Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
4.1. bude http://astro.sci.muni.cz/zatmeni/
Inac da sa nejakym sposobom odpalit senzor? Viem, ze laserom na nejakom techno koncerte....ale pri zatmeni by sa doje*** tiez?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
aj ked si das bulb, a zasvietis na neho dostatocne dlho lampou.
Odpalis ho hocijako....
Laser je specificky v tom, ze dokaze velmi rychlo prehriat senzor... a vypalit jednotlive alebo viacere pixle
Odpalis ho hocijako....
Laser je specificky v tom, ze dokaze velmi rychlo prehriat senzor... a vypalit jednotlive alebo viacere pixle
OK, ked chcem fotit zapalovac pocas zapalenia....treba mi tam par sekundovu uzavierku...mozem nieco odpalit?
-
chlapec10
Addict
Dokym neni na fotke prepal, nemas sa coho bat... hrubo povedane. Lebo nie nadarmo sa tomu hovori prepal 
ak by si mal s tym zapalovacom "prepalovu" situaciu, a nej by si vystavil senzor na dostatocne dlhu dobu, mas problem.
Takisto, laicky sposob je to porovnat s tvojim okom. rovnako ako by si sa nepozeral priamo do slnka alebo nepozeral priamo do lasera a inych situacii, tak rovnakym situaciam by som nevystavoval fotak.
ak by si mal s tym zapalovacom "prepalovu" situaciu, a nej by si vystavil senzor na dostatocne dlhu dobu, mas problem.
Takisto, laicky sposob je to porovnat s tvojim okom. rovnako ako by si sa nepozeral priamo do slnka alebo nepozeral priamo do lasera a inych situacii, tak rovnakym situaciam by som nevystavoval fotak.
cize ostrenie na slnko cez live view asi nebude dobry napad co? 
ostrit na slnko? ved manualne na nekonecno a rychlo cvak
-
chlapec10
Addict
myslim ze to bolo skor myslene ako vtip
ale ano, spravne si pochopil princip 
a co tak kupit nejaky ND filter? ked uz chcete slnko fotit....
// sice akotak teraz citam ze blokuju iba viditelne spektrum, tak asi nie no
:D
// sice akotak teraz citam ze blokuju iba viditelne spektrum, tak asi nie no
-
chlapec10
Addict
takze nech sa paci.
Konecne som nahral nejake fotky z Floridy, nehladajte za nimi technicku kvalitu, kedze to bolo fotene kompaktom a je to dovolenka, kde si chcem od fotenia oddychnut
Nahral som ich na facebook sem:
http://www.facebook.com/album.php?id=14 ... aid=232764
ak by bol sposob ako sem nahrat vacsie mnozstvo fotiek, tak neni problem aj sem
Konecne som nahral nejake fotky z Floridy, nehladajte za nimi technicku kvalitu, kedze to bolo fotene kompaktom a je to dovolenka, kde si chcem od fotenia oddychnut
Nahral som ich na facebook sem:
http://www.facebook.com/album.php?id=14 ... aid=232764
ak by bol sposob ako sem nahrat vacsie mnozstvo fotiek, tak neni problem aj sem
Chcem vidiet viac fotiek vodnych, nemas nieco? Ked sa nemylim tak si si kupil ten vodeodolny kompakt nie? Mas nieco aj underwater?
-
chlapec10
Addict
jj lumix FT2
http://www.photographyblog.com/reviews/ ... t2_review/
zo Floridy underwater ee, lebo tam nebolo moc co pod vodou fotit...
ale mam este z predtym, napr
Ono samotne fotenie pod vodou neni zle, ale osobne si myslim ze vacsia sranda je fotit momentky nad vodou, kde ale je voda, napr tobogany, vlnobitie, ako napr ked ma zaliala 2 metrova vlna
http://www.photographyblog.com/reviews/ ... t2_review/
zo Floridy underwater ee, lebo tam nebolo moc co pod vodou fotit...
ale mam este z predtym, napr
Niečo z Auschwitzu, fotky staré viac ako rok, keď som ešte nemal poňatia o fotení a ani dobrý fotak. S to moje prve fotky, ved aj tak vyzeraju. Na oswiencime sa mi pači hlavne to, že z tych fotiek priam citiť tu všadepritomnu smrť 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
pekna uprava na tej prvej
Ta fotka bez upravy stoji za hovno, niežeby s nou stala za niečo viaczelovoc napísal:pekna uprava na tej prvej
-
theoriginalmoody
Novice
prejdes
super
Niektore fotky su fakt super !
Chcel by som poradit, mohli by ste mi odporucit nejaku literaturu,ako sa naucit fotit, plus uprava fotiek v pc?
Dik
Chcel by som poradit, mohli by ste mi odporucit nejaku literaturu,ako sa naucit fotit, plus uprava fotiek v pc?
Dik
-
hojko
Site Admin
hitman: Pozri sa na knihy, ktore pise Scott Kelby, daju sa zohnat aj v cestine alebo slovencine. Vela navodov mas vsak na internete, no ak uprednostnujes kniznu literaturu, tak preco nie.
kniha... hmm dnes je naozaj neskutocne vela knih o foteni, a dokonca presne sa zameriavajuce na urcitu oblast vo foteni ... ako studiove fotenie, profilovky, svietenie a blesky, vonkajsia fotografia, sportova a reportazna, atelier a mnoho inych.. v podstate ti vsetky pre zaciatok daju rovnake info... konkretnu knihu odporucit neviem ale co sa tyka uprav fotiek v pc tak ja osobne pouzivam lightroom, photoshop a nikon view...
tutorialy na upravu fotiek najdes hocikde staci guglit alebo aj na youtube... je to len o tom aky program si vyberies na upravu... vela ludi frci na gimp-e pretoze je tusim zadarmo... to neviem ja ho nepouzivam...
tak smelo gugli ak by si chcel uz konkretne presety napr na lightroom tak ti ich mozem hodit, ked budem na druhom pc, kde mam linky nato... su zadarmo
teraz totiz pisem z prace a tu nemam ziaden konkretny link na poskytnutie...
tutorialy na upravu fotiek najdes hocikde staci guglit alebo aj na youtube... je to len o tom aky program si vyberies na upravu... vela ludi frci na gimp-e pretoze je tusim zadarmo... to neviem ja ho nepouzivam...
tak smelo gugli ak by si chcel uz konkretne presety napr na lightroom tak ti ich mozem hodit, ked budem na druhom pc, kde mam linky nato... su zadarmo
teraz totiz pisem z prace a tu nemam ziaden konkretny link na poskytnutie...