Vypadávanie Vlasov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nototomg
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Vypadávanie Vlasov

Príspevok od používateľa nototomg »

Ahojte,
Už dlhší čas mám problém s vypadávaním vlasov, približne v mojich 16tich sa mi začal objavovať kútik na hlave, pri čele, nechal som to tak keďže to nebolo nijak veľké a myslel som že už sa to nezväčší ...prešli 2 roky, nechal som si dorásť vlasy a je to oveľa horšie, je vidno že sa to zväčšuje a začína sa robiť taky kútik aj na druhej strane hlavy, je možné že je to dedičné lebo môj otec, dedo aj strýko sú čiastočne plešatý...
Tak som trochu googlil a našiel som mnoho výrobkov, v ktorých uvádzajú že to pomáha konkrétne aj pri mojom probléme, napr.:
Marbo - alopecia.sk //[btw pardon za reklamu..]
vlasovakura.sk - na tejto stránke su aj komentáre k prípravkom a píšu tam že im to pomohlo dokonca aj v podobnom probléme ako mám ja ..atď, ale niečo sa mi na tých komentároch nepáči,..no neprídu vam nejak podozrivé? :D
Tak sa chcem spýtať vás, ak ste mali podobný problém, či ste ho vyriešili a ako..
Nechcem totiž zbytočne mínať 100ky€ keď si niesom istý či to bude vôbec fungovať, alebo ktorý z tých alebo iných výrobkov mám skúsiť...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypadávanie Vlasov

Príspevok od používateľa Janio »

No dedičnosť nato má určitú rolu... ale myslím, že v 16 plešatieť určite nie. (Ak to je dedičnosť myslím, že by sa plešatosť mala objavovať tak po 40 - minimálne, ale nechcem plieskať somariny... takže to je len môj názor)

Tebe radím aby si išiel za doktorom môže to byť len stres, ale môže to byť aj vážnejšie (nechcem strašiť)
A ťažko povedať čo ti pomôže... Mne môže pomôcť to, tebe to... Niekomu už len cintorín...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

pocuj operuju to ale jedna taka operacia donedavna mala stat 1500 eura.ze ti tam nasackuju na prazdne miesta vlasy a tvoje telo ich prijme
nototomg
Amateur
Amateur

Čítal som o tom, môže sa to prejavovať v 18tich, v 20tich, v 30tich a u tých štastnejších v 40,50tich...
Keby to bol len stres tak by tie vlasy padali z rôznych častí hlavy, ale mne to vypadáva mám taký pocit, najviac z toho kúta, lebo ten je dosť viditelný, stále si musím upravovať vlasy aby to nebolo vidno a nato míňam tiež rôzne prostriedky, ako gély,spreje na vlasy atd.. ktore tomu určite nepomáhajú ale bez toho to už proste nejde, preto to chcem vyriešit už niečím iným a čím skôr..

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 0:10)
Son-Goku napísal:pocuj operuju to ale jedna taka operacia donedavna mala stat 1500 eura.ze ti tam nasackuju na prazdne miesta vlasy a tvoje telo ich prijme
o tom som tiež čítal ale na tých dvoch stránkach ktoré som vyššie uviedol píšu že tie šampóny to vedia vyriešiť tiež, preto by som to chcel vyriešiť skôr tou cestou a v 18tich sa ist operovať je blbosť podľa mna lebo to bude vypadávať dalej a bude to vyzerať divne..

