[Blog] Primitiv na internete - druha cast

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jumbojet
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

[Blog] Primitiv na internete - druha cast

Príspevok od používateľa jumbojet »

Ako som avizoval v predoslej casti, tak tu je slubene pokracovanie mojho blogu o primitivoch na internete. Moj prvy clanok na blogu vyvolal rozporuplne reakcie, niekomu sa pacil, niekomu nie. Akceptujem to a je to kazdeho vec, ci si nieco z neho vzal alebo ho povazuje za zumpu. Ja som rad, ze sa dockal tolkych reakcii, ale k clanku sa nechcem vracat.

Chcem skor napisat nieco o dalsom druhu primitinych ludi na internete, ale tentokrat sa pre kritiku radsej vyhnem presnym uzivatelskym menam, aby som niekoho neurazil. Myslim, ze aj tak vacsina pochopi o koho ide.

Iste ste sa stretli v diskusii, ked ste mali rozdielny nazor ako druha strana. Su pripady, ked je diskusia inteligentna, obsahuje argumenty, prispevky su stylisticky dobre napisane a aj gramatika je na urovni. Ale iste ste sa stretli aj s takymi prispevkami, ked sa niekto silou mocou potrebuje vyjadrovat vulgarne a snazi sa aj do uplne banalnosti pouzit vulgarne vyrazy, ci nadavat niekomu s opacnym nazorom alebo nechapavym nazorom.

Takym vdacnym prikladom je jeden clen fora, ktory tu posobi dlhsie a je znamy aj zo spriateleneho fora, tam je dokonca povyseny na moderatora. Najskor som si myslel, ze jeho spravanie je sposobene tym, ze je moderatoro a je nieco viac, tak si moze dovolit mat povysenecky pristup, kydat jednu nadavku za druhou. Potom som si vsimol, ze rovnaky sposob prejavu pouziva aj tu, takze to asi nebude sposobene povyseneckostou, ale niecim inym, mozno menejcennostou v realnom zivote a snahu nieco si dokazat, mozno to je len zla vychova a mozno je to jeho zivotny styl. Tak ako rapperi a hip-hoperi maju potrebu pouzivat rozne slangy, nadavky, nosia retaze, o 3 velkosti vacsie oblecenie, sikme siltovky ci satka, tak mozno prave clovek, ktory je iny ako my si potrebuje aspon formou internetu nieco dokazat.

Nepatrim medzi castych prispievatelov tohto fora, vacsinou len citam a citam rad, ale niekedy som zhrozeny ked vidim prejavy niektorych ludi. Ked niekto nevie ako ma napalit devedecko alebo nevie ako si ma otvorit dokument z noveho Wordu, pretoze pouziva ten stary a nejde mu to, tak je hned idiot, imbecil, retard ci k...t. Aj to su slova, ktorymi je casto obdarovany clovek len preto, ze niecomu nepochopil alebo ma iny nazor. Nulova tolerancia a vulgarne spravanie, to su prejavy burana a primitiva v jednej osobe. Povazujem za smiesne, ak niekoho kto ma problem pochopit niektorym veciam tykajucich sa pocitacov alebo maju iny nazor na film ci politicke dianie oznacime hned za ch..a ci kok..a, to nepatri ani medzi kamaratov do krcmy. A uplne smiesne a nevhodne mi to pride v tom okaminu, ak cloveka cez internet ani nepoznam, nepoznam jeho vek, jeho vzdelanie, jeho pracu. Urcite su tu ludia, ktori maju aj cez 50 rokov, vozia sa na Mercedese, rocne chodia na tri dovolenky a len preto, ze nevedia napalit devedecko, tak im akysi maly spratlik ide nadavat? Dakujem, neprosim.

Konecne som tu nasiel funkciu na ignorovanie prispevkov uzivatelov a tak si mozem tychto pubertalnych vyrastkov trochu preriedit. Skusal som to a funguje to perfektne - prispevok sa vam nezobrazi, vidite len to, ze pouzivatel prispel do temy a ak si chcete jeho prispevok precitat, tak kludne mozete, ale v predvolenej situacii ho nevidite. Je to fajn, len nevyhoda je, ze pokial niekto takyto mnou ignorovany prispevok cituje, tak mam smolu, vidim ho aj tak. Som vsak rad, ze je tu taka moznost a tak mam moznost prehliadat buranske prispevky, forum sa mi tak zda slusnejsie a nemusim sa chytat za hlavu nad ubohostou a primitivnym prejavom toho cloveka.

