[Blog] Obyčajný nákup na internete

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

[Blog] Obyčajný nákup na internete

Príspevok od používateľa Plasmon »

Za čias keď som ešte nemal prístup k internetu, som poväčšine nakupoval elektroniku v obchodoch vo Vranove či už v okolitých mestách. Po zaregistrovaní na toto fórum som uvidel, že veľa ľudí na fóre používa a uprednostňuje obchod s počítačmi menom Alza, niekedy nazývaný aj ako Alzasoft. Keď som si prezrel e-shop na stránke alza.sk ostal som milo prekvapený aký majú veľký výber rozličného tovaru od počítačov, cez elektroniku až k obyčajným každodenným veciam. Od toho dňa som vedel, že toto bude obchod, cez ktorý nakúpim, keď budem niečo potrebovať, ako doplnok k môjmu počítaču.

Spomínaný deň aj nadišiel, keď som sa rozhodol, že si kúpim nejaké veci k počítaču, ktoré mi už dlhšiu dobu robili starosti a potreboval som ich k mojej každodennej práci. Hneď som vedel, že ich musím kúpiť z obchodu alza. Celý natešený som sa zaregistroval na spomínanú stránku, nahádzal veci do košíka, odoslal objednávku a čakal. Na stránke uvádzajú nákup do jedného až dvoch dní. Na moje prekvapenie, keďže bol december, čo je mesiac nákupov darčekov mi zavolal kuriér, že sa nachádza vo Vranove a ide mi doručiť moju objednávku. Rýchlo som aj s peniazmi vybehol von, zaplatil mu požadovanú sumu, prevzal tovar a vrátil sa domov. Už som sa nemohol dočkať mojej novej myšky, zvukovej karty, reproduktorov a multifunkčného zariadenia. Po otvorení prvej veľkej krabice som uvidel iba reproduktory, ktoré som si iba prezrel a vyložil von z krabice. V krabici sa už ďalej nič nenachádzalo. V druhej krabici bolo spomínaná zvuková karta, myš a ďalšia krabica. Hneď som vedel, že tam bude multifunkčné zariadenie, čo sa mi aj potvrdilo. Po prezretí krabice som bol nemilo prekvapený a to z dôvodu, že príručky a návody k inštalácii boli uložené v roztrhanom euro obale a navrchu sa nachádzala súkromná fotka osoby. Na fotke bol nejaký muž s cigaretou v ústach a slivovicou na stole. Potom som už videl len samé nedostatky zo strany obchodu. Našiel som aj obal v ktorom sa nachádzala tlačiarenská hlava a ten bol už taktiež rozbalený. Vedľa v sáčku sa nachádzali 4 prázdne Cartridge bez farebných náplní a boli vybalené z plastového obalu a bola z nich odlomená ochranná oranžová krytka. Taktiež sa tam nachádzal aj čierny Cartridge z ktorého bol vytečený do sáčku čierny atrament a taktiež bol vybalený z plastového obalu a bola na ňom odlomená oranžová ochranná krytka. Podľa výrobcu sa mali dodávať plné alebo s 80% náplňou. V balíku som nikde nenašiel ani inštalačné CD s ovládačmi. Po otvorení dvierok na tlačiarni pre prístup k uloženiu Cartridge-ov som zistil, že je tam už namontovaná druhá tlačová hlava, na ktorej bolo zjavne vidno, že už bola použitá a bol tam zaschnutý atrament. Po vyskúšaní tlačiarne som zistil, že tlačí nekvalitne a rozmazane a to aj pri najlepšom nastavení. Všetko nasvedčovalo tomu, že zariadenie, ktoré mi bolo dodané už bolo používané.

Ľahol som si spať a rozmýšľal som, prečo sa to muselo stať práve mne. Na druhý deň som to už nevydržal, dvihol som telefón a vytočil Alzu. V tej chvíli sa začal polhodinový rozhovor s pracovníkom z Bratislavy. Na každú moju otázku sa len vyhováral a chcel sa ma striasť, že je všetko v poriadku a chyba je u mňa. Ja som sa ale nedal, a pekne som mu všetko vysvetlil. Na konci rozhovoru som ale ostal milo prekvapený. Zamestnanec mi nadiktoval číslo na UPS kuriéra a povedal, že náklady na prevoz tovaru zaplatia oni a že mám poslať multifunkčné zariadenie na reklamáciu. Všetko som pekne zabalil, napísal sprievodný list a priložil svoje telefónne číslo. Na ďalší deň si po balík prišiel kuriér. Nastal čas čakania, ako sa moja reklamácia vyrieši. Keďže boli sviatky, tak som na odpoveď čakal okolo týždňa. Zavolal mi česky hovoriaci chlapík, ktorý dostal na starosť mojú tlačiareň a povedal, že daný kus sa už nevyrába a že si môžem vybrať iný. Ja som súhlasil s výberom inej tlačiarne, teda sme sa dohodli a on sa mi "kupodivu" ešte dvakrát ospravedlnil za vzniknuté problémy. Vybral som si teda inú tlačiareň a poslal objednávku. Na druhý deň prišiel kuriér, ktorý si odo mňa vypýtal len rozdiel ceny tlačiarní a povedal, že prepravu uhradil obchod. Pomyslel som si: "Hmm...Odrazu aký dôverihodný a spoľahlivý obchod." Po otvorení balíka som bol nadmieru spokojný. Všetko bolo tak, ako malo byť. Veď za takú cenu som to už aj čakal. Dodnes som spokojný a všetky objednané veci fungujú v pohode vrátane multifunkčného zariadenia.

Ak by to niekoho zaujímalo tak model nevydarenej tlačiarne bol HP C5380. Model novej je HP PhotoSmart Premium. Niekto si možno povie, že cez Alzu už nakupoval desaťkrát a nikdy sa mu to nestalo, ale ja som bol očividne ten jeden zo sto. :( Teda, nikoho týmto neodradzujem aby nepoužíval ich služby, len som chcel poukázať nato, že aj obchod roka 2008 sa môže niekedy zachovať svinsky. Ale chyby robí predsa každý... Aj napriek všetkým týmto nezrovnalostiam som obchodu Alza ostal aj naďalej verný.

Dúfam, že sa Vám môj prvý blog páčil a že nemal podstatu len v troch vetách, ale v celom článku. Za prípadné chyby a hrúbky sa vopred ospravedlňujem. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Re: [Blog] Obyčajný nákup na internete

Príspevok od používateľa heker »

Sranda a zaroven neprijemne :D Jednoznacne doslo k pochybeniu zo strany predavaca, ktory omylom alebo mozno schvalne poslal pouzivanu tlaciaren,ktora bola mozno urcena na reklamaciu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: [Blog] Obyčajný nákup na internete

Príspevok od používateľa Fabo »

Kto nahodou bol v sklade v predvianocnom obdobi tak sa nedivi ze sa take mohlo stat, neskutocne sialene tempo pred sviatkami... :)
Napísať odpoveď