AA: slepo veris ze situacia na slovensku sa moze zmenit k lepsiemu bez ucasti zahranicia. my tie ich peniaze potrebujeme, ci sa ti to paci alebo nie.Aryan Angel napísal:vidno ze mastermind a neviem kto este ma ludi f pitchi, hlavne ze sa to paci v zahranici, ze?vsetko sa tu rozpredava alebo a zahranicna politka je nieco strasne!! ved ti nasi kkti by dovolili bombardovat aj slovensko keby si to UASSA zelali.
ANO
-
mastermind
VIP
-
tomexx
King
- Kontaktovať používateľa:
Tak ale toto su uz vazne brutalne kydymajstersveta napísal:to mas pravdu, reformy su dobrym prostriedkom na oddlzenie zdravotnictva, ale tebe nejde o ludi? ze ludia sa maju horsie, vdaka tymto reformam z vela ludi budu invalidi, len preto, ze sa boja ist k doktorovi, lebo by prisli o pracu, a aj u doktora vela zaplatili - to ti je asi jedno, vsak mne vadi hlavne to, ze zajacovi a celej vlade ide iba o peniaze, nie o dobro ludi, pritom by tom malo byt naopak
20Sk poplatok - toto je administrativny poplatok, ktory ma okrem ineho aj tu funkciu aby pacient za svoje peniaze ktore dal priamo(tych 20Sk) ziadal kvalitnejsiu starostlivost. Vela ludi si neuvedomuje ze starostlivost si plati z vyplaty. Ked ale pacient da 20Sk priamo uz si mozno uvedomi, ze moze pozadovat od lekara lepsiu starostlivost.majstersveta napísal: tiez si myslim, ale to Cert nevie pochopit - ved naco platim kazdy mesiac zdravotne poistenie??? to platim poistovni, aby zasa ona za mna platila lekarov - v mojom pripade preplacam tazke prachya este maju tu drzost odomna vypytat peniaze dalsie u doktora
a preco by som tu lepsiu starostlivost nemohol pozadovat aj bez 20korunacky? ihmo platit este samozrejmosti? dakujem neprosimcert napísal: 20Sk poplatok - toto je administrativny poplatok, ktory ma okrem ineho aj tu funkciu aby pacient za svoje peniaze ktore dal priamo(tych 20Sk) ziadal kvalitnejsiu starostlivost. Vela ludi si neuvedomuje ze starostlivost si plati z vyplaty. Ked ale pacient da 20Sk priamo uz si mozno uvedomi, ze moze pozadovat od lekara lepsiu starostlivost.
bez 20sk: mate chripku, tu mate recept na lieky, dovi
s 20sk: mate chripku, tu mate recept na lieky, zaplatte 20sk, dovi
ziaden rozdiel, iba v tom ze som platil 20sk za to na co mam narok, kedze si platim nemocenske poistenie
"Vela ludi si neuvedomuje ze starostlivost si plati z vyplaty."!!sundevil napísal: a preco by som tu lepsiu starostlivost nemohol pozadovat aj bez 20korunacky? ihmo platit este samozrejmosti? dakujem neprosim
bez 20sk: mate chripku, tu mate recept na lieky, dovi
s 20sk: mate chripku, tu mate recept na lieky, zaplatte 20sk, dovi
ziaden rozdiel, iba v tom ze som platil 20sk za to na co mam narok, kedze si platim nemocenske poistenie
Dalsi argument: ked sa zaviedol 20 Sk poplatok vyprazdnili sa ambulancie, lebo uz tam nechodili ludia ktori chodili za lekarom kvoli kazdemu mozolu.