BTW:áno viem že tu už boli takéto témy o vypadávaní vlasov ale boli dosť staré a dokopy tam skoro nič nebolo tak dúfam že mi túto tému nebudete mazať ani premiestnovať, vďaka :)
Son-Goku
Darca
Darca

vyskusaj to pokial to nie je moc drahe.ale operacia by mala byt urcite uspesna.dohola sa nechces dat?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

žiadne šampony mastičky ani nič ti nepomože ked to maš v genetike tak plešaty budeš samozrejme operacia je niečo ine ale žiadne prípravky , spreje a podobne nekupuj ano zhusti ti to vlasy a su pripravky ktore robia dojem ze mas viac vlasov ale pôsob to na vlasy nie na korienky ktore ti odumieraju

jedna baba mi vravievala ze jej zinok pomáha na vypadavnie vlasov ale to je len zvyšene vypadavanie vlasov nie plešatenie .)
nototomg
Amateur
Amateur

citujem z reklamy na vlasovakura.sk
"Často sa padanie vlasov dá vyriešiť. Môže to byť napr. nie vždy jednoduchá transplantácia vlasov. Jednoduchšou možnosťou je však použitie prípravkov na podporu rastu vlasov."
+komentáre:
"Už od 16 rokov sa mi tvorili kúty. V 25 som si začal myslieť, že budem plešatý. Začali mi strašne padať vlasy. Kamarát mi poradil váš šampón. Do 3 týždňov mi prestali padať vlasy a aj v kútoch vidieť drobné vlásky. Nie sú síce nejaké silné, ale predtým tam už nebolo nič.
Odporúčam!"
"Super. Konecne nieco, co funguje. Mam 18 rokov a uz som myslel, ze budem v dvadsiatke plesaty."
Sú to podobné prípady ako mám ja..., no bojím sa že je to len taký marketingový ťah a tie komentáre si pridali sami vlastnitelia stránky pre akúsi reklamu... hm?
Son-Goku
Darca
Darca

tak komentar moze pisat kazdy.je tam aj kriticky komentar?ak by to na 100 % fungovalo tak by tam mali mat poznamku: v pripade neuspechu vraciame peniaze. ja si takto ferovost predstavujem.

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 1:44)
http://diskusie.zena.atlas.sk/o-choroba ... Order=tree posledny komentar si precitaj

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 1:54)
no myslim ze tu je komentarov viac tak sa na to vykasli a zaplat si operaciu ked dohola sa ti nechce :D sleduj a citaj vsetko http://www.zdravie.sk/sz/510/t900495/p1 ... xture.html
nototomg
Amateur
Amateur

No hej tak podľa mňa negatívne príspevky mažú aby to robilo lepší efekt :(
Ale na každého to môže pôsobiť inak či nie? Fakt ako toto je moja posledná nádej, a tá operácia, keď už, tak bude musieť byť určite neskôr si myslím, keď vypadne viac vlasov, ale čo dovtedy? :cry:
edit:no tak som to čítal..tak už vážne neviem čo ... to sa s tým musím zmieriť? mne holá hlava nepristane to viem, k tomu nosím okuliare..
Son-Goku
Darca
Darca

poznal som chlapika ktory mal ten isty problem mlady a vlasy pomaly v cudu.nechcem tresknut ci skusal pripravky alebo nie no rozhodol sa pre operaciu a hovoril ze vysledky su.mozes kupit 3 sampony a uvidis ci ti pomoze
nototomg
Amateur
Amateur

Našiel som jednu super stránku zaoberajúcu sa touto tématikou: http://www.mojevlasy.sk
najviac ma tam zaujala ta synergická liečba - http://www.mojevlasy.sk/?page_id=55
Čo si o tom myslíte? vyzerá to byť zaujimavé a konečne to nieje určite žiadna reklama na výrobky :) Len keď som si tak prehľadával výrobky ktoré mi bude treba kúpiť, tak som prišiel na to že to pojde zas celkom pekne do €. A taktiež to potrvá nejaký ten čas :D pol roka konkrétne.
Neskúšal to niekto z vás? viem že sa asi ťažko dočkám toho žeby som tu niekoho takého našiel ale za pokus to stojí...čo už :)
edit:
ok tak sa musím opraviť, keď som tak prepočítaval kolko € bude potrebných na túto synergickú liečbu, ktorá má neskôrší účinok možno len 3mesiace, tak mi vyšlo niečo okolo 420€ keď to vezmem s tej lacnejšej pespektívy, takže :smt098
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

