Zapojenie PS3 LCD TV a Domaceho kina
-
Andr3w
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zapojenie PS3 LCD TV a Domaceho kina
Ahojte,
prosim o pomoc
svazujum o kupe domaceho kina:
http://www.alza.cz/pioneer-dcs-202-cern ... 184557.htm
chcem sa opytat ako to mam potom vsetko zapojit, bude to fungovat nasledovne?
ked prepojim TV s PS3 cez HDMI kabel (momentalne to mam teraz tak. zvuk ide klasicky cez TV)
ked prepojim TV s Domacim kinom taktiez HDMI kabelom
bude potom mozne nastavit to tak ze v PS3 ci priamo v TV nastavim pouzivat externe reproduktory?
diki moc
prosim o pomoc
svazujum o kupe domaceho kina:
http://www.alza.cz/pioneer-dcs-202-cern ... 184557.htm
chcem sa opytat ako to mam potom vsetko zapojit, bude to fungovat nasledovne?
ked prepojim TV s PS3 cez HDMI kabel (momentalne to mam teraz tak. zvuk ide klasicky cez TV)
ked prepojim TV s Domacim kinom taktiez HDMI kabelom
bude potom mozne nastavit to tak ze v PS3 ci priamo v TV nastavim pouzivat externe reproduktory?
diki moc
-
lekoklatik
VIP
Re: Zapojenie PS3 LCD TV a Domaceho kina
Samozrejme že bude domáce kino obsluhovať aj PS3. Stíšiš si na TV zvuk
a na domácom kine pridáš.
Mimochodom dobre si svážil (:D), Pioneer je výborná značka
a na domácom kine pridáš.
Mimochodom dobre si svážil (:D), Pioneer je výborná značka
-
Andr3w
Light Professional
jaj aha takto, ono to akoze na oboch sucasne pojde? ja sa v tom vobec nevyznam je to pre mna nezname taketo prepajania:)
ok tak dik, snad to bude dobre hrat
ok tak dik, snad to bude dobre hrat
-
lekoklatik
VIP
Súčasne určite nie.
Proste.
PS3 do TV (vstup) a
z TV do domáce kino (výstup).
Tam to bude v nastavení nejakého, nazval by som to "kanálu" ako kedysi bývavalo (aj býva) na veži
TAPE, CD, RADIO a AUX. Práve AUX slúži(l) na prehrávanie externe pripojených zariadení.
V prípade domáceho kina s PS3 cez TV to pravdepodobne bude tak, že tam proste bude stačiť zapojiť tú PS3, domáce kino prepojiť s TV a o ostatné sa už domáce kino (zosilňovač) postará.
Zvuk z domáceho kina (napr. DVD prehrávač) do TV predsa ísť nemusí.
Pozapájať to zložité nebude, tiež ti neviem presne povedať čo budeš musieť navoliť,
ale rozhodne to nejakým spôsobom pôjde.
Proste.
PS3 do TV (vstup) a
Tam to bude v nastavení nejakého, nazval by som to "kanálu" ako kedysi bývavalo (aj býva) na veži
TAPE, CD, RADIO a AUX. Práve AUX slúži(l) na prehrávanie externe pripojených zariadení.
V prípade domáceho kina s PS3 cez TV to pravdepodobne bude tak, že tam proste bude stačiť zapojiť tú PS3, domáce kino prepojiť s TV a o ostatné sa už domáce kino (zosilňovač) postará.
Zvuk z domáceho kina (napr. DVD prehrávač) do TV predsa ísť nemusí.
Pozapájať to zložité nebude, tiež ti neviem presne povedať čo budeš musieť navoliť,
ale rozhodne to nejakým spôsobom pôjde.
-
Andr3w
Light Professional
Ano je to tak, dokonca v PS3 si vies navolit aby obraz siel cez HDMI a zvuk cez povedzme SCART cez tie Cinche, cerveny a biely, zlty nebolo potrebne pripojit. to bolo ale len stereo
ja sa len teraz bojim toho ze PS3 bude cez HDMI a taktiez aj domace kino cez HDMI a ze to v konzole nebudem vediet navolit aby pouzival pre prenos zvuk z toho domaceho kina ktore bude pripojene cez druhy HDMI kabel a nie cez SCART ktory je na vyber v nastaveni zvuku v PS3, este je tam na vyber opticky vstup ale nie som si isty ci to domaceho kino ho ma, skor nie...
ja sa len teraz bojim toho ze PS3 bude cez HDMI a taktiez aj domace kino cez HDMI a ze to v konzole nebudem vediet navolit aby pouzival pre prenos zvuk z toho domaceho kina ktore bude pripojene cez druhy HDMI kabel a nie cez SCART ktory je na vyber v nastaveni zvuku v PS3, este je tam na vyber opticky vstup ale nie som si isty ci to domaceho kino ho ma, skor nie...
-
lekoklatik
VIP
No akurát že ty to nebudeš nastavovať v PS3 ale v zosilňovači domáceho kina.
Poprezeral som si tie obrázky na oficiálnej stránke pioneer "PIONEER DCS-202"
kde máš celkom veľký obr zadného panelu a dialkového ovládania a pravdepodobne
to budeš prepínať tlačidlami CH + - /Channel pravdepodobne/.
V najhoršom prípade použiješ biely a červený "cinč".
Cez optický kábel som ja osobne ešte nič neprepájal.
Avšak určite to pôjde cez TV tak ako som písal vyššie.
Nebude to zložité, neboj. Pre tvoje uistenie sa opýtaj napríklad v elektrodome nay,
alebo niekde, kde sa venujú elektronike.
