Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Francek
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Francek »

Podla inzeratu ma ten motor objem 1850cm3 ...cize rozdiel v poistke nebude
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nevedel som, kde to mam dat, tak na pobavenie to davam sem :D
http://auto.bazos.sk/inzerat/5556681/Hy ... me-11i.php
"Pri rýchlom jednaní zľava 200 Eur!!!Pohodlnné, priestranné, výkonné autíčko s nízkou spotrebou, a nízkou poistkou."

svet uz je ozaj naruby :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Pre škriatka je možno aj priestranné :D Ostatné tam nejak nesedí..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nizku spotrebu má, nízku poistku má len to výkonné tam nepasuje, aj keď 1.0 yaris ide ako raketka :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravim
Potrebujem poradiť s kúpou auta.
Malo by to byť niečo novšie rv cca 2006+, asi benzin (na kratsie vzdialenosti), malo by byť vačšie, napr. nejake combičko, najlepšie niečo s VW koncernu, pripadne opel a pod. alebo niečo, na čo by sa nezoháňali ťažko diely.
Cena do maximálne 6000€. Ďakujem

EDIT: čo hovoríte na Fordy? Napr. Focus, C-MAX, alebo novšie Astry, Vectry a na dieselové motory TDCI od Fordu a CDTI od Oplu?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Rodicia planuju kupit nove auto (teraz stale maju Nissan Almeru [r.v. tusim 2001] a su velmi spokojni), avsak otec uz dlho pokukuje po niecom vacsom hlavne s pohonom vsetkych kolies. Vybral si Nissan X-Trail 2.0l dCi 127 kW s manualom. Chceli by kupit take auto, aby nemuseli uz kupovat ziadne dalsie (predsa uz tahaju na 60 :) ). Moja otazka teda je, ci je to dobra kupa na takyto ucel ohladom spolahlivosti :) . Auto bude jazdene prevazne na vacsie vzialenosti po Slovensku, nejake to Chorvatsko cez leto + po meste do 100 km mesacne. A celkovy najazd pravdepodobne nebude viac ako 20 000 rocne.

Dakujem za vsetky rady :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja viem len toľko že to je velmi spolahlivy motor, spotreba do 8,5 a velmi tichý na to že to je nafťáčik
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ja som počul, že X-Trail mal problémy s prevodovkami, ale neviem či to náhodou nebolo pri 2,2 dci 100kw :nono:
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

Sapo napísal:Zdravim
Potrebujem poradiť s kúpou auta.
Malo by to byť niečo novšie rv cca 2006+, asi benzin (na kratsie vzdialenosti), malo by byť vačšie, napr. nejake combičko, najlepšie niečo s VW koncernu, pripadne opel a pod. alebo niečo, na čo by sa nezoháňali ťažko diely.
Cena do maximálne 6000€. Ďakujem

EDIT: čo hovoríte na Fordy? Napr. Focus, C-MAX, alebo novšie Astry, Vectry a na dieselové motory TDCI od Fordu a CDTI od Oplu?
ja mam fofo II 1.6 benzin. Nemozem povedat ziadne krive slovo na toto auticko :P
Jazdim hlavne v meste tj priemernu mam momentalne 7,8 l.

btw akurat vcera stiahol BA ford ponuku na jedno take avsak uz po FL z 27t km za 8300 -> pecka cena :P
Sapo
Addict
Addict

Takže zobereme asi nejaký Opel Astra H buď 1.9CDTI 120ps, alebo 1.6 16v alebo Ford Focus II 2.0TDCI 136ps, alebo 1.6 16v. Ale asi radšej Forda.
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

tu astru tusim, ze ma kolega a akurat vcera sme sa bavili a je spokojny, ze by nemenil :)
inak pisal si, ze na kratsie vzdialenosti, tak ak nerobis min. cca 20+20km denne tak ja by som siel do benzinu.
ta fordacka 1.6 je vraj vo vseobecnosti spolahliva aspon tak mi to tvrdil naposledy technik, sice ja mam momentalne nejakych cca 57t km najazdenych ale zatial sa to potvrdzuje:)
Sapo
Addict
Addict

Ono je to také všeliake. To sú tak krátke vzdialenosti, že za tú dobu sa nezohreje ani benzín a nie to ešte diesel. Na aute sa bude chodiť každý deň do práce, čo je asi 2km. Samozrejme auto bude aj na iné účely ako chodenie do práce, pojdu sa na tom aj väčšie vzdialenosti (možno aj nejaká ta dovolenka), no nie tak často.
Áno benzín by bol pre nás asi lepši, ale ten dizlak ma ovela nižšiu spotrebu (keď je zohriaté) a o dosť vyšší výkon. (sedel som v podobnmom aute, ktoré malo rovnaký motor)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Kibo tie 2.2 uz ani nie su v ponuke, ostali len 2 dvojlitre
kazdopadne ked som cital nejake recenzie, nedopracoval som sa k takej informacii; nazory na auto boli zvacsa pozitivne (az na relativne casto spominane naklananie v zakrute pri zivsej jazde)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Sapo napísal:Takže zobereme asi nejaký Opel Astra H buď 1.9CDTI 120ps, alebo 1.6 16v alebo Ford Focus II 2.0TDCI 136ps, alebo 1.6 16v. Ale asi radšej Forda.
Zapamätaj si. Opel je nemecká žiguľa.
Byť na tvojom mieste, kúpim si Focusa II 1.6 16V. Sú to veľmi spoľahlivé motory. V prípade potreby na to dáš LPG a jazdíš zadarmo.
Sapo
Addict
Addict

