//t0m4s3 - prispevky o praci v Norsku presunute do samostatnej temy
Práca v Nórsku
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Práca v Nórsku
Odporučím ti Nórsko
Nieje nič lepšie než tam zarábať 400 € za deň , a potom si tu užívať . Mojej krstnej partner tam pracuje na pozícií nejakého technika telekomunikačných služieb , chodí z autom a merá signály , zarába pekné peniaze , neviem koľko presne , klamal by som , ale nieje to pod 400 € za deň . Svojou prácou sa dostal skoro všade na svete , v priebehu 3-4 dní ho pošlú do Ameriky , následne do Dublinu , proste radosť pracovať .
-
Fabo
Hardcore addict
Re: Práca v Amerike
No hej, ale to tiez asi nebude pozicia pre absolventa s maturitou.... 
-
hojko
Site Admin
adr0z: V Norsku a vlastne v celej Skandinavii su na tom dobre, ale nezda sa ti 400 eur na den prehnana suma za to co opisujes???
-
seth82
Darca
Priemerný hrubý mesačný plat v Nórsku je 4100Eur. Minimálna sadzba je 2550 Eur. Horných 10 percent zarába 8800Eur hrubého. ALE treba odpočítať neporovnateľne vyššie dane, ktoré sú 28-36 percent, pričom v zamestnaní na plný úväzok je to 36, plus k tomu treba pripočítať 9 percent odvody, teda 45 percent z hrubého platu putuje preč. Teda AK by tam niekto zarábal ten priemerný plat, tak je to približne 2100Eur čistého mesačne, čo sa asi na 400Eur denne teda určite nechytá. A ak áno, tak dvíham kotvy a idem do Nórska už teraz...
http://answers.yahoo.com/question/index ... 314AA69u4b
http://answers.yahoo.com/question/index ... 314AA69u4b
-
adr0z
Zablokovaný
Asi viem , koľko zarába môj krstný , ale je pravda že nerobí každý den , do mesiaca možno 15-16 dní. A tam si aj ako brigádnik v reštaurácií zarobíš pekné peniaze 
-
seth82
Darca
Čiže tvoj krstný zarába ako brigádnik v reštike mesačne skoro toľko, ako TOP10 percent najlepšie zarábajúcich odborníkov v Nórsku...Tak to máme chápať? A to ešte robí menej dní do mesiaca ako spomínaná horná desiatka.
-
adr0z
Zablokovaný
Pane bože , vieš čítať ? Hovorím , že krstný robí na poste technika informačných a telekomunikačných služieb v Huawei , zarába minimálne 300€ na deň ( stavajú tu na slovensku chalupu , chcel si tu nájsť prácu , v Bratislave mu ponúkli 250 € na deň , ale odmietol , takže to pod 300€ nebude ).
A hovorím , že ako brigádnik tam zarobíš veľké peniaze ..
A tých cca 300€ na den je tak , že nechodí do práce každý deň , fakt neviem koľko dní chodí do práce .. Proste keď ho potrebujú , tak ide cez polku Nórska zmerať signály .. (
)
A hovorím , že ako brigádnik tam zarobíš veľké peniaze ..
A tých cca 300€ na den je tak , že nechodí do práce každý deň , fakt neviem koľko dní chodí do práce .. Proste keď ho potrebujú , tak ide cez polku Nórska zmerať signály .. (
-
P3Bo
Guru wannabe
A malinke tajomstvo pre Norofilov v Norsku potrebujes poznat jazyk inac ta kopnu do riti po skusobnej dobe a neprijmu ta do prace ani ako smetiara(uz mi vyhodili znamu kadernicku , neprijali kuchara a podobne takze zo zivota). Vybavovala sa praca v Norsku a toto je kamen urazu pre kazdeho. Si myslite ze preco tam uz teraz nie su navaly socialnych prizivnikov. Jednoduche zakony ohladom jazyka ktory je taky krkolomny za sa ho nikto nenauci zabranili prilevu parazitov do tejto krajiny.

