Film z roku 1989 v HD
Film z roku 1989 v HD
Zaujimalo by ma ako robia film napr. Smrtonostna zbran 3, kt. je z roku 1992 v kvalite HD . Akym systemom to spracuvaju, lebo mi to nejde do hlavy
.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Film z roku 1989 v HD
Spickovou technikou sa umelo navysuju, "upscaluju". Redukuje sa sum, koriguju sa farby.. Je to zlozity a dost narocny proces. Hovori sa tomu remastering. Tiez si musis uvedomit, ze v dobe, ked bol napr. Godfather neboli HD prehravace atd. - a filmy sa tocili pre kina v omnoho vacsom rozliseni. Preto nie je problem z 35mm filmu, na kt. bolo nahravane filmy uz v 50. rokoch urobit HD film s pouzitim dnesnych modernych technologii.
upscaluju sa len stare digitalne nahravky, kinofilm ma rozlisenie okolo 20 MPix, tam sa len nanovo naskenuje
Diky pekne za objasnenie
.
Godfather na neakom veľkom LCD vo full HD by musel byť zážitok do konca života
-
p4ra
Redeemer
Filipito, pisal som o tom nedavno. Mam doma 46" FullHD (neviem, ci je to pre teba dost velke) a pozeral som ten film vo FullHD. Vobec ma to nejako extra nenadchlo.
-
hojko
Site Admin
Filipito: Neviem, ci je zazitok vidiet film v extra kvalite. Skor ako na kvalitu sa zameriam na pribeh, herecky vykony a vsetko okolo toho. The Godfather je vyborny film a je mi jedno, ci si pozriem DVDrip alebo nejake HD na trojmetrovej obrazovke, dojem z filmu budem mat stale rovnaky. Ale je to o ludoch, ja si na kvalite zvuku a obrazu nepotrpim, R5 ci DVDrip je pre mna plnohodnotne dostacujuci format filmov.
Vela ludí, s ktorými som sa bavil otom, ako sa im páči HD alebo FULLHD (zákazníci) mi povedalo, že prvé momenty boli fajn (tak cca 2-3 mesiace ), ale nemali vôbec pôžitok s filmu, čo sa týka deja, pretože pozerali len na ten obraz, nič viac. Keď si na to zvykli, tak to už bolo v pohode.
Tak ono, ked si nato človek zvykne prechádzať na DVD rip je problém 
presne tak, tiež som o tom čítal niekde na nete - tie originálne "filmové" kamery čo nahrávali na pásky majú takú kvalitu, že sa z nich dá spraviť v poho aj SuperFullHDbeardie napísal:upscaluju sa len stare digitalne nahravky, kinofilm ma rozlisenie okolo 20 MPix, tam sa len nanovo naskenuje
to je samozrejme pravda, ten film je úžasný, otom nikto nepochybuje. Ale tak pokiaľ mám možnosť si to pozrieť vo vysokom rozlíšení tak radšej si to pozriem v ňomhojko napísal:Filipito: Neviem, ci je zazitok vidiet film v extra kvalite. Skor ako na kvalitu sa zameriam na pribeh, herecky vykony a vsetko okolo toho. The Godfather je vyborny film a je mi jedno, ci si pozriem DVDrip alebo nejake HD na trojmetrovej obrazovke, dojem z filmu budem mat stale rovnaky. Ale je to o ludoch, ja si na kvalite zvuku a obrazu nepotrpim, R5 ci DVDrip je pre mna plnohodnotne dostacujuci format filmov.