openTTD
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: openTTD
Netusim. Ale proste mam pocit, ze roky mi idu ovela pomalsie v SP, ako na serveri. A to ja konkretne neprestavujem nic.
no ale server funguje aj ked ty spis, to je len subjektivny pocit, keby to mas zapate nonstop aj pocas spanku tak to bude take iste
-
Mek
Addict
Slo by vypnut inflaciu?
Ked sa clovek pripoji v neskorsich casoch, vobec nema prehlad, co kolko stoji.
Ked sa clovek pripoji v neskorsich casoch, vobec nema prehlad, co kolko stoji.
Mek.. po postavení 3-5 vláčikov Ti už bude aj tak jedno, čo koľko stojí... 
-
Mek
Addict
Dobre ale aj tak... je to hodne matuce najma v neskorsich casoch ked milion sem milion tam... nic neznamena.
Na co je vlastne inflacia dobra a aky je asi dovod ze je defaultne zapnuta?
Na co je vlastne inflacia dobra a aky je asi dovod ze je defaultne zapnuta?
-
hojko
Site Admin
Mek: Netusim, mozno akesi priblizenie k realnemu zivotu. Ale myslim, ze od dalsej mapky by sa inflacia mohla vypnut.
Mno kukam ze to teraz nikomu dlho nevydrzalo to hranie, skoda ...
-
Fabo
Hardcore addict
hypper: ja sa tam pripojim aspon na hodinku kazdy den (?)
-
Mek
Addict
lol moja Revuca Sawmill produkuje 14280 smeti, to som este nevidel. a to som to ani povodne nemienil poriadne rozohravat
//smeti == goods, lebo ich nikde nechcu
//smeti == goods, lebo ich nikde nechcu
-
hojko
Site Admin
Dovolim si sem pridat jeden screen 
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2011, 13:54)
Dnes (v nedelu) poobede prebehne restart servera. Nakolko sa blizi rok 2700, tak s nim aj planovany automaticky restart. Pokial su vyhrady ku configu, tak to sem prosim napiste. Zatial registrujem len zmenu co sa tyka inflacie.
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2011, 13:54)
Dnes (v nedelu) poobede prebehne restart servera. Nakolko sa blizi rok 2700, tak s nim aj planovany automaticky restart. Pokial su vyhrady ku configu, tak to sem prosim napiste. Zatial registrujem len zmenu co sa tyka inflacie.
Mal by som otázku ohľadom singlu: Na mape si k nejakej bani (alebo dakde kde treba dačo odviezť) postavím nástupište dlhé 3 polia a 5 vedľa seba. Postavím cesty, vykládku, pustím 5 vlakov a všetky sa postavia do stanice, ale nakladá iba 1, keď je naložený, odíde a začne nakladať ďalší vlak. Je to chyba alebo úmysel?
Lebo toto sa mi stáva aj keď postavím nástupište 5x5 pri 5 ropných vrtoch (myslím tie pozemné) a tiež sa naraz nakladá iba jeden vlak, ostatné stoja. Prečo?
Lebo toto sa mi stáva aj keď postavím nástupište 5x5 pri 5 ropných vrtoch (myslím tie pozemné) a tiež sa naraz nakladá iba jeden vlak, ostatné stoja. Prečo?
-
hojko
Site Admin
Nexus1903: Chyba semaforov alebo nemas definovanu stanicu na nalozenie??? Inak 3 policka je malo, pokial ma ten vlak viacej voznov. Vlak by nemal byt dlhsi ako stanica, pretoze ak vycnieva zo stanice, tak jeho nalozenie trva podstatne dlhsie. Preto je lepsie postavit od zaciatku dlhe stanice, najma tam kde sa da ocakavat velky narast (ludia, uhlie, drevo, ale fakticky aj vsekto ostatne) a neskor len doplnil par vagonov.
