Program na výpočet všeličoho-môžem vyrobiť

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

Program na výpočet všeličoho-môžem vyrobiť

Príspevok od používateľa Jankokuk »

Chcem sa vás opýtať či by ste si stiahli a používali taký program kde by sa dalo vypočítať obvod a obsah nejakých tvarov, počítanie najmenšieho spoločného deliteľa, kalkulačka, poznámky.... inak povedané všetko v jednom. Nudím sa a som zvedavý či sa vôbec oplatí takýto program vyrobiť. Ak by ste takýto program potrebovali tak by som ho aj vytvoril. Lebo aj ja ho určite budem potrebovať.
+ mohli by ste my poradiť čo by ste tam privítali? To by my pomohlo.

Ďakujem že sa vám to chcelo čítať :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Program na výpočet všeličoho-môžem vyrobiť

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nesťahoval, lebo viem že takých vecí je plno a zaručene počítajú správne. Nechcem ťa podceňovať, ale isto to nedokážeš spraviť na takej úrovni ako je wolframalpha či mathematica
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

To teda nie, ja by som chcel vyrobiť take jednoduchšie.. ale čo najviac prehľadné. A keď budem robiť ďalšie verzie tak tam budem pridavať ďalšie veci, takže tak za par mesiacov by to mohlo obsahovať vela vecí.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Taký program na vypočet obsahu obvodu rôznych telies som napísal v basicu pred 20 rokmi.
To boli časi. Didaktik gama nemal kedy odychovať. :)
Neviem či ma v dnešnej dobe zmysel stiahnúť takýto program. Jedine keby si potreboval robiť strašne vela vypočtov tak áno. Dnešné grafické programy už takéto podprogramy obsahujú.
Ale určite ti odporúčim niečo také spraviť nie kvoli stahovaniu ale preto aby si sa zdokonalil a niečo nové naučil. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jankokuk napísal:To teda nie, ja by som chcel vyrobiť take jednoduchšie.. ale čo najviac prehľadné. A keď budem robiť ďalšie verzie tak tam budem pridavať ďalšie veci, takže tak za par mesiacov by to mohlo obsahovať vela vecí.
takto sa ale neprogramuje. Musíš vedieť dopredu čo tam bude treba, inak ti z toho vznikne veľký balast kodu v ktorom sa ani sám nebudeš vyznať. Tiež tomu treba dať nejaké užívateľské rozhranie, ktoré musí byť flexibilné aby ti po pridaní nového modulu (cháp novej veci čo doprogramuješ neskôr) umožnilo tieto veci dynamicky načítať a používať. Zrejme podľa toho čo píšeš si niekde na úrovni pascalu a štruktúrovaného programovania. Ešte prejde veľa rokov, a prebdených nocí aby si bol schopný spraviť niečo kvalitné. Ale rovnako ako kolega, odporúčam ti si to naprogramovať aby si sa niečo nové naučil. Minimálne prídeš na to čo ti píšem a ako to myslím :) Lebo kým sa nezasekneš na probléme ako tam niečo pridať aby si si nedosral to čo už máš, dovtedy zrejme nemáš predstavu čo mám na mysli
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

Dobrý nápad. Tak si to spravím aby som sa to poriadne naučil a tiež naučil nejake nové veci. Budem to používať iba ja a aspoň si z jednoduchším domáce úlohy z predmetu 'Základy elektrotechniky'. Dám si tam všeliake vzorce. A možno to potom pošlem aj spolužiakom :)
Napísať odpoveď