Erytro to som nejako nepochopil. Takže Opel radšej nie?? Ale určite to bude lepšia ako Punto II že :D Ja som viac priklonený k tomu Focusu, ale k motorizácii 2.0TDCi, kvôli spotrebe a výkonu. Na niektorých forách som čítal, že to je jeden z najlepších motorov do Focusa :oops:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ajajaj, rysuje sa dalsi pripad krutak vocpoda a 5 litrov spotreba kopec nekopec 150kmh...

ne ne, na gutu ti diesla, vykon by si ajtak nevyuzil, lebo ked sa ti nechce kupovat kazdu chvilu novy motor tak ho pred zahriatim nemucis....
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Pomali prichadza cas aby som si kupil svoje prve auto. Kupa by mala byt zrealizovana do 1/2 roku kedy by uz mohli byt potrebne financie, teda niekedy cez leto. Ide mi hlavne o to, aby som sa citil v aute pohodlne, kedze meriam skoro 2 metre. Vo vacsine aut mam problem s nohami (kolenami) ktorymi sa skoro dotykam palubnej dosky preto potrebujem nieco take, kde tento problem nebude, teda bude aspon minimalny. Od auta ocakavam spolahlivost a bezpecnost. Tyzdenne nabeham cca. 200km niekedy ani to nie. Myslim si, ze spotreba pri rocnom najazde cca. 8000km nebude hrat az taku velku rolu. Jazdit budem vacsinou v meste, okresky iba ak na vyvetranie a odreagovanie. Cca. 3x do roka by to mohla byt nejaka vacsia vzdialenost, 500-1000km. Mojim najvacsim favoritom je BMW 740i E39 okolo roku 1999 teda uz FL, pripadne ak sa najde tak vo verzii Long. Hlavne ma zaujima ci ma verzia Long viac priestoru, teda ci sa da vodicova sedacka posunut viacej dozadu oproti klasickej verzii a ci je vzadu viac priestoru pre nohy. Zatial co som sa docital ohladom motora tak tento motor sa vyrabal v dvoch verziach 4.0l neskor 4.4l s rovnakym vykonom 210kw avsak 4.4 mal posilneny krutiaci moment. Tieto motory by mali byt bezudrzbove, teda pravidelna vymena zakladnych dielov a olejov a skoro neznicitelne, vraj vydrzia pri dobrej starostlivosti az 600 000km. Spotreba vraj vychadza pri kludnej jazde cca. 14l. Som ochotny dat za moje prve auto max.6-7000€. Viacej ma laka dovoz zo zahranicia teda tu tisicku si nechavam na dotiahnutie auta na SK a zaregistrovanie. Zatial co som tak jemne prezeral autobazary tak najviac mi padla do oka tato 740ka http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
S kupou sa nikam neponahlam, radsej si pockam ako kupit nieco, z coho budem mat viac starosti ako radosti.

Chcem od Vas rady, co by ste si vybrali vy, pripadne nejake ine auto. A ako hovorim, prvorade je pre mna pohodlie, kedze mam tie 2 metre.
Sapo
Addict
Addict

Zobereme teda ten benzín. Tak pravdepodobne 1.6 16v.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pocitas aj s vydavkami mimo PHM? taka sedmica nebude urcite nebude mat prevadzkove naklady (nedajboze by ti tam prdol automat, napr.) ako nejaka fobia (tym nechcem povedat, ze mas kupit fabiu), no na druhej strane za tie peniaze uz aj nieco ponukne

ja osobne by som sa do desatrocnej sedmice bal ist (urcite to vydrzi velmi vela, ale taka desatrocna uz toho bude mat za sebou, i ked 70% inzerovanych ma pod 200tkm na tachometri :) :) ), ak by som nebol vysloveny fanda - nechcem ta odhovarat, ale radsej si to skus aspon priblizne prekalkulovat

ps: E39 je 5er, tato sedmica je E38.. a na tvojom mieste by som sa mozno zaujimal aj prave o E39, napr. 530i :)

ps2: vyborny vyber - najkajsia sedma :smt007
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Sorry, tomasmate ale to sú strašne nákladné autá so spotrebou kľudne 14-15 litrov. Nebodaj sa ti niečo dosere sa nedoplatíš. Rátaj aj s tým, že dáš také peniaze za cca. 11 ročné auto, ktoré ti kedykoľvek môže odísť (aj keď je ako značka spoľahlivé). S takou károu je aj problém v meste parkovať a to just keď to je tvoje prvé auto (tým pádom usudzujem, že niesi až tak skúsený vodič). Neviem aké auto by sa ti hodilo, ale určite niečo pozeraj s menšou kubatúrou. Sám vieš čo chceš a čo ti bude najlepšie. :)
Napísať odpoveď