Keramicke noze
Re: Keramicke noze
Na vianoce sme dostali tieto nože, zatiaľ som veľmi spokojný 
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
"Ježisko" nám na Vianoce priniesol keramické nože z Tesca a zatiaľ fungujú znamenite, je to zvláštny pocit s tým krájať, hlavne netreba vôbec tlačiť
Uvidíme ako sa budú správať s odstupom času, či si zachovajú svoje vlastnosti a či sa nedajbože nepoškodia 
-
bolek
Guru
Parádna vec je to. Prvé razy sa s tým krája až moc dobre, najmä prsty, keď človek nie je zvyknutý na takú ostrosť. Asi po pol roku už ako britva nie je, ale stále je to najostrejší nôž doma 
-
Janio
Zablokovaný
Bolek vieš, to treba nôž aj raz za čas nabrúsiť... 
-
bolek
Guru
No nie, neviem. Skôr ty nevieš, že keramické nože sa v domácich podmienkach nedajú nabrúsiť resp.treba na to nejaký špeciálny brúsič.
-
Janio
Zablokovaný
To, že na nich treba "špeciálny" brúsič neznamená, že nedajú nabrúsiť. No ako ja vidím aj z tvojho príspevku vyššie u vás nikto nože brúsiť nevie, pretože ak po pol roku je to najostrejší nôž tak ja neviem...
Mimochdom stačí obyčajný nôž, chlieb si hádam s ním odkraješ, stačí ho len vedieť nabrúsiť a je problém vyriešený...
Mimochdom stačí obyčajný nôž, chlieb si hádam s ním odkraješ, stačí ho len vedieť nabrúsiť a je problém vyriešený...
-
Kibo
Hardcore addict
Dám Ti blbú otázku Janio, držal si už niekedy keramický nôž? Stále si melieš to svoje...
Včera som mal tú česť sa s keramickým nožom trochu pozerať a poviem Ti, že nech som mal obyčajné nože akokoľvek dobre nabrúsené, neboli tak ostré ako tento keramický, takže aj keď sa keramický otupí, stále bude ako britva v porovnaní s bežným nožom
Včera som mal tú česť sa s keramickým nožom trochu pozerať a poviem Ti, že nech som mal obyčajné nože akokoľvek dobre nabrúsené, neboli tak ostré ako tento keramický, takže aj keď sa keramický otupí, stále bude ako britva v porovnaní s bežným nožom
-
krankenwagen
Professional
Ja som si ho dal nabrusit jednemu znamemu, ktory sa venuje nozom ako takym (vyroba, brusenie atd.) a neviem, ci to je pravda, ale vraj ten moj "keramicky" noz z Tesca vobec nie je keramicky.. Co s tym, myslite, ze by mi vratili peniaze, resp. kupit iny?
Rozhodujem sa, ze zainvestujem a fakt kupim nejaky ten Kyocera, nech mam pokoj, ale 60€ za noz sa mi zda fakt vela 
-
Janio
Zablokovaný
Kibo tak asi až také osté neboli... A fakt sa ti zdá, že je normálne keď v domácnosti majú naojstrejší nož po pol roku ? Potom si ani nechcem predstaviť ostatné nože - vlastne tie sú skôr bľacha, ak vieš čo to znamená...
Preto si stále "meliem" svoje, pretože miňať 60 eury na nôž, ktorý potom ani neviem nabrúsiť je fakt...
Z obyčajným ocelovým nožom ti ten tvoj strčím niekam...
Fakt neviem čo je lepšie či ten keramický, alebo napr. tento: http://www.resetar.sk/noze/noz-fallkniven-a1
Preto si stále "meliem" svoje, pretože miňať 60 eury na nôž, ktorý potom ani neviem nabrúsiť je fakt...
Z obyčajným ocelovým nožom ti ten tvoj strčím niekam...
Fakt neviem čo je lepšie či ten keramický, alebo napr. tento: http://www.resetar.sk/noze/noz-fallkniven-a1
-
bolek
Guru
Janio, ty si radšej už nič nepredstavuj, lebo z toho nič dobré nevznikne... Ak si nekrájal s keramickým, nemáš to s čím porovnať. Ani novo kúpený nôž nie je taký ostrý a ani obyčajný po nabrúsení. Mimochodom, nože brúsime, takže môžeš pokojne spávať. 
-
Janio
Zablokovaný
Bolek veď to tak aj vyzerá... a je to len tvoj názor...
-
bolek
Guru
Janio, veď je, tak ako to je tvoj názor, ja som len písala Kibovi svoju skúsenosť...
-
Stoporko
VIP
janio: ty ideš porovnávať A1 s kuchyňákom? Však každý sa používa na niečo iné, každý má iný typ výbrusu (A1 má konvex, kuchyňáky majú zväčša dutý), iný tvar čepele... porovnávať ich ostrosť je ako porovnávať hrušky s motorovým olejom. Oboje sa dá kúpiť v tescu 
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 17:26)
k tomu brúseniu: http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g ... 639#263639 debata na špecializovanom fóre presne o brúsení keramických nožov. Myslím, že Janiove šplechy si môžme odpustiť a baviť sa k téme. Brúsiť sa teda dajú na diamantových brúskach (napr. Fallkniven DC4), prípadne karborundom. Zabudnite na obťahovanie na ocieľke, prípadne zrážanie ihly na koženom remeni - keramickým nožom sa ihla netvorí. Samotná technika brúsenia napr. na DC4 a jemu podobných je pomerne jednoduchá, len treba dodržať uhol ostria (na kuchyňákoch zväčša fazetky - to, čím sa reže). Potom sa to brúsi ako na bežnom brúsnom kameni - jemný ťah smerom k sebe, akoby "krájame" tenučkú vrstvu z brúsneho kameňa. Opakujeme z oboch strán. Hlavne dodržať rovnaký uhol ostria (sklonu nôž vs. brúsny kameň).
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 17:26)
k tomu brúseniu: http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g ... 639#263639 debata na špecializovanom fóre presne o brúsení keramických nožov. Myslím, že Janiove šplechy si môžme odpustiť a baviť sa k téme. Brúsiť sa teda dajú na diamantových brúskach (napr. Fallkniven DC4), prípadne karborundom. Zabudnite na obťahovanie na ocieľke, prípadne zrážanie ihly na koženom remeni - keramickým nožom sa ihla netvorí. Samotná technika brúsenia napr. na DC4 a jemu podobných je pomerne jednoduchá, len treba dodržať uhol ostria (na kuchyňákoch zväčša fazetky - to, čím sa reže). Potom sa to brúsi ako na bežnom brúsnom kameni - jemný ťah smerom k sebe, akoby "krájame" tenučkú vrstvu z brúsneho kameňa. Opakujeme z oboch strán. Hlavne dodržať rovnaký uhol ostria (sklonu nôž vs. brúsny kameň).