Brigada na leto - zahranicie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Brigada na leto - zahranicie

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak pridam moju skusenost. neviem ci ste videli niekde na nete ponuku do marks and spencers skladu. Ja som na jednu s priatelkou zareagoval, samozrejme vstupne naklady vysoke. Dalej vraveli, ze ta robota neni na statie, ze si mozeme vybrat ci budeme robit nocne, ci budeme robit 8 alebo 12h, a ci budeme robit nadcasy. Vobec to neni pravda. Stojime cely cas v safety shoes ( s ocelovou spickou) - nieco hrozne. Hned na druhy den po prilete nas dali na nocnu 12tku a tahali sme 4 za sebou. Teraz mame 4 dni volno, dva sme prespali. Dalsia vec - ubytovanie. Byvame v dome, ktory je prerobeny na byty, v ktorych neni ani telka ani internet. Ale co je najhorsie, pre 2 ludi je tu len jedne gauc a asi si viete predstavit ako "fajne" sa na nom vyspia dvaja po nocnej a pred nocnou. Dalsia vec je, ze to tu cele maju pod palcom Poliaci, o com nebola nikde rec. V celom zavode som zatial stretol 2 anglicanov, takze na zdokonalenie angliny mozete tiez zabudnut. Toto je zatial vsetko co ma napada. Dufam, ze to niekomu bude na osoh
warham
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa warham »

mate niekto skusenosti s touto agenturou?
http://unicentru.meu.zoznam.sk/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Credit Czech s.r.o http://www.creditczech.cz/
mate niekto s nimi skusenosti? su v pohode? nech nenaletim...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tiez by som sa chcel spytat na tuto agenturu http://unicentru.meu.zoznam.sk/ myslite si ze su v pohode??
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

uz len ta internetova adresa je dovod vyhnut sa firme oblukom :smt018
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

prave som zistil ze ma oje*** o 66 € lebo hovor je 3 € na minutu :nono:
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

aspoň ti povedali niečo užitočné?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kur*a tu aspon keby som videl tu poje**** hviezdicku :smt017

Shwollo ani nie len natahovali cas a povedali ze mame zajtra zavolat cize dneska :? este stastie ze som si to vsimol ale ta faktura fakt nemam slov :cry:
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ma niekto skusenosti s pracou v Holandsku, konkretne na farmach? Napr. zber tulipanov a pod..
kvetinka74
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kvetinka74 »

Nikdy nechodte cez agentúru ETGA s.r.o. Do zahraničia som cestovala už veľakrát cez mnoho agentúr, ale taký nezodpovedný a neseriózny prístup, aký ma táto agentúra je neuveriteľný...
Zo všetkého čo ma na "dobrodružnej pracovnej ceste" postretlo stačí poznamenať, že namiesto sľúbenej pracovnej pozície čašnícky v kaviarni, skutočná pozícia bola spoločníčka, a dokonca by som to vedela pomenovať aj inak. Stretla som tam niekoľko Sloveniek, ktoré išli tiež cez tuto agentúru a tiež mali obdobnú prácu, akurát ich zamestnávatelia boli Albánci. Moji boli mafiánsky Gréci, takže si skúste domyslieť kontakty tejto "kvázi profesionálnej" agentúry...
Niet viac k tomu čo dodať. Teda bolo by, ale zrušili by mi profil za vulgárne vyjadrovanie.
Takže ak Vám môžem poradiť, utekajte od agentúry ETGA s.r.o. čo najďalej. Ak chcete ísť do zahraničia, tak chodte s hocikým iným, alebo chodte na vlastnú päsť a aj tak to bude bezpečnejšie.
janinka13
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa janinka13 »

Takze ponukam zopar rad:
Ak idete cez agenturu, NIKDY nechodte cez prostaff! Vykakaju s vami ako len mozu..Pridete na letisko, kde vas sice cakaju, ale zavezu vas do uplne ineho hotela, do uplne ineho mesta, a namiesto toho ze ste mali pracovat v time(animatori) mate pracovat sama aj napriek tomu ze neviete jazyk a nemate skusenosti(o com oni vedeli)..a to som si myslela ze prostaff je jedna z naj agentur!! neni!! niekedy je lepsie ist na vlastnu past, ked aspon trocha viete ako sa zorientovat a kde hladat pracu, pretoze vas nikto nevazni a nemate ziadne zavazky..takto som dala 200 EUR..dalsich 200 na letenky..a nikto mi nic nevratil, napriek tomu ze som musela po tyzdni odist!!!