-
Kosh
King
cert - prave o tom vyprazdneni ambulancii tu cely cas pisem - ludia nechodia k doktorovi ani s vaznymi chorobami - to je ten dosledok - a nehovor ze tych 20 sk nieco riesi - ved ked ja si platim zdravotne poistenie, tak ked pridem k doktorovi, tak ma maju osetrit, predpisat liek, a lekarovi to zaplati moja poistovna - tych 20 sk je uplne blby zajacov vymysel
Kazdy clovek si ma uvazit sam, ci ma ist k lekarovi koli hovadine alebo koli podstatnej veci. Je to na nom, Zajac za to nemoze, ked niekto nenavstivi lekara, ked treba. Ale neverim, ze by takych pripadov bolo vela. Skor opak toho...majstersveta napísal:cert - prave o tom vyprazdneni ambulancii tu cely cas pisem - ludia nechodia k doktorovi ani s vaznymi chorobami - to je ten dosledok - a nehovor ze tych 20 sk nieco riesi - ved ked ja si platim zdravotne poistenie, tak ked pridem k doktorovi, tak ma maju osetrit, predpisat liek, a lekarovi to zaplati moja poistovna - tych 20 sk je uplne blby zajacov vymysel
"konzultovanie" som od doktora na Slovensku etse nezazil. Vsetko sa musim pytat ja sam a oni na mna pozeraju ako na blbca. Proste mentalita nielen lekarov je polozena velmi nizko, v takom Rakusku by sa vyrehotali takemu lekarovi na Slovensku. V prvom rade ide o informacie aby pacient vedel ako je na tom a vsetky podrobnosti mu opisal lekar. Mne sa to este nestalo. U zubara ani neviete, ci vam ide opravovat zub alebo rovno vytrhnut- moj pripad vytrhol mi zub (pred 7 rokmi odvtedy som nenavstivil zubara v SR, v Rakusku mi ho spravili) a aj to len polovicu. Ak ste poculi este davnejsie o tom, ako v CR jeden pacient prisiel na druhy den po zakroku k zubarovi a odstrelil ho s pistolou- uz zacinam chapat preco...sundevil napísal:cert: vela ludi co nemaju na lieky nechodi ku doktorovi, a potom tak koncia, zial smutne, ale o tom sa v zivote na Markize nedozvies
lekar nie je len na liecenie ale aj na konzultovanie, ak to nevies
zi si svoj zivot a nemiesaj sa do niecoho do coho sa nevyznas
u zubara som uz nebol pekne dlho, ale ked som bol naposledy, mozno tak 4 roky dozadu, tak taka mlada fesna zubarka mi pekne vsetko povedala co mi bude robit, nie ako predtym ta stara ropucha v skole
kedze u zubara sa uz peknych par rokov plati, resp. aspon z casti plati, mozno povedat ze uroven sa velmi zvysila, zial to sa neda povedat o tych, kt. si nemusia zhanat pacientov, ale toto je uz o inom
kedze u zubara sa uz peknych par rokov plati, resp. aspon z casti plati, mozno povedat ze uroven sa velmi zvysila, zial to sa neda povedat o tych, kt. si nemusia zhanat pacientov, ale toto je uz o inom
vyprazdnenie ambulancii(pri vaznych chorobach) - to Ti povedal Fico.majstersveta napísal:cert - prave o tom vyprazdneni ambulancii tu cely cas pisem - ludia nechodia k doktorovi ani s vaznymi chorobami - to je ten dosledok - a nehovor ze tych 20 sk nieco riesi - ved ked ja si platim zdravotne poistenie, tak ked pridem k doktorovi, tak ma maju osetrit, predpisat liek, a lekarovi to zaplati moja poistovna - tych 20 sk je uplne blby zajacov vymysel
Uz som Ti 3 krat napisal niektore dovody preco je ten poplatok, ale Ty stale dookola pises: "20Sk nic neriesi"!!
Neprotirecis si?sundevil napísal:cert: vela ludi co nemaju na lieky nechodi ku doktorovi, a potom tak koncia, zial smutne, ale o tom sa v zivote na Markize nedozvies
lekar nie je len na liecenie ale aj na konzultovanie, ak to nevies
zi si svoj zivot a nemiesaj sa do niecoho do coho sa nevyznas
u zubara som uz nebol pekne dlho, ale ked som bol naposledy, mozno tak 4 roky dozadu, tak taka mlada fesna zubarka mi pekne vsetko povedala co mi bude robit, nie ako predtym ta stara ropucha v skole
P.S. TV Narkizu nepozeram a ani Novy Cas.
cert len si pekne o rok zvol Ficka a potom som zvedavy, komunizmus sa nam vrati, zakazu nam internet, ako v cine, k doktorovi raz za rok, pred obxodom sa bude stat na pomarance, v telke pojdu 3 programy: na prvom pojde Fico, na druhom Fico, a na tretom sa ta Benova bude stale dookola pytat preco sa nedivas na Fica.
