[Blog] Ako som kupil starkej vahu na Vianoce

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

[Blog] Ako som kupil starkej vahu na Vianoce

Príspevok od používateľa test »

Nedavno tu boli Vianoce a tak ako vsetci, aj ja som rozmyslam cim koho potesit. Uz nie som v situacii, ze som dieta a na Vianoce im nemozem dat nic, pretoze peniaze nemama a ani im nic dat nemusim, lebo to nikto neocakava. Dospel som do veku, ked sa patri niekoho obdarovat. Dat niekomu mlademu v rodine darcek nie je problem, tych najmladsich potesia hracky, zena zase parfemy, strednu generaciu dobra kniha alebo parfem, ale co tym seniorom?

Vobec som nevedel, ze co by to mohlo byt, ved kolkokrat stara mama dostala knihy o vareni, ked Petr Novotny na Markize vyvaral a ona sa s takou radostou na to pozerala, zapisovala si recepty, ale nepamatam si, ze by niekedy nieco podla toho uvarila. Dalsie varenie bolo na inych staniciach, samozrejme aj tie musela vidiet, ved tam vzdy varili nieco zaujimave a teraz sa na Markiza zase pred Spravami vari. Ale knih uz ma dost, aj tak ostali zapadnute prachom na policke. Vedel som teda, ze tadialto cesta nevedia, horsie bolo, ze som nevedel vobec co takeho by potesilo a darovat peniaze mi pride kapitalistcke. Aj ked sam som z tych, ze radsej potesia peniaze ako hlupost, ale to je na inu temu.

Jedneho zasnezeneho dna som bol v predajni Nay, ani neviem co som tam robil a hladal. Ako som tak isiel okolo domacich spotrebicov, zbadal som kuchynsku vahu, ale nie tu staru komunisticku ako mame doma, ktoru ani neviem obsluhovat. Ale pekna a jednoducha digitalna vaha. Kedze tam pracuje kamarat, tak som zbehol za nim a ukazal mi ju, ukazal mi aj tie ostatne a vysvetlil par informacii o tom. Porovnal som si par typov a rozhodol som sa, ze pre staru mamu treba jednoduchu vahu, ktora nebude mat vela tlacitiek ako niektore modely. Bola to vaha od slovenskej znacky Orava, pekna biela vaha s miskou, mala len jedno tlacitko, automaticke vypinanie a prijatelne velku nadobu. Vaha vazila az do 5kg co na pecenie kolaca plnohodnostne postaci, dokonca mala presnost na 3 gramy, takze to vazilo dost presne. O par dni som sa vratil, hodil ju na pokladnu a zaplatil. Pekne som ju zabalil a na Vianoce daroval.

Stara mama bola zvedava a tak hned chcela, aby som jej ju ukazal. Roztrhal som baliaci papier, aby sa nedal pouzit aj o rok, vahu vytiahol z krabice, vybalil zo zacku, polozil nadobu a zapol. Stara mama hned polozila dvojlitrovy dzus na vahu, ze ci bude mat okolo dvoch kil. Miesto hmostnosti som vsak zbadal ERR, co znamenlo error - chybu. Myslel som, ze ju treba nastavit, tak som pozrel do manualu a nic nastavit netrebalo. Dal som tam preto nieco lahsie, polozil som na to litrovy dzus, ale ten dzus vazil podla vahy viac ako tri a pol kila. Trochu velka odchylka podla mna.

O par dni som isiel do predajne Nay a vahu reklamoval, kamarat to odniesol na reklamacne a tam vahu skusili. Polozili na vahu mobil, ktoreho hmostnost je okolo sto gramov, ale podla vahy vazil asi kilo. Chceli, ze mi to vymenia hned za novu, ale podla systemu mali skladom posledny kus, avsak ten kus bol na reklamacii. Myslim, ze islo o rovnaky problem ako moj. Kedze skladom nic nemali, vratili mi peniaze.

Vahu som este ziadnu nekupil, ale chcem sa popozerat na internete a radsej by som doplatil par eur navyse, len nech je kvalita a dobre vazi. Tych 17 eur nebolo az tak vela, ale ak ma byt vaha nefunkcna, tak dakujem pekne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: [Blog] Ako som kupil starkej vahu na Vianoce

Príspevok od používateľa Gothar »

No co ja viem...tiez som akurat na Vianoce kupoval (asi) taku istu vahu a funguje normalne :) Je mozne, ze k vam prisli z nejakej blbej serie alebo nieco podobne. No za tu cenu to bola dobra kupa a ja som spokojny :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: [Blog] Ako som kupil starkej vahu na Vianoce

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Co maju vsetci s tymi vahami, aj moja babka dostala jednu na Vianoce od nasich, tusim tiez z Nay a zatial funguje....
Napísať odpoveď