Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Rexxar
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Rexxar »

ako je to so skuskami na akademiu ozbrojenych sil?? ake su tam fyzicke testy a kolko ludi sa tam asi hlasi ???? dik za odpoved
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

Zdravím , potreboval by som poradiť , rád by som na Vysokej škole študoval Taliančinu , zaujalo ma hlavne prekladateľstvo a tlmočníctvo , najviac asi v Banskej Bystrici , kde je Taliansky jazyk a kultúra , majú fajn prímačky - t.j z Taliančiny , lenže ako som si všimol ,majú len bakalársky stupeň , magisterský už nie . Je to zlé keď nie je , či ten titul v niečom zaváži - napríklad v práci . Alebo dal by sa dokončiť niekde inde .... ?

Ďalej aj Vaše typy alebo osobné skúsenosti so štúdiom Taliančiny , čo by ste mi poradili , budem rád za každú odpoveď :smt006
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Nemate niekto vzor testu aky bol na FHI EUBA minule roky?

+ Nejake rady ohladom skol:
FHI EUBA
VUT BR manazerska inf
a MUNI ?

thx
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco prave taliancinu, ktora sa da vyuzit v desiatkach krajin, konkretne iba Taliansku? co tak spanielcinu? jazyky su to podobne a zaber je neporovnatelny

VUT BR MI: moze byt :)
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

beardie napísal:preco prave taliancinu, ktora sa da vyuzit v desiatkach krajin, konkretne iba Taliansku? co tak spanielcinu? jazyky su to podobne a zaber je neporovnatelny

VUT BR MI: moze byt :)
No , ja mám Talinčinu na strednej škole a Španielčinu nie , takže najmä preto :-))) . Španielčina by ma tiež lákala , ale tak to tlmočníctvo predpokladám že sa už predpokladá že ten jazyk niak viem :-)))) .
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Dúfam, že ma tu za to nevysmejete :D ale som ešte len 1. na SŠ
Chodím na školu so zameraním na IT

už teraz premýšľam na VŠ
a to:
- nejaká informa - PC ma bavia, najmä programovanie ale aj iné časti - no matematiku (niektoré časti moc nemusím) taktiež mám pocit ,že ľudí s podobnými záujmami je strašne veľa
- právo - taktiež by som si vedel predstaviť študovať právo. Vraj množstvo študentov z nášho odboru taktiež išlo na právo no obávam sa hlavne dejepisu
- medicína (najmenej pravdepodobné - taktiež by ma bavila ale myslím že dostať sa na medicínu je problém zo školy zameranú na IT
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

iwin: ty inak rúbeš:D a mozem ti rovno povedat ze stredne skoly so zameranim na it ta aj tak nepripravia na to co bude na vyske.. programovanie ano... ale napriklad my na FEI nemame programovanie az tak narocne... mozno preto lebo sa to nezda mne... niekto kto vie matiku place nad programkom... ja opacne... matika..hmm k matike len tolko ze bez zakladu zo strednej skoly sa to da.. .ale ak ti pomaha nekto kto to ovlada:) potom to ide ... matika je tazka,baziruju na nej , vyhadzuju a je zaklad kazdeho predmetu.... nevem preco ale mam pocit ze studujem matematiku , ale s tym ze je na kazdom predmete inak nazvana :D
truman
Amateur
Amateur

Kam na Vysokú školu?

Príspevok od používateľa truman »

Zdravím vás! Som študentom gymnázia (druhý ročník) a pomaly by sme mali rozmýšľať aké semináre a podľa toho, kam na Vysokú školu. Nie je predmet ktorý mi vyslovene nejde, ale idú mi hlavne jazyky a humánne vedy a myslím si, že mám prirodzený talent pre organizáciu a financie. Rozmýšľal som nad nejakou ekonomickou školou, ale obávam sa matematiky, nechcem byť stále obkolesený nejaký rovnicami, konštantami etc. Zaoberajú sa na ekonomickej škole matematikou len z toho finančného hľadiska? Aké iné školy by ste mi ešte odporučili? Prosím nie školy typu (filozofia, politológia, aj keď politiku mám rád, pedagogika, farmácia etc.)