A sme domaadr0z napísal:Môj krstný je zo Španielska , hovorí len po anglicky a z prácou tam nemá problém , a to robí v Činskej firme ( alebo Japonskej , neviem teraz )
-
adr0z
Zablokovaný
Môj krstný je zo Španielska , hovorí len po anglicky a s prácou tam nemá problém , a to robí v Činskej firme ( alebo Japonskej , neviem teraz )
Re: Práca v Nórsku
ako sa da vybavit akakolvek praca? a teda kolko maju tu skusobnu dobu? lebo v pohode by som na leto (3 mesiace) siel aj sekat rybam hlavy a potom nech ma poslu do prec, hlavne ze budu dake ojrace.. to sekanie hlav rybam robi par znamych, ale vzdy sa miname ked som doma, uz 2-3 roky a na zaciatku urcite po norsky nevedeli...
-
P3Bo
Guru wannabe
pokial viem tak treba napisat do prace nejaku ziadost vypisat par dotaznikov a cakat na schvalenie. googli googli a este raz googli
-
hojko
Site Admin
adr0z: Seth82 to tu pekne zhrnutl a vystihol vsetko. Zrazu si sa dostal k tomu, ze minimalne ma 300 eur na den a ze pracuje len 15 dni v mesiaci (miesto klasickych 20 dni). Ak by to bolo 300 eur po 15 dni + dane, tak je to vlastne nieco malicko cez 2000 eur na mesiac. Aj tak si myslim, tvoj stryko je strasny bajkar a snazil sa ohurit dristami.
-
adr0z
Zablokovaný
Skús napísať do huawei o ten post , pozri si nástupný plat a potom odmietni , len tak zo srandy ..
-
hojko
Site Admin
Skus ma viac navigovat, daj mi nejake linky a uz si to pozriem.
-
Soviet
Darca
http://www.planetrecruit.com/search.cgi ... 520Norway/
Tu je nieco o tom..Nie priamo huawei ale podobne spolocnosti..Je to cez 20-30tis libier rocne
A niekde je presnejsie pisane £10 to £12 per hour..takze neviem neviem tych 300-400eur..
Tu je nieco o tom..Nie priamo huawei ale podobne spolocnosti..Je to cez 20-30tis libier rocne
A niekde je presnejsie pisane £10 to £12 per hour..takze neviem neviem tych 300-400eur..
-
adr0z
Zablokovaný
V Nórsku sa oplatí pracovať , a tu žiť , lebo Slovensko je v porovnaní z Nórskom veľmi lacná krajina.
Jaj aha, takže každý deň dochádzať, čo? 
-
seth82
Darca
Takže v BA mu ponúkli 5000Eur (20 dní do mesiaca, u nás by vyžadovali skôr tento počet dní, ako nejaký "náhodný" v Nórsku) na mesiac (o čom bohovsky pochybujem, nejaký technik s platom generálneho manažéra banky, nevedel som, že Bratislava prežila až taký platový boom), pričom sa na to vykašľal a šiel do predraženého Nórska zarábať podobnú sumu (dajme tomu 15 dní po 300Eur je 4500Eur, teda nech tiež zarába 5000 mesačne, pričom v tvojom prvom príspevku to bolo minimálne 400Eur na deň), kde mu z nej na rozdiel od Slovenska strhnú skoro 50 percent a na dôvažok všetkého si u nás na Slovensku stavia chalupu. Rozumné. A to ešte zjavne vo svete nemajú dostatok meracích technikov, tak ho z Nórska posielajú merať do Dubaja, Japonska a USA na 2-3 dni. Asi som niečo premeškal, nejakú celosvetovú ekonomickú zmenu, alebo čo 
adr0z trepes velke vtakoviny, asi nepoznas premenny kurz, nehovorim ze nesu ludia ktory zarabaju aj 1000eur denne, ale prosim ta, nebud taky naivny. Nechcem ta urazat, ale nemas sajn ako to chodi s peniazmi. Ty vidis peniaze ktore clovek v cudzine zarobi, ale nevidis ake tam ma vydavky a ze chlieb je tam mozno niekolkokrat drahsi a ze za najom necha 1000eur mesacne plus energie a ine ucty....plus dane, plus ine vydavky...to ty nevidis...nikto ti nikdy neodtiahne zaves aby si sa pozrel za oponu...ale to nevadi....proste staci byt menej naivny.
hojko to dobre zhodnotil, je to veľmi nádejný bájkár