že vtedy tiež nežil (...) Ale Klaus Schubert ti hneď vysvetli, že evanjelia su klamstvo, a tiež, že kniha Klausa Schuberta čista pravda. Pokračovať môžeš v teme o naboženstvach, keď chceš.
Neviem, kto je Klaus Schubert, jeho si kludne neakceptuj, ale ja som hovorila o Kurtovi Schubertovi, ktory je zakladatelom viedenskej judaistiky, nositelom doktoratu teologie honoris causa a pokial zil, bol aj prezidentom Rakuskeho katolickeho biblickeho diela. Znamena to pre teba nieco alebo si budes kopat do vlastnych radov len preto, ze jeho vedecke znalosti idu proti tvojmu presvedceniu? Nie som si ista, ci ma cenu prenasat tuto debatu...
tehla

či Klaus alebo Kurt, to na veci nič nemeni :wink:
Stale si neodpovedala, odkiaľ čerpal Kurt Schubert, keďže Biblia ani Talmud to neni... Niekto Ježiša musel vydať pred pontskeho pilata, ktory sa pytal, čo spravil a prečo ho chcu dať popraviť, keď mohli oslobodiť jedneho väzňa, Kristus to nebol, z toho vyplyva, že mu asi priateľsky nakloneni neboli. Talmud tiež neni protikresťansky nahodou a nepisal ho pontsky pilat, ale farizeji, takže asi nema zmysel to rozoberať - tieto veci su jasne, je na tebe, čomu alebo komu uveriš
nauraa
Medium Star
Medium Star

Co sa tyka pramenov, Schubert samozrejme cerpal z Biblie a Talmudu (ale aj z dokumentov II. Vatikanskeho koncilu, spisov od Josepha Flavia a Mimobiblickych zidovskych spisov; zoznam sekundarnej literatury je niekolkostranovy, ten sem pisat nebudem). Ohladom toho vydania Pilatovi - ty si tvrdil, ze Jezisa vydali farizeji, v skutocnosti vsak Biblia spomina velknazov a zakonnikov, co som pisala aj vyssie... Ak sa rozpravame o diani v dobe Jezisa, je zbytocne zdoraznovat, aky je Talmud protikrestansky, kedze vznikol az neskor, co znamena, ze postoje v nom formulovane presli nejakym vyvojom, ktoreho vrchol nutne neodraza postoje farizejov z Jezisovej doby... Inak este k tej "protikrestanskosti" Talmudu... Je mi jasne, ze je to tu oblubenym argumentom, ale podstatne zavadzajucim, kedze pointou Talmudu nie je vyjadrovanie postojov ku krestanom (rovnako ako pointou Noveho zakona nie je nenavist voci zidom, hoci obsahuje vyroky, ktorymi by sa taketo postoje dali obhajovat...) Je to len odraz celkom prirodzenej nabozenskej polemiky.
slay
Addict
Addict

nauraa napísal: pointou Talmudu nie je vyjadrovanie postojov ku krestanom (rovnako ako pointou Noveho zakona nie je nenavist voci zidom, hoci obsahuje vyroky, ktorymi by sa taketo postoje dali obhajovat...)
Tu na fóre sa to stáva veľmi zriedkavo, ale predsa sa raz za čas podarí => klinec trafený po hlavičke :aasmile1:

ps. S tehlom a kalim, nepohne nič!
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo sa týka Piláta Pontského, jeho vplyv na smrť JK nebola veľká, naopak, snažil sa o to, aby trest nebol taký veľký.

Ježišovu smrť požadoval hlavne obyčajný ľud - teda židia, ale ešte predtým sa o odsúdenie postarali veľkňazi, zákonníci a starší z ľudu.
nauraa
Medium Star
Medium Star

slay, dakujem. hughito, len sa mi to zda alebo si naozaj zacal verit slovu evanjelia?
hughito
Redeemer
Redeemer

Evanjelia neboli mojím zdrojom (aj keď ten zdroj z nich zjavne vychádza). :D

Takto: nesledoval som vašu diskusiu nejak podrobne, neviem čo presne rozporujete.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:
Tu na fóre sa to stáva veľmi zriedkavo, ale predsa sa raz za čas podarí => klinec trafený po hlavičke :aasmile1:
Trafila akurat tak prd. Pointov tychto nabozenskych knih je to ze pre zida je blizny len zid, pre krestana kazdy clovek bez rozdielu ktory je dobrej vole.
slay napísal:ps. S tehlom a kalim, nepohne nič!
Ked slabo argumentujete alebo vobec sa ani necuduj.
slay
Addict
Addict

