Digitalna televizia Kosice

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Rosinoo
Expert
Expert

Digitalna televizia Kosice

Príspevok od používateľa Rosinoo »

Zdravim vsetkych :smt006
Chystam sa zriadit si novu digitalnu televiziu a potrebujem poradit co si vybrat. Som z Kosic zo sidliska Tahanovce. Doteraz som mal digitalnu TV od UBD u nas na Tahanovciach. Nemozem povedat ze to bolo zle - prijem, kvalita bola skvela ale settopboxy nemaju dobre. Mozno poznate Handan CV-6000. Nahravat sa sice da ale ma to USB 1.1 :D Transformerov som kopiroval 7 hodin. Cize najlepsie ludia z Kosic ktory maju konkretne skusenosti s prijmom cenami a tak.
Moje poziadavky:
1. Hlavne kvalitny obrazovy a zvukovy prenos
2. Vysielanie v HD
3. Hlavne pozadovane programy: STV1, Markiza HD, JOJ, EUROSPORT HD
4...a pre mna dost dolezite !!! kvalitne nahravanie s moznostou prenosu nahrateho programu do PC.!!!

Hladam jednoducho najlepsie riesenie ako toto vsetko sklbit a nepreplatit pritom gate. Prosim ak viete poradit aj predajne alebo ludi ktory sa na tieto veci ohladne TV specializuju. Len nie takych ktorym ide iba o to aby predali aj somarinu len aby ju predali.

//Taktiez ak by sa mohol vyjadrit niekto kto ma antik a digitalnu telku od nich. Ako zvlada HD programy, ako je to s nahravanim a kopirovanim do PC. Ja si nemozem zatial antik zriadit pretoze nema natahane u nas v brane kable, ale do buducna beriem aj antik ako silnu alternativu tak prosim piste skusenosti:)

Dakujem vsetkym :wink:
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Digitalna televizia Kosice

Príspevok od používateľa TomKocuR »

No Antik má IPTV, takže to môžeš prijímať a nahrávať priamo na PC (nejako).
HD programov veľa nemajú, ale čo som skúšal tak išli celkom fajn, ale aj kvalita neHD programov bola na celkom dobrej úrovni (cez multicast)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nahrany program v STB do PC neskopiruješ, na to zabudni. To ani u jedneho z providerov. Je to kvôli ochrane autorskych prav. Jedine ak cez satelitny PVR stb alebo cez externe zariadenie (rekorder, TV s nahravanim...). Taktiež zabudni na HD Markizu. Ta v HD nevysiela, iba par filmov ročne. To čo sa tvari ako HD je len upscalovany obsah.
Rosinoo
Expert
Expert

to TomKocuR: Diky za info ohladne tych HD kanalov. Ja mam teraz extel a tiez mam moznost sledovat IPTV avsak kvalita hlavne zvuku je dost slaba iba 128 kbps obraz celkom ujde. Neviem ci mas ten settopbox od nich ten Juice ? Ak hej co nanho hovoris celkovo ? ponuka, menu, rychlost nastartovania, rychlost prepinania programov, EPG a tak celkovo. Diky :)

to Ryan Giggs: No co sa tyka toho nahravania mas aj nemas pravdu. Sam vravim ze na mojom momentalne co mam od UBD Tahanovce sa stahovat nahraty program da. Mam predplatenych nieco cez 50 programov avsak settopbox nieje HD a s tym kopirovanim je to fuska ako som spominal USB 1.1 cize aj keby som sa rozkrajal masina data nepusti rychlejsie. Ale kvalita nahravky je skvela.
DVB-T som skusal pomocou internej anteny Sencor SDA 400 ktoru som napojil na externy DVB-T tuner U3000 Hybrid do notebooku. Obraz je krasny zvuk takisto avsak so signalom je problem. V ProgDVB ukazuje silu signalu 100 % v DVBVieweri 85 % avsak kvalita signalu kolise od tych 40 do 100 % co nepriaznivo posobi na plynulost chodu. V skratke obraz raz za cas (cca kazdych 30s) sekne alebo zacne kockovat. Mozno je ta antena naprd. A v KE pokial viem tak zatial vysiela len 1 multiplex kde je markiza, joj, stv1, stv2 od towercomu. Mozno keby som kupil externu antenu tak by to bolo lepsie ale stale iba 4 programy a ziadne HD.

