máte dáky tip na to čo robiť aby vaše domáce zviera prežilo Silvester pokiaľ možno bez ujmy na psychiky?
čo so psíkom na Silvestra?
čo so psíkom na Silvestra?
vonka už búchajú petardy, hviždia svetlice a čojaviemčoešte... môj pes sa ide z toho chudák zblázniť...
panika v očiach, totálne zrýchlený tep... nevie čo so sebou, snaží sa hocikde zavŕtať...
máte dáky tip na to čo robiť aby vaše domáce zviera prežilo Silvester pokiaľ možno bez ujmy na psychiky?
Re: čo so psíkom na Silvestra?
jedine ze by si doma mal dajake protihlukovu miestnost.tiez mam psa ale ked je doma tak to znasa v pohode vonku uz sa laka.
u nas sucku zoberie otec do pivnice a tam s nou precka kym neprestane buchat... alebo dat cez leto psikovi trening a strielat v jeho blizkosti petardy popripade z plynaku slepe naboje.. nejako tak cvicia aj policajne psy
tak urcite zostan s nim a upokojuj ho. Neviem ako ty, ale ja byvam v rodinnom dome a na silvestra ho mame v chodbe(je v strede domu), je to tam najmenej pocut. Alebo na silvestra sa davaju obcas aj tabletky, neviem presne naco, ci na spanie alebo aby bol len taky malatny.
No a mozes ho este pocas roka potrenovat. Ked som s nim chodil na cvicak tak bezne sme buchali petardy a casom si to prestane vsimat ten hluk.
tak fuxxo ma predbehol
No a mozes ho este pocas roka potrenovat. Ked som s nim chodil na cvicak tak bezne sme buchali petardy a casom si to prestane vsimat ten hluk.
tak fuxxo ma predbehol
známa šla pred silvestrom k veterinárovi po nejakú tabletku, aby pes spal.. myslím nejaký ditiaden...
Len mu nedávaj tabletky na spanie pre ľudí. 
myslím že aj môže ale len maličkú dávku 
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nas pes sa tiez bal ale len prvy rok. Odvtedy akoby nic... nic si z delobuchov nerobi. Asi zavisi aj od rasy, niektora je citlivejsia, ina zas menej.
ak je to nejaky vlciak tak mu kludne mozes primiesat do zradla pol tabletky dithiadenu nic sa mu nestane (vlastna skusenost) bude pekne spat az do rana...ak je to ale nejaky pudel tak za vysledok nerucim(v tom pripade by som mu dal stvrtku mozno menej)
ak mas psa nauceneho na pivo tak mas po probleme
otvorte si spolocne pivo a 
ak mas psa nauceneho na pivo tak mas po probleme
Filipito vcera to davali na JOJke,ze ziadne upokojujuce lieky sa psom davat nemozu,..Treba zavriet okna, zobrat psika ku sebe do izby kde je pocut najmenej hluk a upokojovat ho,..tie prve minuty po polnoci su najhorsie pre zvierat no,...
My mame nasho Fredka uz vnutri a akurat som zistil, ze zral konfety zo koberca 
Tablety na spanie by som určite nedával. Skôr niečo na ukludnenie.
Jeden čas som dával môjmu psovi na silvestra diazepam. Bol kludnejší ale nebolo to celkom ono.
Posledné dva roky mu dávam Sedalin forte pre psov. Po ňom je totálne apaticky a nič ho neserie.
Jeden čas som dával môjmu psovi na silvestra diazepam. Bol kludnejší ale nebolo to celkom ono.
Posledné dva roky mu dávam Sedalin forte pre psov. Po ňom je totálne apaticky a nič ho neserie.
Náš pes to len tak predychuje, teraz práve spí...
no na o pol noci to bude strašné.
no na o pol noci to bude strašné.
-
pryja
Darca
Veterinari bezne psom pred Silvestrom predpisuju nieco na ukludnenie/napr. diazepam/ a mnoho psov vraj dokonca cely ten randal prespi a o nicom nevedia. Ale to ti je teraz 5 hod. pred polnocou asi na dve veci.
Asi najlepsie zobrat dovnutra a nechat ho v nejakej izbe, kde nie su okna, aby pocul z toho co najmenej. Na dome asi najlepsie do pivnice.
Asi najlepsie zobrat dovnutra a nechat ho v nejakej izbe, kde nie su okna, aby pocul z toho co najmenej. Na dome asi najlepsie do pivnice.
-
hojko
Site Admin
pryja: Hlavne ked mas dve dogy, tak ta vidim, ako sa spolocne pozerate na televizor 
Aj keď o takomto čase je to už jedno.... ale veterinár ti môže dať pre psa tabletku presne na takéto príležitosti 
Tak nas psik to ma uspesne za sebou,.. malinko bol vystresovany co sa deje ale inac v pohodke,....

-
Mek
Addict
Nasa Bona cele to buchanie prespala 
-
johny541
King
Náš kokrík to celé presedel s mamou v rohu rohového gauča a celý sa triasol. Chudák, bolo mi ho ľúto. Ako šteniatko keď sme ho boli venčiť tak pred neho hodili petardu a odvtedy sa strašne bojí, už to bude siedmy rok tuším. Ale naštastie už je po všetkom a teraz mi chrní na posteli 
-
Georgeo88
Light Star
môj pes to zvládol nad očakávania dobre.po minulé roky bol celý vystresovaný,no teraz úplne flegmoš.Ale pre istotu sme ho aj tak dali do vnútra.Zato susedov pes vlčiak ten od strachu sa išiel schovať k nám na terasu