Problém s internetom
Problém s internetom
Zdravím. Tento problém ma vždy trápil. Neobjavil sa vždy, ale raz sa mi objavil na 7čke a aj na Viste. Nikdy som nemal toľko času ho riešiť. Vždy som hneď preinštaloval windows. No teraz mám ešte voľno, tak by som to chcel vyriešiť. Môj problém spočíva v tom, že keď sa môj NB zapne skôr ako router, tak mi nejde internet. Vyhodí mi 2 neznáme siete (viz obrázok 1). No, ale keď pôjdem do Change adapter settings a tam vypnem a zapnem Ethernet driver, tak mi nahodí už len jednú sieť a nahodí aj internet (viz obrázok 2). Nemám potuchy čim by to mohlo byť. Preto vás prosím o vaše rady. Ďakujem vopred.
Re: Problém s internetom
treba si uvedomit ktorou sietovou kartou sa pripajas na NET.
pravdepodobne mas WIFI a ETHERNET sietovu kartu...
internet ti vzdy pojde len z jedneho rozhrania...
to ze vypnes a zapnes ETHERNET ti sposobi znovu nacitanie a pridelenie IP adresy pre tvoju sietovku.
nerozumiem vsak kde mas problem.
to ze ti nejde net, moze byt sposobene ze mas nastavene MAC Filtrovanie v routri a pre WIFI si ho nenastavil...a pokial znovu nepridelis IP adresu pre ETH tak ti net nemoze ist.
pravdepodobne mas WIFI a ETHERNET sietovu kartu...
internet ti vzdy pojde len z jedneho rozhrania...
to ze vypnes a zapnes ETHERNET ti sposobi znovu nacitanie a pridelenie IP adresy pre tvoju sietovku.
nerozumiem vsak kde mas problem.
to ze ti nejde net, moze byt sposobene ze mas nastavene MAC Filtrovanie v routri a pre WIFI si ho nenastavil...a pokial znovu nepridelis IP adresu pre ETH tak ti net nemoze ist.
Re: Problém s internetom
Pripájam sa vždy cez Ethernet. Tento problém mi nerobil. Začal sám od seba. Aj na Viste. Tam som vyriešil to reinštalom, kvôli nedostatku času. Túto na 7čke sa to objavilo prvý raz. Tie dve siete mi stále hádže a pripájam sa len cez Ethernet.