Cize asi mi ostava fakt len satelitna technika. Poradte prosim nejaku dobru predajnu alebo spolocnost v KE ktora sa tym zapodieva a vie mi co to k tomu aj povedat. Alebo ak mate este nejaky napad pre mna uvitam. Diky moc :smt006
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Rosinoo: Tango som nemal, takže som nemal ani STB
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rosinoo napísal: to Ryan Giggs: No co sa tyka toho nahravania mas aj nemas pravdu. Sam vravim ze na mojom momentalne co mam od UBD Tahanovce sa stahovat nahraty program da.
UBD ale nie je provider. Ja hovorim o Magiu, Tangu, UPC atd.

Tango mam, aj STB. Kvalita je vyborna, ale ma to detske choroby. Občas to zamrza, nahravať sa (zatiaľ) daju len vybrane programy atd.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ved Extel ponúka digitálnu TV nie? ak nechceš Extel jediná rozumná voľba je Antik, kamoš si kúpil program pred vianocami, za 17€/mesiac má net, digi TV a ešte aj nejaký program na telefón či čo
acid
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa acid »

este doplnim ryana kedze aj ja mam tango a stb, ze k tomu archivu sa malokedy dostanes, ma to urcitu kapacitu a skoro vzdy je to plne = nemozes si pozriet nahravky (cez pc sa da hocikedy, tam to nieje obmedzene) cez pc sa tie nahravky daju aj stahovat, ale nieje to bohvieaka kvalita. tv od antiku je este v plienkach, maju este co dohanat, no oplati sa to za tu cenu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď si písal Ťahanovce, hneď som Ti chcel navrhnúť Antik, pretože má podľa mňa v KE skvelé ceny na net+tv+telefón.. a neviem ako teraz, ale pár mesiacov dozadu tam robil dosť masívnu kampaň a ponúkal naozaj skvelé akcie pre nových zákazníkov v Ťahanovciach.. konkurenčný boj proti IOL a iným miestnym poskytovateľom netu + tv. Tvoje požiadavky však asi Antik veľmi nebude spĺňať.

Jednak nemá Eurosport v HD (zo športových kanálov v HD je iba NOVA Sport, aj to nie som si istý, či nie je súčasť prémiového balíka)..

..a čo sa týka nahrávania, Antik Ti vie archivovať pár programov priamo u nich na serveri (STV1, Markiza SD, Doma, JOJ, ČT1, Disney Channel) zvyšné programy máš smolu. STB nemá žiadny disk a USB porty sú zatiaľ len na ozdobu, pretože cez ne nič nespojíš. Jediné využitie USB je hádam len zapojenie nejakých zariadení, ktoré potrebujú zdroj napájania z USB (lampičky, nabíjačka na mobil atď.)

Niektoré programy si vieš pozrieť v PC cez ich VirtualSTB (ak ideš cez router, musí podporovať multicast), tak možno to tam už aj nejako nahráš. Myslím, žeby to malo ísť aj cez VLC, ale musíš urobiť nejaké úpravy v nastaveniach.. avšak za kvalitu neručím.

To ich STB.. ako spomínal Ryan Giggs.. stále to má nejaké choroby.. aj keď neviem, či sa ešte dajú nazývať detskými. Robia priebežne aktualizácie fw, občas niečo napravia, občas niečo pobabrú. Celkovo sa však dá používať, avšak ak si horlivý prepínač programov, musíš rátať s mrznutím... a minimálne 2-3x do týždňa budeš musieť robiť tvrdý reset STB (odpojiť od elektriny). Inak kvalita programov je podľa mňa dobrá (mám 32" LCD), HD kanály.. trošku sekajú prvé sekundy po prepnutí, potom však už idú plynulo. Za nejakých 15€ (+/-) predávajú aj druhé diaľkové ovládanie pre druhý televízor + IR senzor na 15m kábli, čiže na dva TV Ti stačí len jeden STB (jeden TV musí byť cez HDMI, druhý cez analóg)

Ešte sa vrátim k archívu.. majú tam nejaké obmedzenia na archív, keď je upršaný víkend, nemáš šancu sa do neho pripojiť, stále hlási príliš veľa používateľov. Dosť často to robí aj bežné dni, ale vtedy sa na 3. pokus predsa len napojíš (na rozdiel od upršaných víkendov).