Poprezeral som si tie obrázky na oficiálnej stránke pioneer "PIONEER DCS-202"
kde máš celkom veľký obr zadného panelu a dialkového ovládania a pravdepodobne
to budeš prepínať tlačidlami CH + - /Channel pravdepodobne/.
V najhoršom prípade použiješ biely a červený "cinč".
Cez optický kábel som ja osobne ešte nič neprepájal.
Avšak určite to pôjde cez TV tak ako som písal vyššie.
Nebude to zložité, neboj. Pre tvoje uistenie sa opýtaj napríklad v elektrodome nay,
alebo niekde, kde sa venujú elektronike.
-
Andr3w
Light Professional
ok, este raz dik za vysvetlenie
uz v tom mam aspon kusok jasno ako to funguje teda bude fungovat..
btw este ako si pisal:
PS3 do TV (vstup) a
tak to domace kino ma ako HDMI OUT, cize sa bojim ze ten zvuk z TV do kina nedostanem, ze to funguje len jednym smerom a to zvuk ci obraz z domaceho kina do TV a nie naopak.
ale ja uz asi trepem jednu cez tri:) v najhorsom ako si aj pisal to prepojim priamo PS3 a DVD prehravac cez tie cinče a bude, tak tam ten zvuk pojde urcite i ked len stereo.
nechcem to tu uz zbytocne komplikovat tak to kupim a uvidi sa:)
uz v tom mam aspon kusok jasno ako to funguje teda bude fungovat..
btw este ako si pisal:
PS3 do TV (vstup) a
tak to domace kino ma ako HDMI OUT, cize sa bojim ze ten zvuk z TV do kina nedostanem, ze to funguje len jednym smerom a to zvuk ci obraz z domaceho kina do TV a nie naopak.
ale ja uz asi trepem jednu cez tri:) v najhorsom ako si aj pisal to prepojim priamo PS3 a DVD prehravac cez tie cinče a bude, tak tam ten zvuk pojde urcite i ked len stereo.
nechcem to tu uz zbytocne komplikovat tak to kupim a uvidi sa:)
-
lekoklatik
VIP
Ja nie som odborník, môj tatko taký polopro a doma máme pozapájané video, jeden satelit, druhý satelit, DVD prehrávač, tv a to všetko do jedného zosilňovača, ktorý hrá všetko. Zosilovač je síce vyššia trieda ako tento, avšak nejaké extra rozdiely tam nie sú.
Úplne najlepšie urobíš, ak sa skutočne opýtaš nejakého odborníka v obchode, prípadne ti tu na fóre ešte niekto niečo napíše.
GL
//btw áno DVD má len HDMI out.
A teraz silne premýšľam že tu píšem o zosilňovači a v tomto prípade je to prakticky DVD prehrávač.
No nejak to zapojiť zapojíš rozhodne, ale nepremýšľal si radšej nad nejakým zosiľňovačom bez DVD prehrávača?
Ono podľa mňa záleží čo chceš. Či Zvuk alebo Obraz. Neviem ako to presnejšie napísať.
Ja osobne som dnes uź toho názoru že domáce kino je uź pasé. Záleží na kvalite.
Napríklad - http://www.alza.cz/onkyo-ht-s3305-cerny-d198178.htm
- http://www.alza.cz/onkyo-ht-s3305-cerny-d162273.htm
- http://www.alza.cz/onkyo-txd-308-cerna-d168526.htm
Onkyo je síce až zbytočne drahá voľba (záleží na tebe) a často-krát majú zosilňovač bez reproduktorov, ktoré sa dokopujú (aspoň tak to doapdlo u nás) ale ten zvuk? Wua!
Úplne najlepšie urobíš, ak sa skutočne opýtaš nejakého odborníka v obchode, prípadne ti tu na fóre ešte niekto niečo napíše.
GL
//btw áno DVD má len HDMI out.
A teraz silne premýšľam že tu píšem o zosilňovači a v tomto prípade je to prakticky DVD prehrávač.
No nejak to zapojiť zapojíš rozhodne, ale nepremýšľal si radšej nad nejakým zosiľňovačom bez DVD prehrávača?
Ono podľa mňa záleží čo chceš. Či Zvuk alebo Obraz. Neviem ako to presnejšie napísať.
Ja osobne som dnes uź toho názoru že domáce kino je uź pasé. Záleží na kvalite.
Napríklad - http://www.alza.cz/onkyo-ht-s3305-cerny-d198178.htm
- http://www.alza.cz/onkyo-ht-s3305-cerny-d162273.htm
- http://www.alza.cz/onkyo-txd-308-cerna-d168526.htm
Onkyo je síce až zbytočne drahá voľba (záleží na tebe) a často-krát majú zosilňovač bez reproduktorov, ktoré sa dokopujú (aspoň tak to doapdlo u nás) ale ten zvuk? Wua!
-
Andr3w
Light Professional
diki! ja ten DVD prehravac popravde fakt asi nepotrebujem, PSX prehra ci dvd tak blu-ray, toto co si tu postol to bude asi najlepsia volba, fakt kupit repro s zosilnovacom a je hotovo
sice som chcel len nieco take lacnejsie ale ked nad tym tak premyslam tak radsej pockam a dosporim na to onkyo. nech je to uz kvalitne ked uz a aspon to vydrzi.
a predpokladam ked tam zapojim par veci tak to pojde v poho ked pises ze vy doma mate pozapajene vsetko mozne na to a hra to:)
sice som chcel len nieco take lacnejsie ale ked nad tym tak premyslam tak radsej pockam a dosporim na to onkyo. nech je to uz kvalitne ked uz a aspon to vydrzi.
a predpokladam ked tam zapojim par veci tak to pojde v poho ked pises ze vy doma mate pozapajene vsetko mozne na to a hra to:)