Takze rada na zaver:

Nikdy nie PROSTAFF!!!!!
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Ludia, ak chcete niekde ist, tak si poriadne preklepnite agenturu. Niekedy nestaci len par dobrych nazorov na internete, pretoze zamestnanci z firmy mozu pisat na seba dobre nazory. Radsej treba pocut nazory svojich kamaratov, ktori tuto agenturu vyuzili a boli spokojni. Ak chcete ale niekde ist, tak radsej chodte na vlastnu past, mate to lacnejsie a nebudete okradany agenturov, najlepsie je vyuzit kamarata ci znameho v cudzine, aby vam pomohol. Teraz siel jeden kamarat do Anglicka, je kratko po skole, isli dvaja. Agenture zaplatili velke peniaze, bolo to 500-1000 eur, nepamatam si presne cislo a dopadli zle. Prisli do Anglicka, ubytovanie 2x drahsie ako malo byt, prvy mesiac boli bez elektriky a jeden z nich bez zamestnania, aj ked cez agenturu mal akoze vsetko vybavene. Potom si nasli nieco svojpomocne a treraz su tam zo tri mesiace a domov sa nechystaju.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Do Anglicka sa cez agentúry neoplatí chodiť a okrem toho boh vie, či sa sem vôbec niekomu oplatí chodiť zarábať cez leto, pokiaľ teda daná osoba nemá isté zamestnanie so solídnejším platom, ako je ten minimálny.
bobo3
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bobo3 »

Cawte chcem sa vas spytat ci uz bol niekto cez leto v nemecku na brigade ak hej tak pls kde a cez co abo ako ste si uju tam nasli resp.ako ste sa knej dopracovali????chcel by som toto leto skusit pracu tam a naucit sa aj lepsie nemecky diky
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SEID »

chcel som sa spytat ci by niekto nevedel o nejakej takejto brigade, najlepsie by bolo asi taliansko, chorvatsko, cesko, alebo anglicko len nie doma, chcem vypadnut a spojit prijemne s uzitocnym.
nemusi to byt presne 2 mesiace, stacil by aj mesiac mal som vybavene zber jablk, ale akosi to nevyslo, vie niekto o niecom? popripade isiel by niekto a zobral by ma so sebou ?
mam rad nove veci, novych ludi, okrem nemeckych dialnic by som vzal cokolvek, len pre nieco noveho
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

Ma niekto skusenosti s agenturou Lotty? Chcel by som ist do USA, zaujala ma praca na Aljaske v rybarskom priemysle, ma s tym niekto skusenosti? Popripade daku overenu agenturu do USA, diki.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kvoco: O rybolove na Aljaske sa tu uz pisalo, nieco bolo v teme o Aljaske, ktoru som nedavno zakladal ja a nieco bolo v inej teme. Takze skus hladat.
matko24
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa matko24 »

čaute, máte niekto skúsenosti s agentúrou

Kód: Vybrať všetko

http://www.pracujvonku.eu
?majú povolenie od ministerstva práce soc. vecí a rodiny či čo to tam je. Ak niekto cez to šiel dajte vedieť
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

matko24: Odporúčam si prečítať diskusiu tu, myslím, že celkom pomôže:
http://www.komunita.exil.sk/pracovne-ag ... 89-40.html

...pričom sem pastnem niektoré príspevky, alebo ich časti:

Co sa tyka agentury VIVA ( Agentura 4U, APHIT ), na strankach obchodneho registra SK niet jedinej zmienky o tychto firmach. Nicmenej, firma Ing. Peter Ješko-Viva je/bol naozaj registrovaný Ministerstvom prace, no jeho registracia bola platna od 20.11.2009 do 30.11.2009, zdroj tu ( http://www.upsvar.sk/buxus/docs/SSZ/OIS ... am_SZU.xls ) Mimochodom je to zdroj pracovnych agentur, kto ma zaujem. Dalej na strankach ww.pracujvonku.eu a ww.aphit.sk je podozriva jedna skutocnost: zdrojovy kod stranky obsahuje tie iste informacie:

...
<meta name="description" content="Pracovná agentúra Aphit. Pracovné ponuky a pobyty v zahraničí." />
<meta name="keywords" content="aphit, agentúra, práca, miesto, ponuka, zahraničie, pobyt, jazyky, brigáda, štúdium, formulár, zárobok, peniaze, skúsenosti, práca, zamestnanie" />
...

Legislatíva (pričom táto agentúra vyžaduje 17Eur už pri prihlásení):

..."Poplatok sprostredkovateľ vyberá až po jej prijatí do sprostredkovaného zamestnania a je to poplatok za služby súvisiace so sprostredkovaním zamestnania za úhradu (v súlade s vyhláškou MPSVR SR č.9/2005 Z.z. č. ods. 3 zákona) ako jednorazovú platbu najviac 20 % z prvej mesačnej mzdy alebo z prvého mesačného platu dohodnutého medzi fyzickou osobou a jej zamestnávateľlom, ak sprostredkuje zamestnanie najviac na obdobie šest mesiacov, resp. 30 % z prvej mesačnej mzdy alebo z prvého mesačného platu dohodnutého medzi fyzickou osobou a jej zamestnávateľom, ak sprostredkuje zamestnanie na obdobie dlhšie ako šesť mesiacov"...
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

Ahojte,

agentúra COOLAGENT v tejto téme už bola síce spomenutá,ale viacmenej len veľmi okrajovo.Preto hocikto, kto s ňou už má skúsenosti pozitivne/negativne nech sa s nimi pls podelí.Na nete som nasiel bud velmi dobre alebo naopak velmi zle ohlasy /skor prevladali/ ,tie však nepovažujem za plne doveryhodné z vyššie uvedeného dôvodu a verim že aspoň odpoveď na tomto fóre bude objektívnejšia.Jedná sa o prácu v Španielku,dôležitejší je však samotný fakt či sa dá tejto agentúre veriť a či splnia to čo majú napísane.Za každú radu vopred vďaka :wink:
Napísať odpoveď