-
hojko
Site Admin
Rion: Skor ako sa hlupo spytas, skus sa pozriet vyssie co sa pise: http://www.hojko.com/post1554994.html#p1554994
-
*****HERO*****
Guru wannabe
myslim, ze nexus sa pytal na to, ci je normalne, ze ked ma viac vlakov v jednej stanici, naklada sa iba jeden vlak miesto toho, aby sa naklad rozkladal do vsetkych vlakov naraz. v starom TTD sa ten naklad rozkladal, v OpenTTD nie, takze to bude asi umysel a podla mna by to malo ist niekde nastavit.
-
hojko
Site Admin
Do novej hry znizim pocet priemyslu, pretoze ho bolo az moc vela a hlavne bol nahusto. Mensie zmeny sa dockali aj ekonomiky. Inflacia sa v percentach neda nastavit, da sa len zapnut alebo vypnut. Skusim ju celu vypnut, ze ako to bude vyzerat. Startovaci rok som zmenil z 1950 na 1980, koniec 2500 a ako prekvapenie v podobe mapky - pust.
*****HERO*****: Ked mi povies ako to nastavit, tak to nastavim.
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2011, 16:09)
Uz je tu spustene, dal som server aj do master listu, takze teraz sa budu moct pripojit ludia hocikde zo sveta a zahrat si s nami. Verim, ze bude viacej hracov.
*****HERO*****: Ked mi povies ako to nastavit, tak to nastavim.
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2011, 16:09)
Uz je tu spustene, dal som server aj do master listu, takze teraz sa budu moct pripojit ludia hocikde zo sveta a zahrat si s nami. Verim, ze bude viacej hracov.
Áno, je to v nastaveniach. Rozšírené -> Stanice -> Manipulácia s tovarom a treba vypnúť vylepšený algoritmus nakladania (kupodivu postupné nakladanie vozidiel (myslel som si že to bude toto) to nieje*****HERO***** napísal:myslim, ze nexus sa pytal na to, ci je normalne, ze ked ma viac vlakov v jednej stanici, naklada sa iba jeden vlak miesto toho, aby sa naklad rozkladal do vsetkych vlakov naraz. v starom TTD sa ten naklad rozkladal, v OpenTTD nie, takze to bude asi umysel a podla mna by to malo ist niekde nastavit.
-
Mek
Addict
Hm, ja som si vsimol, ze ked som mal velku stanicu a v kazdej jej kolaji stali vlaky a cakali na nalozenie, tak nakladalo sa maximalne do dvoch vlakov naraz.
Uff.. načo to nakladať do viacerých vlakov naraz??? Podľa mňa je to hlúposť a treba nechať tak ako je.... nech sa prvý vlak rýchlo naplní a uteká preč... načo bude zbytočne stáť v stanici??? Veď o tieto "čakačky" sa zníži zisk z prepravy tovaru!!!
-
Mek
Addict
No predsa ked jeden vlak naklada a druhy stoji az za nim tak ten co naklada nalozi doplna a pokracuje von zo stanice a za ten cas, kym sa pristavi druhy vlak, uz mohol davno nakladat 
Inac, ked ten server je teraz aj v master liste, treba vediet, ze vznikla kopa nevyuzitych spolocnosti ktore treba raz za cas manualne zrusit (momentalne na serveri nie je hojko, takze nema kto). Ludia totiz nevedia stlacit Spectate game ale namiesto toho rovno vytvoria novu spolocnost a ked sa im mapa nepaci, tak sa hned odpoja. Isty cas som mal server, ktory bol v master liste a toto robili tiez.
Inac, ked ten server je teraz aj v master liste, treba vediet, ze vznikla kopa nevyuzitych spolocnosti ktore treba raz za cas manualne zrusit (momentalne na serveri nie je hojko, takze nema kto). Ludia totiz nevedia stlacit Spectate game ale namiesto toho rovno vytvoria novu spolocnost a ked sa im mapa nepaci, tak sa hned odpoja. Isty cas som mal server, ktory bol v master liste a toto robili tiez.