Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa ephramko »

ta statistika ktoru si sem dal je z roku 1999 a od toho roku sa toho u nas co sa tyka travy dost vela zmenilo...napriklad sa rapidne znizilo percento uzivatelov heroinu a stupli riadne metamfetaminy...
a tie statistiky, ktore som uvadzal ja, tam ta otazka znela rovnako, ci aspon raz fajcili travu a v tom sme mali v tej vekovek skupine vyssie cisla ako Holandsko. Ked si zoberiete, ze podla nasich platnych zakonov by viac ako 60% mladych ludi 15-30rocnych malo teraz sediet v base, tak to je podla mna chore...

mulatt: najvaic travu v holandsku fajcia jednozacne turisti, pretoze drviva vacsina ludi do amsterdamu chodi len kvoli tomu. A pokial za domacich oznacujes turkov a cernochov, ktori tam s tym vacsinou kseftuju a okradaju stat na daniach, to je rovnake ako dealeri tu, vacsina z nich to aj bere...
Svizer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svizer »

Zlegalizovat marihuanu? Ste Vy normalny?Ved to je to najhorsie co moze byt!Uz len to nam chyba aby sa niekde na zastavke prefetovane deti smiali na ludoch cakajucich na autobus alebo aby niekde v krcme fajcili ludia marihuanu! Zamyslite sa nad tym co pisete, takychto fetakov treba zatvarat do basy na samotku a nie im to este aj legalizovat!
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Svizer napísal:Zlegalizovat marihuanu? Ste Vy normalny?Ved to je to najhorsie co moze byt!Uz len to nam chyba aby sa niekde na zastavke prefetovane deti smiali na ludoch cakajucich na autobus alebo aby niekde v krcme fajcili ludia marihuanu! Zamyslite sa nad tym co pisete, takychto fetakov treba zatvarat do basy na samotku a nie im to este aj legalizovat!
tymto prispevkom si len dokazal ze si nebezpecnejsi ako nejaky fetak...teba zavriet na samotku s kazajkou.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nikto ju nechce legalizovat, iba dekriminalizovat
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

marihuana u nas este nikoho nezabila, za to pod vplyvom chlastu sa u nas stava otrasna tragedia takmer kazdy den...v base by mali v prvom rade sediet ludia, ktori mozu za to, ze deti pod 18 sa velmi lahko dostanu chlastu...a v druhom rade by v base mali sediet moralizatori, ktori do seba beztrestne nalievaju drogu, ktora moze celosvetovo bezkonkurencne za najviac umrti zo vsetkych navykovych latok a este maju tu drzost hovorit nieco o fetovani a vazeni za uzivanie drog...
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ephramko napísal:marihuana u nas este nikoho nezabila, za to pod vplyvom chlastu sa u nas stava otrasna tragedia takmer kazdy den...v base by mali v prvom rade sediet ludia, ktori mozu za to, ze deti pod 18 sa velmi lahko dostanu chlastu...a v druhom rade by v base mali sediet moralizatori, ktori do seba beztrestne nalievaju drogu, ktora moze celosvetovo bezkonkurencne za najviac umrti zo vsetkych navykovych latok a este maju tu drzost hovorit nieco o fetovani a vazeni za uzivanie drog...
za tretie, v base by mali sedieť díleri, ktorí dílujú aj mäkké drogy. mám na saláme či si niekto vypestuje pár rastliniek pre osobnú potrebu - nech si dá keď chce. je však niečo iné keď má niekto "farmu" a potom díluje malým deckám pred školou či na diskotéke. pretože mäkké drogy otvárajú "cestu" tým tvrdým drogám, pri ktorých už človek stráca súdnosť a zdravý rozum.

takže dekriminalizácia pokiaľ sa jedná o minimálne množstvo. ale nie legalizácia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ale ved prave legalizaciou odburas ten medziclanok dealera, pretoze si zakaznici budu kupovat travu alebo kolaciky z licenciovanych kaviarni, ktore by boli prisne kontrolovane statom...zaroven by stat zarabal na licenciach a aj na specialnej zvysenej dani z travy, rovnako ako ju ma chlast a destilaty...

prisne kontrolovany obchod, dostupny a legalny kazdemu nad 18rokov = ziaden dealer, ktory ti pri kazdom kupovani travy podstrkuje a ponuka najma tvrde drogy, pretoze taky pervitin alebo heroin su vysoko navykove a zaroven niekolkonasobne drahsie, cize lepsi biznis pre dealera...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

No neviem odkial to mas o tych cenach, ale kvalitna marihuana ta vyjde viac ako heroin. O cene pervitinu nic neviem.
A este raz niekto spomenie taku kravinu, ze trava je vstupna brana k tvrdym drogam tak si asi ublizim.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

mas pravdu, kvalitna trava je drahsia ako 100krat preriedeny cierny heroin...vsetko zavysi od kvality, mal som na mysli proste priemerne ceny...

zvlastne, ze za vstupnu branu k tvrdym drogam nikto nepovazuje alkohol, cigarety alebo lieky...ved urcite kazdy jeden narkoman aspon raz sa ozral alebo bral nejake lieky, na ktorych sa moze vytvorit zavislost...
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

No ja tiez nemam pocit ze by MJ bola vstupna brana, ze by "dileri" ponukali tvrde drogy niekomu kto si ide pre sacok :) Teda, aspon mne sa to za tych 5 rokov co som bol velmi castym uzivatelom nestalo ani raz...
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