Ci sa rozhodnem napisat aj tretie pokracovanie, tak to este neviem, namet na strucny text by aj bol, uvidim casom. Dakujem za suhlasne aj nesuhlasne reakcie, je to len moj pohlad na vec a ak som niekoho urazil alebo sa ho dotkol, tak sa ospravedlnujem. Dufam, ze si par ludi vstupi po precitani tohto clanku do svedomia a zamysli sa nad sebou.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re: [Blog] Primitiv na internete - druha cast

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hej, to som si davno všimol aj ja.. asi sa v tom statočne vyživa alebo ako spominaš životny štyl, nice :lol:
btw: pozor na to slovo "devedečko" aby si nedostal zdrb, že ako trapne si to poslovenčuješ :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

gangy ftw :D:D
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Bravóóó :blee:

Dobre si ma pobavil :smt043 :smt044
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Som rad, ze sa aj tebe clanok pacil. Ale o tebe bol ten prvy, na co sa skusas teraz zosmiesnit autora?
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

gangy vyjadri sa :lol:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

A ty si to zas schytal v ktorej teme? Skutocne sami nechce vela vypisovat, ani som to cele neprecital, z toho co som ale prebehol by som ta poprosil o par prikladov. Ak chces pisat taketo veci, tak si najdi par hodin casu a prejdi si moje prispevky jeden po druhom, v kolkych som ludom poradil bez vulgarizmu ci agresivneho podtonu a v kolkych som ich rovno poslal do pi*e. Ked sa niekdo spyta normalne dostane normalnu odpoved, ked sa niekdo spyta to co je vsade napisane stokrat, ci ked sa spyta ako posledny kus kretena, tak sa k nemu aj zachovam.

Takze ta tak ako ostatnych s podobnym nazorom, vyzyvam aby si si na prstikoch zratal, kolkym normalnym ludom za napriklad tyzden ci mesiac pomozem a kolkych idiotov poslem obesit sa. Je to jednoducha matematika tak do toho. Problem je v tom ze tebe sa v nejakej teme ujde nejaka nadavka a clovek je hned hovado ktore sa inak nevie chovat a v sukromi si robi dobre ked niekomu moze vynadat. Kolkym ludom napisem kde co objednat, ako co zaplatit, kde co rozbalit, ako co opravit, stiahnut atd. uz nevidno, lebo taki ludia sa nerozplacu a nejdu si vyliat zranenu dusicku do blogu. Su vdacni potichu. Preto ma, ver ci never tvoj clanok absolutne nezaujima a nemal som ani chut ti odpisovat.

Tvoje teorie o hip-hopovom obleceni, krivych siltovach ci podobnych srackach su uplne mimo, ale ak si ma tak potrebujes predstavit tak prosim. Moje vystupovanie, tzn. rozumnym ludom pomoct a debilov poslat do riti funguje dokonalo aj v realnom zivote, nemusim nosit specialne oblecenie ani patrit do nejakej skupiny ktora by mi davala pocit ze tu niesom sam, ako hh, emo, nazi ci ine. Predstav si, ze som uplne normalny chalan s priatelkou, kopou kamaratov a zalub, ktoreho ma kolektiv rad a on ma rad kolektiv, uvolneny zabavny a predstav si, stastny. Ano, aj vulgarny, cholericky, vybusny a niekedy bohuzial arogantny, ale ludia si zvykli. Lebo v konecnom dosledku ma kazdy pri sebe radsej cloveka ktory vzdy povie jeho skutocny nazor bez servitok, nez falosneho chu*a ktory svoj nazor na teba vyjadri len ak tam niesi. A prave to je dnesna moda, davat si pozor na reci, vystupovat vypocitavo a radsej si zahryznut do jazyka. Potom to skonci tak ze vsetci ohovaraju vsetkych a kazdy je nestastny, lebo v zivote nepocul ako znie pravda.

Myslim ze prave preto mam taky velky fanklub, lebo ludi ktori si za nou verejne stoja je coraz menej, mozno preto ze sa nechaju ubyt prave takymi ako si ty. Aj v reali su ludia ktori by o mne povedali ze som ko*ot, lebo so mnou mali konflitkt s ktorym sa doteraz nevyrovnali. Ale to preco ma netrapia oni a preco ma netrapis ani ty je, ze tych co ma maju radi a otvorene to povedia, co su vdacni za moju pomoc, ti ktori sa nad mojimi stretmi a vymenami nazorov zchuti zasmeju a este mi povedia ze som mal pravdu a tych ktori si ma vazia je - ver ci never - nepomerne viac. Preto ti nemusim nadavat, nemusim zurit, ani sa doma rozplakat do mojej siltovky, ci si zaslintat grilli. Je to ok lebo aj taki ako ty sa vzdy najdu a vzdy budu mat ovela surovejsiu potrebu to vykricat do sveta. A svet im da vzdy sancu.

A mimochodom, keby som dnes uplnou nahodou neklikol na tlacidlo "blog" v hornej liste, tak to tu asi nikdy nenajdem, takze nabuduce by sa patrilo dat danemu uzivatelovi vediet, lebo ked niekdo do komentov napise "gangy vyjadri sa" tak mi to ziadnym zazrakom mail o upozorneni neodosle a svoj nick do vyhladavania nedavam, len aby som vedel kto kde co odo mna chce.

//Kriste pane teraz je z toho dokonca tema, to zas bude flamu. Uz len cakam, kym si pridu vyliat srdce taky Janio a jemu podobni... Chlapci mne sa uz fakt nechce.
Napísať odpoveď