Poradte co na chorobu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poradte co na chorobu

Príspevok od používateľa Stoporko »

no jo, no. Ja viem :)
A nie, neplánujem kloktať ani tým, čo si linkoval, ani zmesou dusičnej a sírovky ani ničím podobným. Pipetujeme už povinne balónikmi/striekačkami, aby fakulta neprichádzala o chemikálie prehltnuté študentami. Alebo aby neprichádzala o študentov? :D
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Stoporko napísal:gangy - áno, hoď sa o zem a plač, lebo arogantnosť a bezohľadnosť tvojich príspevkov je aj oproti hulvátom typu Fico, Slota, Mečiar, nebetyčná. :(

je jedno, či kloktáš slaným roztokom alebo sódou. V prvom prípade bude pH silno kyslé, v druhom bude pH silno zásadité. Baktérie nemajú radi ani jedno. Máš pravdu v tom, že baktérie ľahšie znášajú kyslejšie pH (o tom by dievčatá mohli rozprávať), no pri nasýtenom roztoku NaCl (soľ) bude pH tak kyslé (nechce sa mi ho rátať, nájdi si v tabuľkách), že baktérie nemajú šancu. Okrem toho: uvedom si, ako sa nasýtený roztok soli (NaCl) správa: nastáva disociácia na jóny, pričom roztok jedlej soli je VEĽMI účinný dezinfekčný prostriedok (prečo sa kedysi v extrémnych prípadoch sypala soľ do rany? Prečo sa soľou dezinfikujú predmety, pokiaľ nemáš po ruke plameň alebo autokláv?) práve vďaka svojej "jónovej" povahe a tomu, že obsahuje chlór.

Takže je omnoho lepšie kloktať soľou, ako roztokom sódy bikarbóny, pretože dezinfekčný účinok bude lepší.
o tom by dievčatá mohli rozprávať preco oni?
hrdlo ma uz nejak neboli zato mierne napina na kasel a upchaty nos.co s tym tam mi uz sol nepomoze.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pretože my chlapi nemáme vagínu :)

na kašeľ je tuším materina dúška a na upchatý nos je vynikajúce si natrieť pokožku medzi nosom a hornou perou Ľadovým medveďom (taká bezfarebná vodička silne mentolovej vône). Prípadne cmúľať mentolové cukríky. A piť mätový čaj.

a kukni sa sem: http://www.edusan.sk/pacient/liecive_by ... %A0E%C4%BD
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

sprav si cibulovy sirup... je to kentus jak mrtve oci ale pomaha to :]
do hrnca si das 2 lyzicky cukru, do toho hodis 2 cibule na miernom plameni to skaramelizuje, cibulka pusti stavu do cukru (karamelu) presedis cez sitko do hrnceka a mozes servirovat :]
dobru chut a rychle uzdravenie :]
Napísať odpoveď