Rozumny človek vie tu hranicu s alkoholom a marihuanou drzat v rozumnych medziach.. vie kedy ma dosť, zato človek ktory si to skor či neskor neuvedomi, tak aj dopadne :P nezaleži na tom čo je horšie a čo lepšie (u mna vyhrava trava) ale čo za osobu to uživa :)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Tak by to tu chcelo znova ozivit, prave som si pozrel zaujimavy dokumentik ktory len utvrdil mienku o konope a mariske:
http://filmy.kinotip.cz/the-union-the-b ... high-2007/
niektori ste ho uz mozno videli
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

Korag: A ta mienka je aka? Ten dokument je o com? Nemam chut, nechce sa mi ten dokument hladat a stahovat, tak by si mi usetril cas, keby si sem napisal kratky vycuc.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

dokument si mozes pozret aj online...vycuc? tak ma to 100 minut a je tam naozaj to najdolezitejsie a najserioznejsie podanie informacii...na zaciatku je to o tom ako bola kedysi konope legalna v amerike a ako sa da priemyselne vyuzit...bezdvovodny zakaz tejto drogy v podani americanov...vyskum zavislosti - napr. je menej navykova ako kofein, umrtnost - nulova, vyuzitie v lekarstve marihuany je obrovske...dokazala by nahradit strasne vela liekov pritom by to bol liek vo forme prirodnej...to by bol taky strucny obsah ale vazne to stoji za to si to pozriet...vela takychto serioznych informacii sa skoro nikde neda zohnat
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

korog kasli nanho, ked sa mu to nechce pozerat...lenivy clovek nech pekne ostane blbym a lenivym...ked je lenivy, preco by si mal ty zanho nieco robit a este tu pisat "vycuc"...
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Korag: Z tvojho vycucu som pochopil, ze ten dokument je marihuanovo pozitivny, teda propaguje jej uzivanie ako neskodnej drogy.
No dobre ze som si nedal tu namahu to pozerat. Ja som totiz proti vsetkym drogam a teda aj proti marihuane. Presvedcit ma o opaku - teda ze marihuana je v poriadku, neskodna a moze sa zlegalizovat je prakticky nemozne.

//ephramko: ty neprovokuj. Dnes si svoj vycuc nemal cooo? Daj si aspon klistír ten ta precisti.

//t0m4s3: Som pasivny bojovnik proti drogam.
0066416.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Bojovnik proti kave, alkoholu a internetu? :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

vsetkeho vela skodi...

ked bojujes proti drogam, tak to by si mal nechat zatvorit polovicu lekarne...aj volne dostupne lieky ako nurofen alebo ibalgin su totiz fyzicky navykove a to nehovorim este o liekoch pre psych.chorych pacientov...
tak isto prestan pit kavu, kofolu, pivo, jest cokoladu...a takto mozem pokracovat dalej a dalej...

a to nehovorim este o drogach, ktore vytvaraju psychicku zavislost...tam v podstate kazdi z nas ma svoje drogy a je na niecom zavisli...

vidim, ze v klistirovani si naozaj zabehnuty a mas vela skusenosti, ked mi davas take odporucania...

miesto boja proti drogam by sa radsej ludia mali sustredit na boj proti ludskej sprostosti a lenivosti...aj ked to je asi sizyfovske usilie...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

halabaster napísal:Korag: Z tvojho vycucu som pochopil, ze ten dokument je marihuanovo pozitivny, teda propaguje jej uzivanie ako neskodnej drogy.
No dobre ze som si nedal tu namahu to pozerat. Ja som totiz proti vsetkym drogam a teda aj proti marihuane. Presvedcit ma o opaku - teda ze marihuana je v poriadku, neskodna a moze sa zlegalizovat je prakticky nemozne.

//ephramko: ty neprovokuj. Dnes si svoj vycuc nemal cooo? Daj si aspon klistír ten ta precisti.
Cize nepapkame cokoladu, nepijeme kavu, nechodime na Internet? Lebo aj to su drogy, a ovela rozsirenejsie (a v niektorch pripadoch aj nebezpecnejsie) ako marihuana.
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako som pisal som pasivny bojovnik. To znamena, ze aktivne proti nim nebojujem.
Bojovat aktivne sa mi zda zbytocne. Je tu kopec organizacii ktore sa tym zaoberaju a ja nemam cas ani chut sa nejak v tom aktivizovat.
Keby bolo nejake referendum o legalizacii nejakej drogy, tak sa ho zucastnim a takuto legalizaciu odmietnem.
Popravde zijem v spolocnosti, kde sa s drogami nestretavam (okrem alkoholu). Dokonca za moj cely zivot som sa stretol so zavislymi ludmi na drogach (mimo alkohol) len 2 ci 3 krat, takze snad aj to ma drzi v mojej pasivite.

ephramko zacinam nadobudat dojem, ze ma prenasledujes. Vyhladavas temy kam prispievam, utocne na mna reagujes, posielas mi karma pozdravy. Snad to nie je nejaka forma homosexualneho dvorenia. Videl si moju fotku a ktovie ake myslienky sa ti prehanaju hlavou. Aby som to zbytocne nenatahoval, nemam o teba zaujem. :wink:

moosha: sem tam si nejaku tu Tatianu dam, nefajcim, nepijem alkohol ani kavu, neuzivam ziadne lieky.
Napísať odpoveď