v poslednej dobe sa mi nejak začal prehrievať notebook. Ide o Dell Inspiron 1525. Naozaj neviem, čo s ním je. Mal som ho už aj rozobraný a pozeral som ventilátor, no ten je v poriadku. Teploty dosť spútajú, keď zapnem napríklad nejakú hru, pritom sa nejedná o nejakú hru, ktorú by tento počítač nemal zvládnuť, alebo keď pustím nejakú aplikáciu, časom sa teploty zvýšia. [Obrázok teplôt by som pridal, ale neviem ako
Prehrievanie Notebooku
-
Cr4zY-f4nCy
Amateur
Prehrievanie Notebooku
Zdravím,
v poslednej dobe sa mi nejak začal prehrievať notebook. Ide o Dell Inspiron 1525. Naozaj neviem, čo s ním je. Mal som ho už aj rozobraný a pozeral som ventilátor, no ten je v poriadku. Teploty dosť spútajú, keď zapnem napríklad nejakú hru, pritom sa nejedná o nejakú hru, ktorú by tento počítač nemal zvládnuť, alebo keď pustím nejakú aplikáciu, časom sa teploty zvýšia. [Obrázok teplôt by som pridal, ale neviem ako
]
Re: Prehrievanie Notebooku
a aké sú to teploty? zo speedfanu alebo z everestu
-
Cr4zY-f4nCy
Amateur
Na nete som našiel soft HWMonitor, neviem či ukazuje presné teploty, pretože s ním nemám skúsenosť, ale aj tak si myslím, že rozdiel medzi teplotami je dosť veľký
Skús ten everest, a potom sem hod SS.
-
Cr4zY-f4nCy
Amateur
Takže tu sú merania v Evereste:
Pri spustenom WinXP
Procesor: 63°C
1.CPU / 1. Jadro: 62°C
2.CPU / 2. Jadro: 62°C
Čipset: 53°C
GMCH1: 61°C
GMCH2: 36°C
Aux: 66°C
DIMM: 45°C
Pri spustenej hre / aplikácii:
Procesor: 86°C
1.CPU / 1. Jadro: 82°C
2.CPU / 2. Jadro: 82°C
Čipset: 69°C
GMCH1: 80°C
GMCH2: 52°C
Aux: 77°C
DIMM: 58°C
(Hodnoty sa stále menia. Stále skáču
Pri spustenom WinXP
Procesor: 63°C
1.CPU / 1. Jadro: 62°C
2.CPU / 2. Jadro: 62°C
Čipset: 53°C
GMCH1: 61°C
GMCH2: 36°C
Aux: 66°C
DIMM: 45°C
Pri spustenej hre / aplikácii:
Procesor: 86°C
1.CPU / 1. Jadro: 82°C
2.CPU / 2. Jadro: 82°C
Čipset: 69°C
GMCH1: 80°C
GMCH2: 52°C
Aux: 77°C
DIMM: 58°C
(Hodnoty sa stále menia. Stále skáču
myslím že to nieje také zlé, a pred tím si mával aké teploty?
Podla specifikacii na nete by tam mal byt nejaky 65 nm Core2Duo, ktory oproti novsim 45nm cpu dost hreje (segra ma 45nm a tie uz su ina kava), ak tomu priratame nepodarene chladenie (ako je aj v mojom notase), tak mame vysledok aky pises - v zime to ide na hranici a v lete mozme robit grilovacku.
Ja som svoj Core Duo T2400 podvoltoval cez soft aby som trocha skrotil jeho teploty, ktore sa v zatazi tiez zvykli splhat k 90°C
Ja som svoj Core Duo T2400 podvoltoval cez soft aby som trocha skrotil jeho teploty, ktore sa v zatazi tiez zvykli splhat k 90°C
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Podla mna je to kus zvysene...moj T5750 C2D ma s Vistou bez nicoho zhruba 55 stupnov (v zime) v lete takych 60. Nejake to prefuknutie od prachu by ti mozno pomohlo.
-
Cr4zY-f4nCy
Amateur
Skúsim to pozrieť, rozobrať. Neskôr vám dám vedieť, aký je výsledok. Myslím si, že teploty sú dosť rozdielne, teraz si na tom môžem pokojne hriať čaj. Skúsim sa na to v priebehu zajtrajška pozrieť a dám vám vedieť.