Linux daul-boot
Linux daul-boot
ako som sa dočítal na ubuntu.com dá sa ubuntu spraviť cez windows na dual-boot, je to pravda?
Re: Linux daul-boot
áno, stiahneš si wubi a nainštaluješ to to vo windowse ako každý iný program. Potom ti pri každom zapnutí PC ti naskočí boot menu. A keď sa ti to nebude páčiť tak to jednoducho vez win odinštaluješ.
vau, páči sa mi to
dakujem
off topic: ak nie si gamer, tak časom na unix-like distro určite prejdeš, a bude sa ti to páčiť ešte viac, nakoľko všetky tieto distribúcie (aspoň podľa mňa) poskytujú pekný pohľad do vnútra a predstavujú skvelý spôsob ako sa čo-to naučiť o computeroch 
done, na notebooku fičí
Rayiner napísal:done, na notebooku fičí
čo si myslíte o wubi? je to funkčné?
Rayiner napísal:čo si myslíte o wubi? je to funkčné?
Ja odporucam pre zaciatocnikov virtualbox. Tak som to urobil aj mojej milej, ze surfuje iba cez virtualbox a pomali si zacina zvikat . Ja mam pokoj s virusmi na jej laptope.
áno? ale na netbooku mám len 1gig ramky a do virtualboxu by som dal najviac asi len 400mb.
stačílo by to pre linux?
stačílo by to pre linux?
-
Space5800
Medium Professional
stačiť by malo ale ubuntu na tom asi dosť svižné nebude, radšej to nechaj v dualboote 
ja to práve nemám nijak, len plánujem.
Radšej ten dualboot- jednak sa usetria resources, a takisto systemi nie su od seba zavisle. (tj padne Windows, Linux funguje..)
Niekde som tu zbadal slovo WUBI.. Zahod to... Ked uz chces ten linux, tak si to daj bud na spomenuty dualboot, alebo este lepsie, nahrat ho winom a zober si cely disk. Ako skyer pisal, ak nie si hrac, tak windows nebudes potrebovat vobec. Linux poskytuje plnohodnotne alternativy pre 99% windowsackych programov ako aj office a pod...
Len som zvedavy, kolko ti to vydrzi. Ak nemas pevne nervy, tak rychlo na to kasli
Len som zvedavy, kolko ti to vydrzi. Ak nemas pevne nervy, tak rychlo na to kasli
gamer moc niesom...ale ako si písal spoteny tak je linux iba pre developerov a programatorov.
Mám pravdu?
Mám pravdu?
No.. +-
Linux bol primarne navrhnuty a urceny na developing, programovanie a proste hlbsiu pracu s PC,nie na kancelarske ucely a podobne...
Tak ale, ked planujes aj nejake graficke prostredie, tak nic ti nebrani pouzivat siroke spektrum programov, od kancelarskych balikov az po nejake zakladne hry ako piskvorky, sachy, ...
Linux bol primarne navrhnuty a urceny na developing, programovanie a proste hlbsiu pracu s PC,nie na kancelarske ucely a podobne...
Tak ale, ked planujes aj nejake graficke prostredie, tak nic ti nebrani pouzivat siroke spektrum programov, od kancelarskych balikov az po nejake zakladne hry ako piskvorky, sachy, ...
-
Space5800
Medium Professional
programator: s tými hrami to tak nezabíjaj... čo takto urban terror, cube 2, alien arena, amnesia: the dark descent, heroes of newerth, minecraft, kompletny humble bundle...
(viem nie su to "super" AA tituly ale od piškvoriek a spol. to má ďaleko)
Hoď si ho do dualbootu a sám zistiš
(viem nie su to "super" AA tituly ale od piškvoriek a spol. to má ďaleko)
Nie, linux nie je určený iba pre developerov a programátorov, to sa najlepšie snaží ukázať ubuntu ktoré zvládne ovládať aj tvoja babka...Rayiner napísal:gamer moc niesom...ale ako si písal spoteny tak je linux iba pre developerov a programatorov.
Mám pravdu?
Hoď si ho do dualbootu a sám zistiš
okej, len potrebujem USBčko 
Ja by som ešte pridal aj napr. World of Goo, Smokin' Guns, True Combat Elite, a pre linux ešte tuším bol aj komerčnejší titul America's Army. Ináč sa môžeš pokúsiť (cez Wine, Cedega) rozbehať aj komerčné hry, ale aj napriek všetkým "pozitívnym ohlasom" by som to skôr prirovnal k skoku do prázdna, ako nejakému zabehanému spôsobu.
Obnovujem temu.
Ked si na netbook z rozlíšením 1024x600 nainštalujem desktop verziu bude to OK?
A co s tym ma ako rozlisenie ??? Neber ma v zlom, ale nevidim absolutne ziadny suvis.Rayiner napísal:Obnovujem temu.