Preľudnenie Zeme
Preľudnenie Zeme
aký máte na toto názor?
http://aktualne.centrum.sk/zaujimavosti ... id=1186616
http://aktualne.centrum.sk/zaujimavosti ... id=1186616
-
lekoklatik
VIP
Re: Preľudnenie Zeme
Aký máš na to názor ty? : )
Ja myslím že niečo také možné je.
Budeme sa masovo vraždiť : )
Hitlerove Plynové komory budú vyhlásené za legálne.
joke
Ja myslím že niečo také možné je.
Budeme sa masovo vraždiť : )
Hitlerove Plynové komory budú vyhlásené za legálne.
joke
Myslim si, ze na to aby sa vybralo kto sa postavi k muru dohoda stacit nebude....
chudobni umru , potom dojdu suroviny , potom doba ladova a zas vsetko odznova 
Ak by niečo podobné nastalo, trebalo by znížiť natalitu ( pôrodnosť) a to asi takým spôspbom že po druhom dietati rodičia nebudu dostavať pridavky a pod.
Myslím že by to bolo celkom možne nie ?
či ? Ale ten počet ludi by šiel dosť pomaly dole.
Navrhol som preto po druhom, lebo aj rodičia su dvaja. A mohla by sa začať u romov a niekde v Azii.
Myslím že by to bolo celkom možne nie ?
Navrhol som preto po druhom, lebo aj rodičia su dvaja. A mohla by sa začať u romov a niekde v Azii.
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Tak je to v cine uz nejaku dobu, pomaha to? Ajtak je ich ako hub po dazdijarabi napísal:Ak by niečo podobné nastalo, trebalo by znížiť natalitu ( pôrodnosť) a to asi takým spôspbom že po druhom dietati rodičia nebudu dostavať pridavky a pod.
Myslím že by to bolo celkom možne nie ?či ? Ale ten počet ludi by šiel dosť pomaly dole.
číňanom to došlo už pred 30 rokmi. ľudia už nemajú prirodzených predátorov ktorí by nás kynožili, takisto už neumierame na banálne choroby ako kedysi a tak sa premnožujeme.
okrem číny by som to povinne zaviedol aj v afrike a indii. ale v rôznych "menej civilizovaných" štátoch by sa to zavádzalo len veľmi ťažko.
a pre tých čo majú radi grafy:
//autoeditácia príspevku (30 Dec 2010, 13:42)
ten optimistický odhad je, že nás v roku 2040 bude "len" 7,5 miliardy.
ten pesimistický odhad hovorí že nás bude okolo 10 miliárd, tj naša populácia sa za 30 rokov takmer zdvojnásobí...
čo potom o ďalších 30 rokov?
okrem číny by som to povinne zaviedol aj v afrike a indii. ale v rôznych "menej civilizovaných" štátoch by sa to zavádzalo len veľmi ťažko.
a pre tých čo majú radi grafy:
//autoeditácia príspevku (30 Dec 2010, 13:42)
ten optimistický odhad je, že nás v roku 2040 bude "len" 7,5 miliardy.
ten pesimistický odhad hovorí že nás bude okolo 10 miliárd, tj naša populácia sa za 30 rokov takmer zdvojnásobí...
čo potom o ďalších 30 rokov?
silmarill: Myslíš, že by to v takej Afrike bolo niečo platné? Keď tam robia deti a rodia ich kade-tade na stepiach v stanoch a neviem kde ešte. V tých zaostalých krajinách možno ani prídavky nijaké nedostávajú...
A normalne sa to dodrziava ? Su za to nejaké sankcie ak sa to poruší ?Tak je to v cine uz nejaku dobu, pomaha to? Ajtak je ich ako hub po dazdi
Ano, je to chore, neludske a krute....nesuhlasil by som s tym.
Myslim, ze to bolo v Cine (alebo inej sikmookej krajine) kde u jednej zeny vyvolali potrat v osmom alebo deviatom mesiaci ked sa nemylim, len preto, lebo porusila zakon...nic s takymi ludmi...obesit doktora ktory to vykonal...hned by bolo miesto pre dalsi zivot...
Myslim, ze to bolo v Cine (alebo inej sikmookej krajine) kde u jednej zeny vyvolali potrat v osmom alebo deviatom mesiaci ked sa nemylim, len preto, lebo porusila zakon...nic s takymi ludmi...obesit doktora ktory to vykonal...hned by bolo miesto pre dalsi zivot...