http://www.docsimon.sk/tovar/alpecin-ha ... o-c1-250ml
http://www.vicevlasu.cz/alpecin-skusenosti-2-708-0.html
a naštuduj si aj niečo o tabletkách propecia/finpecia/finasteride, aké látky v tele tlmia a prečo kvôli tomu prestávajú vypadávať vlasy.. môže za ta "obyčajný" testosterón,teda konkrétne jeho agresívnejšia forma dihydrotestosterone (DHT), ktorá sa ukladá práve v oblasti pokožky hlavy a kvôli tomu odumierajú korienky vlasov.. preto ti vlasy vypadávajú len v kútoch alebo na temene, nikdy nie zo zadnej strany hlavy, kde sú vlasy proti takýmto hormonálnym výkyvom prirodzene chránené, teda nie sú na hormonálne výkovy náchylné. takto majú riešené ženy všetky vlasy na hlave, preto nemajú problémy s plešatosťou :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

snáď autorovi témy pomôže môj prípad: na strednej mi začali silno padať vlasy. Začali sa mi tvoriť kúty, vypadávali vlasy "z predu hlavy" a podobne. Profka biológie mi odporučila voľnepredajný liek Revalid. Je kus drahý (zdá sa mi okolo 30e za veľké balenie), no mne a mojim známym pomohol. Treba ho brať aspoň 3 mesiace vkuse, 3xdenne hneď po jedle. Vlasy mi padali kvôli stresom a čiastočne aj vďaka dedičnosti.

Ak ti vlasy padajú, pretože aj tvoj otec/dedo/mama... majú vlasov málo, resp. majú plešinku, tak ti budú lieky zbytočné - s genetikou nevybabreš. Vlasové kúry v podobe implantácie vlasov neuznávam a nemám rád.
Pri výrazných kútoch/plešinke je vhodné nahodiť krátky zostrih vlasov (na ježka, tak 1cm max), kedy kúty ani plešinka nevadí. Lepšie ako to "maskovať" prehadzovačkou, gélmi...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

tu mas nieco lacnejsie, mne ho kedysi odporucila kozna a do mesiaca mi vlasy padat prestali. Akurat. ze z cloveka citit vino, aj ked su vlasy uz suche :D
http://www.thermal-sens.cz/uvod.htm
Son-Goku
Darca
Darca

v skole sa to bude tazko vysvetlovat ze preco z neho taha vino :D.
nototomg
Amateur
Amateur

ok vrelá vďaka za rady, poskúšam a dám vedieť :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

tak co, ako si na tom? tiez mam stym problem a asi to zacnem riesit
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

proti androgennej alopecii nefunguje nic, resp. existuju urcite latky ktore vedia plesatenie spomalit, ale nie zastavit. Som mal kamosa co zacal stracat vlasy uz na strednej a v dvadsiatke mal hlavu ako koleno a to skusal vsetko mozne, u lekarov bol, aj nejake injekcie dostaval a nic..
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

obrat vypadavanie vlasov vo svoj prospech.. zenskym hovor, ze je to z prebytku testosteronu :smt047
Linnhe
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Linnhe »

Nečítala som všetky príspevky, ak sa opakujem, prepáčte.
Mne padali vlasy keď som mala asi 14 rokov a padali dosť, síce nie z kútov, ale spredu. Skúšala som šampóny a drahé mastičky, ale nepomohlo.
Potom som išla ku kožnej, tá mi prikázala týždeň neumyť hlavu a prísť na kontrolu. Prišla som, vytrhla mi nejaké vlasy, poslala na rozbor a podľa výsledkov mi dala niečo, čo mi pomohlo. Tým chcem povedať, že ti môže pomôcť aj výrobok z internetu a lekárne, ale kým nájdeš ten "tvoj", môžeš mať polku hlavy holú. Tak šup šup, zisti si od lekárky nejaké kontakty na dobrú kožnú a nestrácaj čas, tu na fóre ti nikto rozbor vlasov neurobí :)
Napísať odpoveď