A ty si kresťan Kali?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:A ty si kresťan Kali?
Nie
hughito
Redeemer
Redeemer

Izraelský aktivista Jonathan Pollak, odsouzený ke třem měsícům odnětí svobody: „Půjdu do vězení se vzpřímenou hlavou”

Pollak byl 27. prosince 2010 odsouzen krajským soudem v Tel Avivu ke třem měsícům vězení za jeho účast na protestní cyklojízdě proti blokádě Gazy v roce 2008. K výkonu svého trestu nastoupí 11. ledna 2011.

Soudce krajského soudu v Tel Avivu, Yitzhak Yitzhak, shledal Pollaka vinným z nelegálního shromažďování za jeho účast na cyklojízdě proti blokádě Gazy, která se konala v lednu 2008, a udělil mu trest odnětí svobody v trvání tří měsíců, který má začít 11. ledna 2011. Pollak byl jediným aktivistou zadrženým během tohoto protestu a nebyl obviněn z ničeho jiného, než že jel na svém kole stejným způsobem jako ostatní účastníci cyklojízdy. Toto usvědčení aktivuje starší tříměsíční podmíněný trest, který byl nad Pollakem vynesen v předchozím procesu za protest proti výstavbě separační bariéry.

Jonathan Pollak u soudu řekl: „V tomto případě nejsem schopen projevit lítost. […]. Pokud se soudce rozhodne uplatnit můj podmíněný trest, půjdu do vězení s odhodláním a se vztyčenou hlavou. Věřím, že by to měl být justiční systém samotný, kdo by měl sklopit oči tváří v tvář utrpení, které Izrael uvalil na obyvatele Gazy, stejně jako odvrací svůj zrak každý den, když má čelit realitě okupace.”

Více informací o pozadí případu naleznete ZDE, plné znění Pollakova projevu u soudu ZDE (v angličtině)

ZDROJ.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ináč furt nechápem prečo sa o pásmo Gazy už toľko desaťročí naťahujú. pos*aný pás piesku 10km široký, 40km dlhý... stojí to za to?
hughito
Redeemer
Redeemer

Zrejme áno.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:Nie
A čo si? Ak to nie je tajomstvo.
tehla

nauraa napísal:Ak sa rozpravame o diani v dobe Jezisa, je zbytocne zdoraznovat, aky je Talmud protikrestansky, kedze vznikol az neskor, co znamena, ze postoje v nom formulovane presli nejakym vyvojom, ktoreho vrchol nutne neodraza postoje farizejov z Jezisovej doby
farizeji, ktori ho dali zabiť, boli vlastne dobri a mali ho radi, potom ti, ktori spisovali Talmud zrazu zmenili postoj a už ho nemali radi? Alebo čo vlastne naznačuješ? Opakujem, maš to aj v Biblii aj v Talmude, či zas len "nahoda"?
Ja si myslim, že v kontexte toho, o čom sa bavime zdôrazňovať to, že je talmud protikresťansky vobec nie je zbytočne a to z jedneho prosteho dôvodu – jedno z druhym suvisi, ak by sme totiž tuto skutočnosť zamlčali, tak by sme mali len jednu stranu – a to Bibliu, chybala by druha strana a to Talmud.

nauraa napísal:... Inak este k tej "protikrestanskosti" Talmudu... Je mi jasne, ze je to tu oblubenym argumentom, ale podstatne zavadzajucim, kedze pointou Talmudu nie je vyjadrovanie postojov ku krestanom (rovnako ako pointou Noveho zakona nie je nenavist voci zidom, hoci obsahuje vyroky, ktorymi by sa taketo postoje dali obhajovat...)
Kde pišem, že je to pointou Talmudu alebo Noveho Zakona? Je to proste tam, o tom, či to je pointou alebo nie je tu debata nebola, ty si sa začala pytať na farizejov a ich postoje voči Kristovi, ja som ti dal za priklad Talmud a Novy Zakon. To je cele
slay napísal:Tu na fóre sa to stáva veľmi zriedkavo, ale predsa sa raz za čas podarí => klinec trafený po hlavičke
lol
Napísať odpoveď