20 sk nic neriesi, podla mna je u doktorov stale viac a a viac ludi, chodim s mojou 80 rocnou starkou po doktoroch takze viem, a kedze sa u kazdeho vybera 20, kazdy ju posiela k inemu a inemu, zachvilku bude mat cely dochodok iba na doktorov, ku ktorym bude chodit kazdy den
20 sk nic neriesi, podla mna je u doktorov stale viac a a viac ludi, chodim s mojou 80 rocnou starkou po doktoroch takze viem, a kedze sa u kazdeho vybera 20, kazdy ju posiela k inemu a inemu, zachvilku bude mat cely dochodok iba na doktorov, ku ktorym bude chodit kazdy den
-
Kosh
King
no lenze tie tvoje dovody akoby si zobral z ust mirindovi - taka drobna otazka na teba - preco sa zacalo u zubarov platit za takmer vsetko okrem preventivnych prehliadok (trhanie, plomby, necistia zubny plak, aj ked je to ich povinnost...), ked zle zuby mozu prerast do vaznych chorob, aj az do smrti cloveka? no preto, ze obcan ak neplati, a zomrie, je to jeho vina, ze si kupil chleba, a nie lepsie zuby.cert napísal: vyprazdnenie ambulancii(pri vaznych chorobach) - to Ti povedal Fico.
Uz som Ti 3 krat napisal niektore dovody preco je ten poplatok, ale Ty stale dookola pises: "20Sk nic neriesi"!!
to o tych chorobach a smrti mam od svojej sestry, piatacky na medicine, takze to niesu len take bludy
vies preco sa tam zacalo platit? asi preto ze hociaky zubar ti opravi zub, ale ked xces naviac, tak uz platis za kozmeticke vylepsenie, nie funkcne, aj obvodny zubar ti opravi kaz, ale kedze zuby stale ukazujes tak asi xces aby lepsie vyzerali a preto si radsej zaplatis za kvalitumajstersveta napísal: no lenze tie tvoje dovody akoby si zobral z ust mirindovi - taka drobna otazka na teba - preco sa zacalo u zubarov platit za takmer vsetko okrem preventivnych prehliadok (trhanie, plomby, necistia zubny plak, aj ked je to ich povinnost...), ked zle zuby mozu prerast do vaznych chorob, aj az do smrti cloveka? no preto, ze obcan ak neplati, a zomrie, je to jeho vina, ze si kupil chleba, a nie lepsie zuby.
to o tych chorobach a smrti mam od svojej sestry, piatacky na medicine, takze to niesu len take bludy
Hmm, uz som pochopil, ze Ti musim vysvetlit vsetko po lopate.majstersveta napísal: no lenze tie tvoje dovody akoby si zobral z ust mirindovi - taka drobna otazka na teba - preco sa zacalo u zubarov platit za takmer vsetko okrem preventivnych prehliadok (trhanie, plomby, necistia zubny plak, aj ked je to ich povinnost...), ked zle zuby mozu prerast do vaznych chorob, aj az do smrti cloveka? no preto, ze obcan ak neplati, a zomrie, je to jeho vina, ze si kupil chleba, a nie lepsie zuby.
Platby u zubara: v krajinach kde si plati pacient u zubara vsetko(alebo skoro vsetko) maju ludia najlepsi chrup.
Hygiena chrupu: je pomerne jednoduche udrziavat si uplne zdravy chrup(dufa ze toto nepotrebujes vysvetlovat a ani popierat).
Vazne choroby: zomriet mozes na vsetko mozne, zlyhat srdce, slak trafit, otrava krvi, nakazis sa ebolou, malariou, AIDS, alebo Ti ufoni vycucnu mozog.
keby len on ale cely SMER, a na komunistov uz ludia asi zabudli, vsak ked pride nahodou na to ze Ficko bude premierom, co sa hadam nestane, tak sa spamataju, mozno, ale to pochybujemtomexx napísal:Inaksie vsak viete o tom, ze Ficman bol este pred Neznou revoluciou na kandidatke KS...
Slovak sa nepouci na vlastnych chybach
nebyt Cechov co rozbehli vlastne revoluciu v CS tak tu mame komancov doteraz, teda aj tak mame, ale to je ina story
Ak nasledujuce parlamentne volby vyhra Fico, prosim posledneho obcana co bude opustat republiku aby zhasol, dakujem, mozno si to niekto pamata, bol to billboard par rokov dozadu, s tym rozdielom ze v hlavnej ulohe bol Meciar