Za Vaše odpovede vopred ďakujem.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

Zdavim chcel by som sa spytat na tuto vysoku skolu,., chodite tam niekto?
je ťažká? nejake INFO ,.,dik
http://www.fei.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1

chcel by som studovat informatiku ,.,.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

mihalswk napísal:Zdavim chcel by som sa spytat na tuto vysoku skolu,., chodite tam niekto?
je ťažká? nejake INFO ,.,dik
http://www.fei.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1

chcel by som studovat informatiku ,.,.
http://www.hojko.com/fei-stuba-nastup-d ... 01338.html

chod do tej temy, tam je nejake info od par ludi.
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Zdravím! Chcel by som sa opýtať, či sa niekde dá študovať genealógia.
Ideálne v Trnave, Nitre alebo Bratislave (alebo v okolí týchto miest). Ak áno, na akú univerzitu/VŠ by bolo najlepšie ísť? Na akú fakultu by som sa mal prihlásiť?
Prípadne, dá sa študovať v rámci nejakého všeobecnejšieho odboru?
Axwell
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Axwell »

zdravim, tak napisem vam, co mam rad a co nie, vy mi skuste odporucit aku vysku .-) diky

-> elektronika/elektrotechnika - plosne spoje, konstrukcia zariadeni, oprava, diagnostika zariadeni, spajkovanie, merania v elekrotechnike. Co v tejto oblasti mam menej rad su logicke obvody, mikroprocesory (z hladiska programovania), a teoria z casti (nevadi ak jej bude viac)...

-> Vypoctova technika - hardware vsetko co s tim suvisi, software vsetko co s tim suvisi aj OS, by som povedal ze vsetko co s tim suvisi okrem programovania (chapem ze to zrejme vsade asi bude, na prijatelnej urovni moze byt, nieco zato viem z Pascalu i C++). Mam rad aj siete drotove i bezdrotove, a vsetko okolo toho.

Chodim na Elektro strednu a ako som cital tak tieto vysky tohto typu chcu aj mat,fyz tam zase nie som moc dobry, fyziku sme mali len 2 roky co som uspesne spravil na jednotky ale nic si z toho poriadne uz nepamatam, a matika to je taka pohodava da sa to zvladnut ak sa do toho clovek pozrie a spravi si tak 2-3 a viac prikladov podla zlozitosit a tak da sa spravit ale tak u mna je to priemerne vacsinou vzdy 3.

Jazyky slovina v pohode, a ako jediny cudzi jazyk anglina, u nas sa to bere hrozne narocne ako keby by sme boli jazykova skola, este aj 50%+ za 5, tak z toho to u kazdeho vypada vzdy zle, je to vsak skor o skusenosti ak by som isiel do zahranicia a tak by to bolo o mnoho lepsie ako teraz...

Dalej:

Oblast najlepsie BA, alebo zapadne slovensko. Studovat chcem obycajne nie externe. Takisto aby bol fajn internat, a take tie drobnosti okolo toho :-)
Na zaver asi tolko, ani jedna vyska zrejme tohto typu nebude lahka, ale to viem iste, ze ja nie som taky, ze by som sa furt niekde flakal vonku, mam rad pracu a vzdy spravim co treba, jedine vtedy ak fakt nemam chut na nic tak to proste nejde. Vtedy treba spravit nejaky relax, tiez neviem sa napr. v kuse ucit 3-4hodiny, treba si dat prestavku a potom to ide.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Axwell, ja to vidím na elektrotechniku, najskôr FEI STU. Pozri si tam študijné obory, ktoré tam majú a uvidíš, či ťa nejaký zaujme.
Axwell
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ak FEI STU tak potom bud telekomunikacie,elektronika alebo aplikovana informatika. Podla vas aky by bol naj pre mna ? Alebo este nejaku inu vysku toho zamerania co som pisal.
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Na co presne ja zamerany odbor telekomunikacie?
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

axwell - si si uplne isty ze slovina vpohode? ako tak citam tvoj prvy prispevok tu,.,,

inak jo, bez na FEI, podla popisu to pre teba vyzera best
Axwell
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

okej, tak feika, bud TEL alebo ELN alebo INF aj tak treba dat prihlasku 3 takze spravim nejake poradie a tak to dam.

Slovina na vyske tiez je ? Ten prispevok som vtedy pisal v neskorej nocnej hodine tak mozno nieco sa nepodarilo presne napisat :smt059
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

1,
A kde bude lepsia manazerska informatika? VUT alebo MUNI ?

2,
A co je lepsie (menej matiky) aplikovana alebo klasicka informatika na muni? (úpopripade iny na FI MU)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

zeto: prave sa bavim s kamosom co je na VUT a vravi ze ta manazerska je najvacsi hardcore u nich... a co tak kukam na skladbu predmetov, tak je to uplne nieco ine ako u nas na MUNI....

a co je lepsie? na teoretickej inf. mas tu matiku v trochu mensom rozsahu, ale vraj tazsiu ako na aplikovanej a mas tam kopu teoretickych predmetov zakladajucich aj na matike co na aplikovanej ee
Napísať odpoveď