Hypnoza

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hypnoza

Príspevok od používateľa P3Bo »

Adulko pred určitou dobou som si čítal knihu iluzionistu Derrena Browna (ak ťa takéto veci bavia mal by si ho pozrieť). Nepoviem všetko lebo by si bol sklamaný ale prvou podmienkou hypnózy je že objekt chce spolupracovať nebráni sa. Tí ľudia sú ako ovce najprv im niekto naplní hlavu hlúposťami aby mu verili a až potom sa s nimi pracuje. Otázka je skôr či sa dá proti takémuto niečomu brániť aj v skupine ľudí a ako dlho.Asi si treba zavoskovať uši. (toľko ohľadom tých videí) A ohľadom tvojho posledného príspevku si dovolím citovať hughita
Hughito napísal:Hypnóza je zvláštní, ale fyziologický stav, charakterizovaný především maximální sugestibilitou, vyvolaný jinou osobou nebo autosugestivně. Hypnóza však bývá laickou veřejností často spojována s mylnými představami o její povaze a možnostech. Na hypnóze není nic mystického nebo magického. Mylně je považována za natolik „změněný stav vědomí“, že v něm může osoba proniknout do oblasti svého nevědomí, vybavovat si mystické představy, vstoupit do okultního světa nebo se vrátit do minulých životů
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahoj, o tom autorovi som este nepocul, skusim sa na neho pozriet. Inak uz je na ceste kniha od Moody-ho. Som zvedavy co vsetko tam pise. Ale preco potom clovek vnima - ukazuju sa mu obrazy "minulosti"? Proste nemoze sa mu to len tak "vynorit" v podvedomi. :) Ale ten hypnotizer, co bol v talente je fakt dobry to musite uznat.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ty ale nevieš či to sú obrazy minulosti ak ideš po ulici vidíš množstvo vecí ktoré registruješ iba podvedome a ukladajú sa ti do pamäti aj keď sa ti to nezdá a potom sa ti vybavia. Pozri si toto(ak nemáš problém s eng. ). To že vidíš obrazy znamená že si v minulom živote ? Aj v sne vidíš obrazy - ja som potom musel byť podľa mojich snov arabský kalif s fantasticky krásnym háremom :lol:

BTW : toto je už skôr otázka reinkarnácie než hypnózy a do toho by som to neťahal. Ako písal hughito si jednoducho len povoľný vnemom ktoré sú ti ponúkané nič viac nič menej. Autohypnotické bullshity sú skôr placebo efektom než realitou.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Je samozrejme, ze taketo veci sa daju velmi lahko napadnut a tazsie dokazovat .. Vzdy to tak bolo a bude ... Proste nikto nikdy nie je otvoreny tomu, co nezazil na vlastnej kozi alebo pocul od inych. Ale co uz ... Hughito ma nezaujima ... :roll: :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, len sa hrajkajte a presviedčajte o nezmysloch. :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

To skor ty sa hrajkas ... To by si nebol ty keby nenapises na hocico ... :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Adulko, ja ti to neberiem. Prečítaj si návod na fóre a hŕŕŕ skúmať minulé životy. :wink: Prajem veľa úspechov.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hughito dikes, idem popozerat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hovori sa ze clovek v hypnoze neurobi nieco co by neurobil aj pri vedomi. Alebo, ze ked niekto nechce, tak sa zhypnotizovat neda.

V skutocnosti to sice vo vseobecnosti da sa povedat ze naozaj plati, ale existuju postupy ktore dovoluju tieto obmedzenia obist. Ich nevyhodou je znacna zlozitost a casova narocnost.

Prakticky kazdy sa da zhypnotizovat na cokolvek, da sa mu naplnit podvedomie skoro akymkolvek myslienkovym programom, ktory bude nasledne v realite bezneho zivota aj fungovat.

A ci mam na to dôkaz? ano, naozaj to v praxi funguje, dokonca aj bez toho aby dana osoba vedela ze sa vobec stala predmetom nejakej manipulacie. Napr. sa da naprogramovat, aby kolegyna, ked lusknes prstami, tak urobila nejaky nelogicky cin, napr si vyzliekla tricko a pod, hocico :mrgreen: lenze je ako som napisal dost zlozite to urobit, moze to trvat aj niekolko tyzdnov dokym sa jej to dostane do podvedomia, ten program, vysledok moze byt super- ale ta robota okolo toho! :psssst:
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

gogo956 napísal:Napr. sa da naprogramovat, aby kolegyna, ked lusknes prstami, tak urobila nejaky nelogicky cin, napr si vyzliekla tricko a pod, hocico :mrgreen:
toto by stálo za tú námahu :D nejaký podrobnejší návod by si nedal keď si už s tým začal?
gogo956
Redeemer
Redeemer

silmarill napísal:
toto by stálo za tú námahu :D nejaký podrobnejší návod by si nedal keď si už s tým začal?
SUBLIMINAL MESSAGES
Ked chces, tak mozem dat aj uplne presny navod, krok za krokom. :)