V osmom alebo deviatom mesiaci?
kkti
to nariadil štát a nie doktor, a dávali to aj v TVLub0$ napísal:Ano, je to chore, neludske a krute....nesuhlasil by som s tym.
Ano, v Cine maju brutalne metody, aby to ludia dodrzovali. Ti, co maju viac ako jedno dieta dostavaju mensi plat ak robia pre stat, nedostavaju pridavky na dieta a musia sa spokojit s horsimi bytmi, ked chcu dostat prideleny. Avsak treba dodat, ze tieto zakony maju mnozstvo vynimiek, napriklad na dedinach mozu mat aj viac deti (aby mal kto robit na poli), na zapade Ciny takisto (kedze tam zije minimum ludi a vlada sa tuto oblast snazi zahustit). Hlavne mestske obyvatelstvo je tymto najviac postihnute. A celkovo sa to tyka najma chudobnejsich vrstiev. Ked nejaky podnikatel sa rozhodne mat viac deti, tak moze prdiet na prispevky od statu, kedze si sam zarobi dost na to, aby si ich uzivil aj 10. Rovnako aj nejaky vyssie postaveni statny zamestnanci, nejaka stredna trieda atd.
Proste mne to pride rozumne, snazit sa, aby ti najchudobnejsi nemali mnoho deti, ked aj tak ich nedokazu poriadne uzivit a poskytnut im zakladne potreby + vzdelanie. Takto radsej nech maju jedno, ale "poriadne"
Ten priklad s tou zenou je hrozny, urcite sa vela takychto zverstiev tam stalo, avsak treba si uvedomit, ze to je krajina, kde zije 1,3 mld ludi, co je nepredstavitelne mnozstvo (myslim, ze cela Europa ma cca 700 mil.). Na ovladanie takej masy podla mna demokracia a nejaky "ludsky pristup" nie je mozny. Ich snahou je regulovat stav a to je vyhodne pre vsetkych (nepriamo aj pre nas), cim menej ludi, tym menej zdrojov sa bude minat.
Proste mne to pride rozumne, snazit sa, aby ti najchudobnejsi nemali mnoho deti, ked aj tak ich nedokazu poriadne uzivit a poskytnut im zakladne potreby + vzdelanie. Takto radsej nech maju jedno, ale "poriadne"
Ten priklad s tou zenou je hrozny, urcite sa vela takychto zverstiev tam stalo, avsak treba si uvedomit, ze to je krajina, kde zije 1,3 mld ludi, co je nepredstavitelne mnozstvo (myslim, ze cela Europa ma cca 700 mil.). Na ovladanie takej masy podla mna demokracia a nejaky "ludsky pristup" nie je mozny. Ich snahou je regulovat stav a to je vyhodne pre vsetkych (nepriamo aj pre nas), cim menej ludi, tym menej zdrojov sa bude minat.
-
Georgeo88
Light Star
no zabraniť preludneniu sa asi tazko da zabranit,kedze počet obyvatelov Zeme rastie geometrickym radom a problem je hlavne v tom ze Zem uz nebude schpna uživit take množstvo obyvateľstva...
tiež si myslím, že našej planéte by pomohlo, keby sa znížila pôrodnosť, a nebolo by akceptovateľné, aby mali rodičia viac ako 2deti. a ak by sa niečo také aj stalo, tak jednoducho potrat, alebo niečo podobné. znie to síce brutálne, ale inú možnosť nevidím. ak to takto pôjde ďalej, tak je otázne, či sa naša Zem vôbec dožije ďalšieho storočia. ale hlavne by sa nad sebou mali zamyslieť Američania, ktorý by som povedal, že majú na ničení Zeme najväčší "podiel". miliardy áut, plytvanie ropou, pitnou vodou, a podobne. kam to len spejeme 
GEORGE88: Problém nie je ani tak v tom, že nedokáže ako v zlej distribúcii 
Článok som nečítal a globálneho preľudnenia sa neobávam. Skôr toho lokálneho, ktoré spôsobí emigráciu...
