Reinštalácia Windowsu?
-
somethingdark
Novice
Reinštalácia Windowsu?
Zdravím. Myslím, že mám v počítači nevyžiadané súbory ktoré mi zisťujú heslá (môj gmail mi napísal, že sa tam niekto logol z Číny) a chcel by som sa opýtať, či neexistuje spôsob ako vymazať všetky data z HDD bez toho, aby som musel vymazať Windows. Dôvod je taký, že pri kúpe notebooku som k nemu dostal aj Windows 7, ale nemám k nemu CD ani nič podobné. Ak by to ale nešlo, tak mám aj original CD Windowsu XP, ale to tiež neviem ako nainštalovať (ak ho dám do mechaniky, nemôžem dať možnosť nainštalovať Win XP). Ďakujem vopred (som tak trochu amatér, takže pomalšie na mňa).
Re: Reinštalácia Windowsu?
Neviem presne ako sa to volalo. V škole som niečo tiež takéto potreboval. Volá sa to System Restore (Aspoň sa to mne volá na 7čke). Obnoví ti bod windowsu. Keď som to spravil na škole tak vymazalo úplne všetko z C okrem windowsu. Či to spraví aj na D neviem. Ale vôbec neviem či by toto mohlo byť tvoje riešenie.
btw máš originálny windows ale nemáš ho na nosiči. Nemáš ho niekde náhodou na HDD? A čo ti robí pri inštalácii windowsu XP.
btw máš originálny windows ale nemáš ho na nosiči. Nemáš ho niekde náhodou na HDD? A čo ti robí pri inštalácii windowsu XP.
-
somethingdark
Novice
Pochybujem, že mám na disku inštalačku Win 7, a čo sa týka toho Win XP tak keď sa objaví to modré okno, možnosť Instal Windows XP je sivým písmom a keď na ňu kliknem tak sa nič nestane (určite všetci poznáte).
No skús čeknuť D, a či nájdeš niečo s názvom Recovery. A s tým sivým písom XP neviem čo si chcel povedať
.
-
somethingdark
Novice
Pravdu povediac mám iba Céčko
. A k tomu sivému písmu: http://img339.imageshack.us/i/image1pvf.png/ (neviem ako sa dávajú obrázky)
na disku v skrytej particii by si mal mať recovery inštalačku...len neviem ako sa spúšťa...ja som ju tam mal tiež, pretože ak som doniesol ntb z obchodu zapol ho, tak sa win doinštaloval a mal som tiež iba C, potom som si preinštaloval na 7 Ultimate (mal som tam Home Premium). Tipujem že aj ty tam niečo také máš.
-
somethingdark
Novice
No v Sytem32 som našiel Recovery priečinok, ale v ňom bol len nejaký .xml súbor
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pre Lenovo existuje moznost One Key Recovery, ktora ti vrati system do povodneho stavu, ked si pocitac kupoval, s tym, ze ti ostane Windows. No neviem, ci tato moznost plati aj pre ostatne notebooky..
-
somethingdark
Novice
No ja nemám Lenovo 
neviem či sa nemýlim ale recovery inštalácia by sa mala vyvolať stlačením nejakej klávesy počas štartu pc, myslím ešte vtedy keď sa ti po zapnutí objavý obrazovka (výrobcu asi) a máš tam možnosti pre vstup do biosu, a pre vybratie z čoho má bootovať.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
jo...toto by tam niekde mohlo byt...malo by sa to spustat nejakym F(X). Ak to tam ale nie je, tak no stress, instalacku windowsu stiahni z warezu (problem s legalnostou nie je v instalacke ale v licencii) a serial toho winu co mas teraz zisti za pomoci Everestu alebo by to malo byt teoreticky niekde na NTB nalepene.LuksKE napísal:neviem či sa nemýlim ale recovery inštalácia by sa mala vyvolať stlačením nejakej klávesy počas štartu pc, myslím ešte vtedy keď sa ti po zapnutí objavý obrazovka (výrobcu asi) a máš tam možnosti pre vstup do biosu, a pre vybratie z čoho má bootovať.
Kukni sa ešte po papieroch čo si k NB dostal. Ak nič nenájdeš tak urob to čo ti napísali LuksKE a S.T.E.A.L.T.H . Kľúč bude pravdepodobne na spodku NB.
btw to XP inštaluješ z Windowsu. XP sa inštaluje cez Boot.
btw to XP inštaluješ z Windowsu. XP sa inštaluje cez Boot.
-
somethingdark
Novice
Ďakujem všetkým za rady, ešte keby niekto vedel, aké F(X) mám stlačiť, tak mám všetko čo potrebujem.
napíš značku a typ ntb, možno to bude niekto vedieť
-
somethingdark
Novice
Packard Bell EasyNote LJ75. A ešte jedna vec: Akú možnosť mám označiť, ak sa dostanem do toho okna?
Ak už ide o tú inštalačku windowsu, skús zbehnúť do obchodu, v ktorom si ten book kúpil a povedz im, že si nedostal žiadne médium s windowsom. Zaplatil si si za neho, mal by si tú inštalačku mať v booku alebo na nejakom nosiči. Bratranec mal tento istý problém. Nemal si ako preinštalovať win keď to potreboval a z booku mu to vytiahli na DVDčka, chcel to tak. No niektorí predajcovia sú také prasata, že Ťa s bookom pošlú do svojho autorizovaného servisu, v ktorom Ti spravia recovery disk za 10€. Inak k booku si určite dostal aj nejakú múdru knižočku, v ktorej by mohlo byť napísané akým tlačidlom vykonáš recovery disk ..
-
somethingdark
Novice
Podarilo sa mi niekde vyhrabať tú múdru knihu od výrobcu a tam som našiel návod ako reinštalovať Windows bez akýchkoľvek diskov a vyzerá to pomerne jednoducho aj pre laika. Tak ďakujem všetkým za pomoc a prípadne môžem neskôr napísať ako to prebehlo.