Zakladny princip je opisany tu http://en.wikipedia.org/wiki/Subliminal_stimuli
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak toto rozhodne treba vyskusat :) A tebe sa nieco take uz teda podarilo? Ak mozes daj prosim ten navod krok za krokom ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

najprv vytvoris zvukovu stopu na ktorej bude tebou nahovoreny text ktory by mal byt podstatou toho celeho programu./treba dodrzat spravnu stavbu viet, intonaciu hlasu, zasady ohladom vyznamovych zaporov a pod/
nasledne to prekryjes šumom a cele vlozis do nejakej hudby, pesnicky, tak aby si vedome nedokazal rozsifrovat ze v tej pesnicke je este aj nieco ine.
Potom uz len zabezpecit aby to dotycny objekt pocuval co najcastejsie, minimalne 4-5 hodin kazdy den po dobu minimalne 3-4tyzdnov ale niekedy aj ovela dlhsie.
Ano mam skusenost, moze to fungovat. Pisem toto len na studijne ucely tohto fenomenu, nakolko podvedome manipulacie bez vedomia objektu su uz na hrane zo zakonom. Tak co vy na to, ze to nie je vobec take jednoduche? Este nejake otazky? :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Len jedna, ako donutis nejakeho kolegu, co napr. vedla teba sedi, ze ma pocuvat stale tu istu hudbu? :) To sa neda, ked ten clovek zacne "nenavidiet" tu hudbu ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Adulko1

tento problem musis vyriesit sam, ja som Ti napisal technicky postup, ale s tymto ti uz fakt pomoct nedokazem. Mozes napriklad tych cedeciek urobit velke mnozstvo a vsade bude ten podprahovy program. Prave kvoli tomuto to nie je prilis rozsirene, prave kvoli tomu ze je to dost narocne, hlavne casovo a vela ludi ani neveri ze to funguje.
Dalsia moznost je pustat ten program priamo do vysielania radia, co je sikovnejsie pretoze vo vecsine zamestnani sa bezne pocuva radio celu pracovnu dobu, chapes ako to myslim? ale potrebuje na to najlepsie nejaku "vežu" aby si mohol napojit zaroven aj dalsi zdroj signalu, v Amerike sa daju kupit uz takto upravene pristroje specialne na toto.. Este nejake nejasnosti? :)
silmarill
King
King

gogo956: ja som zas čítal na nete to, že "subliminal messages" sú úplne nefunkčné veci, vraj výsledky výskumov autori sfalšovali aby na tom trhli prachy. mimochodom, bolo to na tom linku čo si tu ty sám sem postol :D a čo sa týka "backmaskingu" (ktorý tam bol tiež spomínaný) a z ktorého tak radi kresťania obviňujú rock/metal kapely tak to je úúúúplný megastinkingbullshit. to že nahráš do pesničky pospiatku slová "spáchaj samovraždu" nikdy nikoho nezhypnotizuje ani ináč nedonúti, aby ju naozaj spáchal.

takže tento "podprahový príjem informácií" je rovnako ako hypnóza len nedokázateľná teória. možno dokážeš nejakému človeku "vsunúť" informáciu ak je pod vplyvom drog alebo nejakých chemických oblbovákov, ale donútiť človeka pri zmysloch len preto že mu pustíš nejaký song v ktorom sú nejaké nezreteľné slová je nemožné.

určite ste už aspoň trilión (alebo minimálne kazilión) krát počuli pesničku HOREHRONIE od Kristínky (rádiá nám s tým masírovali mozog celé leto, teraz po nej ani pes neštekne. ale to je už na inú tému). v nej začuť ako povie "poje*** sa denis". som zvedavý koľko Denisov kvôli tejto podprahovej informácii začalo na verejnosti masturbovať :D
http://www.ceknito.sk/video/436336
gogo956
Redeemer
Redeemer

silmarill

je to cele zlozitejsie a nikde som netvrdil nic o nejakej "samovrazde",
nikoho nechcem o nicom presviedcat a ani nemam na to dovod. :)
Pokial si niekto mysli ze je to nezmysel, tak ok, tak je to nezmysel.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Je to podobne nieco ako, ked je clovek v hladine alfa. Ale v bdelom stave. Ano v zamestnani vela ludi pocuva radio, ae ako pises je to velmi zlozite "to" tam dostat, aby to pocuvali. Zvysok by bol vpohode. Jedine co by ma najviac trapilo by bolo, aby to pocuvali. :)
silmarill
King
King

gogo956 napísal: je to cele zlozitejsie a nikde som netvrdil nic o nejakej "samovrazde",
bolo to v tom linku čo si sem postol o "subliminal messages" aby sme si to prečítali ;) mimochodom, ten link ani nebol tak o tom ako na to ale skôr o nedokázateľnosti účinkov týchto techník.

tebe sa to už niekedy podarilo? ak áno, ako si tomu človeku podsúval tú podprahovú správu a čo bolo jej cieľom?
gogo956
Redeemer
Redeemer

silmarill

ten link som postol ako vysvetlenie toho co su to priblizne "podprahove infomacie".
Cielom nebolo niekoho o niecom presviedcat, ani sa chvalit uspechmi, ale podat informaciu tomu, kto ist do toho. Kto chce, ten si uz najde relevantne odkazy a spojitosti. Kto neveri nech neveri, chapem ho. Kto chce ist do toho hlbsie, nech ide, bude pravdepodobne prijemne prekvapeny. :) Ale vyzaduje si to studium danej problematiky a vela praxe a trpezlivosti.
Nie je to jednoduche, staci aby nemala informacia spravny tvar pre daneho cloveka a VOBEC to nebude fungovat. Kto sa do hlbky zaobera napr. hypnozou tak vie ake jemne nuansy su v tomto dolezite- skladba vety vyznamova, intonacia atd., programy naväzujuce na seba v ramci urciteho casoveho horizontu a pod.
Prave pre tu zlozitost je tato metoda povazovana za neucinnu resp. dostatocne nepreskumanu.Ale bola pouzita napr. vo volebnej kampani v usa-myslis ze keby bola uplne neucinna ze by ju tam niekto dal?

Adulko1

same od seba sa neurobi nic, vsetko si vyzaduje namahu
Napísať odpoveď