Toto sú všetko moje negatívne skúsenosti s Antikom, avšak keby som dnes mal vyberať digitálnu televíziu, opäť by som si vybral Antik... ich služby mi postačujú a za tú cenu mi len tak hocikto tripleplay neponúkne... 64mbit + 60programov + 30+10min telefón = 17,92€ (treba ešte rátať s prenájmom telefónu + brány, prípadne prémiové, filmové a iné balíky s ďalšími programami, a jednorázovým aktivačným poplatkom 99€ na TV). TangoTV sa však vraj dá zriadiť aj bez netu, platíš tam niečo cez 5€ za základný balík.. kukni ich web.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja zas mam inu skusenosť. Ešte sa mi nestalo aby sa mi nepodarilo niečo z archivu prehrať. A to ani cez vikendy. To je ale asi individualne.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ryan Giggs.. šťastný to človek.. nie si z nejakého sídliska KVP, Jazero, Furča, Terasa, Ťahanovce? Oni majú zvyčajne takéto špeciálne výhody.. a človek bývajúci mimo týchto králikárni má problém........ na novú optiku som čakal takmer rok... grr! ..som na juhu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, som z Furče. Viem že tieto sidliska su na tom najlepšie, všetko dostavaju najskôr. Holt počet zakaznikov rozhoduje.
Rosinoo
Expert
Expert

Vdaka za rady a skusenosti vsetkym :) Antik vyzera byt najlepsia volba no ako som spomenul v prvom svojom prispevku v nasej brane antik nema natahane kable a predpokladam ze v blizkej dobe k tomu ani nedojde. Uz som do antiku aj par krat volal no oni stale tvrdia ze rokuju s UBD aby im povolil vstup. Ibaze typujem ze UBD ma nepisanu dohodu s extelom a antik nepusti tam kde este niesu. Lebo taku ponuku ako ma antik si extel nemoze dovolit.
No rozmyslal som aj nad satelitom. DVB-S2 je zevraj uz na dost dobrej urovni co sa tyka dostupnosti aj kvality signalu. A po hladani som nasiel firmu Aerial ktora sa zaobera antenami, satelitmi, settopboxmi a tak. Zajdem tam popytam sa a uvidim ako sa rozhodnem. Je tu niekto kto vyuziva DVB-S ? Cslink, skylink atd.

//A este ma napadlo Tahanovcania ak niekto mate od UBD settopbox a digitalnu TV co myslite neda sa ta Conax karta strcit do ineho STB ? Lebo ako pisal Ryan Giggs UBD nieje provider a dost by ma zaujimalo od koho oni vlastne tahaju signal. Viem ze UPC ma conax karty ale zevraj oni maju poparovane STB s kartami ze tam vymena nieje mozna. Tak ako je to :?: :?: :?:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Rosinoo napísal: //A este ma napadlo Tahanovcania ak niekto mate od UBD settopbox a digitalnu TV co myslite neda sa ta Conax karta strcit do ineho STB ? Lebo ako pisal Ryan Giggs UBD nieje provider a dost by ma zaujimalo od koho oni vlastne tahaju signal. Viem ze UPC ma conax karty ale zevraj oni maju poparovane STB s kartami ze tam vymena nieje mozna. Tak ako je to :?: :?: :?:
Podľa použiteho STB by som to videl na Digi TV.

Inak Skylink je kvalitou obrazu najlepšia voľba. A kedže je to satelit, dostupnosť je 100%. Len nemaju taku ponuku lokalizovanych programov ako konkurencia. Inak na satelitnu techniku je dobry obchod AVS v amfiku.
Rosinoo
Expert
Expert

Takze som zistil ze digitalnu televiziu na Tahanovciach zabezpecuje firma Vares. Mate niekto skusenosti s tym ci predsa paruje tie settopboxy s Conax kartami? Lebo ak je sanca vymenit STB a dat donho ku kartu od nich nevymenim to za nic :D
peter_be
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter_be »

Ja som volal do Varesu či sa dá tá karta použiť v inom zariadení a povedali mi že by nemal byť problém.
Napísať odpoveď