Win 7 a spomalenie pocitaca

Informácie o software, ankety...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Win 7 a spomalenie pocitaca

Príspevok od používateľa gogo956 »

ahojte ludia, mam taky problemik: co robit, /okrem reinstalu/ ked sa mi rapidne spomalil pocitac. Vyskusal som Wise PC engineer, CCleaner, vycistil a defragmentoval registre, HDD. Prescanoval vsetkymi moznymi antivirmi a antispyware a neviem co este som na nete nasiel. Napriek tomu to skoro vobec nepomohlo, ako je to mozne? Odporucite nejaky iny program?? dík
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: Win 7 a spomalenie pocitaca

Príspevok od používateľa tacosi »

Skusal si pozriet momentalnu vytazenost cpu v spravcovi uloh? tam uvidis,ci nahodou nejaka aplikacia nezatazuje cpu,a tym je aj pomalsi pc.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tacosi

pozeral, nie je vytazeny, skor mam pocit akoby to bola vec HDD, pritom defragmentacia je ok.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

možno by bolo vhodné najprv napísať hw konfiguráciu
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Hod HDTune error scan sem, ci ti nahodou disk neodchadza..
gogo956
Redeemer
Redeemer

lokkju

E6300 2x 2,8 GHz
4 gb ram

Spoteny programator

system Win7 legalne aktivovany, vsetky updajty aktualizovane,
hlavne je to citit pri spustani multimedialnych suborov a je jedno ci pouzijem KMplayer alebo VLC, jednoducho ta odozva je podstatne
pomalsia ako kedysi, aj pretacanie priamo uz vo filme.
Vadne subory na HDD nie su, volneho miesta je cca 20percent. Znepokojuje ma ze na zaciatku isiel komp ako blesk /teda skoro :D / a teraz sa vlecie. :|
Prílohy
HDTune_Benchmark_Hitachi_HDT721032SLA380.png
HDTune_Health_Hitachi_HDT721032SLA380.png
HDTune_Info_Hitachi_HDT721032SLA380.png
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa prdo »

gogo956 napísal:ahojte ludia, mam taky problemik: co robit, /okrem reinstalu/ ked sa mi rapidne spomalil pocitac. Vyskusal som Wise PC engineer, CCleaner, vycistil a defragmentoval registre, HDD. Prescanoval vsetkymi moznymi antivirmi a antispyware a neviem co este som na nete nasiel. Napriek tomu to skoro vobec nepomohlo, ako je to mozne? Odporucite nejaky iny program?? dík
co sa ti take spomalilo ? Mozes definovat ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

prdo

mam pocit akoby cely pocitac stale iba cakal na HDD, napr. si chcem otvorit nejake video a ono to dlhsie trva ako kedysi, aj pohyb vpred-vzad, pretacanie, chapes.. Proste je to trochu cele spomalene to citanie, aj kopirovanie suborov. Nie velmi, ale som zvyknuty na rychlost, takze toto mi vadi. Trochu som precistil zase, hlavne TEMP files a je to o chlp lepsie.
Potrebujem vediet ako sa branit proti spomalovaniu HDD ked sa nan postupne stale nieco instaluje, kopiruje. Je to hrozne, ked clovek stale iba caka na HDD.. :) Mozno som prilis narocny, neviem..
apropo co hovoris na test na prvom picture? Ako vidis hodnoty vykonu?
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa prdo »

gogo956 napísal:prdo

mam pocit akoby cely pocitac stale iba cakal na HDD, napr. si chcem otvorit nejake video a ono to dlhsie trva ako kedysi, aj pohyb vpred-vzad, pretacanie, chapes.. Proste je to trochu cele spomalene to citanie, aj kopirovanie suborov. Nie velmi, ale som zvyknuty na rychlost, takze toto mi vadi. Trochu som precistil zase, hlavne TEMP files a je to o chlp lepsie.
Potrebujem vediet ako sa branit proti spomalovaniu HDD ked sa nan postupne stale nieco instaluje, kopiruje. Je to hrozne, ked clovek stale iba caka na HDD.. :) Mozno som prilis narocny, neviem..
apropo co hovoris na test na prvom picture? Ako vidis hodnoty vykonu?
No ja to vidim z mojich skusenosti , ze je lepsie si rozdelit system. Aspon ja to tak robim vsetkym co poznam. Dam im 30 GB na system bez hier, ak instalujes hry tak trocha viacej podla velkosti hier. Potom navadzam ludi aby systemovu particiu Nepouzivali na dokumenty a media ako je hudba, foto, filmy, image hier. Na to sa vytvory druha particia kde su vsetky tieto somariny. Potom dalsia vec je , ze podla tvojich obrazkov co si poskytol tvoj HDD vyzera ,ze je absolutne normalny. To spomalenie pocas testu roby kazdy HDD, aj moje disky to robia a to mam Raptory. Len vravis ze mas miesta dost, to si nemyslim ,bo to vyzera tak ze to mas natrieskane na 92% a to je uz trocha dost. Ja systemovu particiu vyuzivam maximalne na 70% ak to zacnem prekracovat , tak vymazavam. Napriklad najvacsieho spomalovaca co z mojich skusenosti som objavil je M. Office. Ludia ho napriklad vobec nepouzivaju iba co si raz za polroka otvoria jednu ppsku a koli tomu si nainstaluju full verziu office aj so vsetkymi manualmy. Vtakych pripadoch im radim ze im staci nainstalovat iba powerpoint viewer a to im usetry miesto aj ziskaju rychlost. Dalsie vec je taka, ze odinstaluj hry ktore vobec nehravas su zbytocne zaberaju kopec miesta, no vykasli sa na sentimentalne spomienky. Ak mas vela filmov a vseliakych medialnych suborov tak si dokup extra HDD but externy alebo interny, pocitis ze ked odlahcis system od mediii ze to pojde jak za starych casov :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

prdo

dík za rady, skusim to :)
Napísať odpoveď