V r. 2001 bolo podľa sčítania občanov v UK 60 000 Poliakov, o 10 rokov neskôr ich je tam teraz asi tak 1 000 000 a to je optimistickejší odhad zahrňujúcich len Poliakov a nie celú suitu označovanú ako Polish (+ CZ, SK, Litovci...). Iste. To sa stratí. Ale teraz si prirátať imigrantov z Pakistanu, Indie a Bangladéši, kde žije viac ako 1,5 mld. ľudí ktorí neprestajne prúdia z lokálne preľudnenej zeme do zeme, ktorá sa čoskoro lokálne preľudní zas. Akurát dnes som čítal v novinách článok o tom ako úrad pre imigráciu povedal, že do 10 rokov bude nutné vystavať 20 miest veľkých ako Leicester aby sa mali kde všetci pomestiť. Samozrejme, to vyvoláva nevôľu a medzi angličanmi je veľmi populárne odísť žiť (buď ako mladý človek alebo na dôchodok) do Austrálie...
A čo som tým chcel povedať? Že miesta je na zemi dosť a ešte nejaký ten piatok aj bude, skôr sa môžeme tešiť na niečo ako moderné sťahovanie národov...
Článok som nečítal a globálneho preľudnenia sa neobávam. Skôr toho lokálneho, ktoré spôsobí emigráciu...
V r. 2001 bolo podľa sčítania občanov v UK 60 000 Poliakov, o 10 rokov neskôr ich je tam teraz asi tak 1 000 000 a to je optimistickejší odhad zahrňujúcich len Poliakov a nie celú suitu označovanú ako Polish (+ CZ, SK, Litovci...). Iste. To sa stratí. Ale teraz si prirátať imigrantov z Pakistanu, Indie a Bangladéši, kde žije viac ako 1,5 mld. ľudí ktorí neprestajne prúdia z lokálne preľudnenej zeme do zeme, ktorá sa čoskoro lokálne preľudní zas. Akurát dnes som čítal v novinách článok o tom ako úrad pre imigráciu povedal, že do 10 rokov bude nutné vystavať 20 miest veľkých ako Leicester aby sa mali kde všetci pomestiť. Samozrejme, to vyvoláva nevôľu a medzi angličanmi je veľmi populárne odísť žiť (buď ako mladý človek alebo na dôchodok) do Austrálie...
A čo som tým chcel povedať? Že miesta je na zemi dosť a ešte nejaký ten piatok aj bude, skôr sa môžeme tešiť na niečo ako moderné sťahovanie národov...
Ja vidim inu moznost...preco sa proste nepojdes do lesa obesit napriklad ty? ...znie to síce brutálne, ale inú možnosť nevidím.Verbatim2 napísal:tiež si myslím, že našej planéte by pomohlo, keby sa znížila pôrodnosť, a nebolo by akceptovateľné, aby mali rodičia viac ako 2deti. a ak by sa niečo také aj stalo, tak jednoducho potrat, alebo niečo podobné. znie to síce brutálne, ale inú možnosť nevidím. ak to takto pôjde ďalej, tak je otázne, či sa naša Zem vôbec dožije ďalšieho storočia. ale hlavne by sa nad sebou mali zamyslieť Američania, ktorý by som povedal, že majú na ničení Zeme najväčší "podiel". miliardy áut, plytvanie ropou, pitnou vodou, a podobne. kam to len spejeme
Frco tu ti mozem argumentovat tym, ze vo vacsine pripadov si vsimni, ze ty ludia ktory maju peniaze a idu za karierou, nemaju cas na deti a na rodinu...preto maju tych deti po menej...a ty co tie deti vazne chcu, su ludia ktory maju mensie platy a dokazu zit skromne...cize podnikatel, asi nebude mat cas na 5 deti....aj ked je to relativne...nehadzem vsetkych do jedneho vreca.
o niečom podobnom sme mali jeden deň v škole, že od roku stúplo ľudstvo o 3,6miliardy a stále sa to stupnuje.no čo, budem žiť ako v Japonsku 
-
Georgeo88
Light Star
begbeee: ja som tou vetou chcel hlavne poukázať na to že miesta na Zemi by aj bolo,no nebude dostatok surovín
S tym inak aj ja suhlasim, problem bude skor so surovinami, uz ludi ak bude moc, tak sa zavedu nejake opatrenia proti imigrantom.
Co sa tyka globalneho oteplovania, tomu ja prilis neverim po tej aferke Climategate a ak je to pravda, tak oteplenie prinesie napr. obrovske plochy na Sibiri, ktore sa stanu obyvatelnymi, to iste v Kanade.
Co sa tyka globalneho oteplovania, tomu ja prilis neverim po tej aferke Climategate a ak je to pravda, tak oteplenie prinesie napr. obrovske plochy na Sibiri, ktore sa stanu obyvatelnymi, to iste v Kanade.