iPod nano

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pesinko2468
Expert
Expert

iPod nano

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

chcem si kupit novy iPod nano ... myslite ze by som mal este chvilku pockat ? (cca par mesiacov) kvoli cene, lebo 170 eur sa mi zda dost za mp3 prehravac,
dalsia vec- kde sa da kupit najlacnejsie a dalsia vec ze keby som si zohnal niekoho na kupu iPodu z USA myslite ze uplatnim zaruku od applu aj v EU ?
(ten ipod by som uz na jar chcel mat ked sa zacne behat do lesa) :)
last_knight
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: iPod nano

Príspevok od používateľa last_knight »

pozerám že na pixmanii je za 146e s 8gb pamäťou. čo sa týka záruky tak myslím, že celosvetovo je na apple 12 mesiacov (zakúpené v USA) ale nie som istý, to si overíš aj na mac blogu resp. cez uja googla. no a cena sa bude ešte pár mesiacov držať, postupne bude klesať, ale to záleží od žiadanosti na trhu a ďalších faktorov :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nemyslím si, že Nano sa oplatí kúpiť. Za nižšiu cenu máš porovnateľné produkty a kvôli Nanu, ktoré neponúka veľa (nič?) navyše sa boriť s iTunes...?
K téme: Apple produkty si cenu držia, ak si rozhodnutý, že ho chceš, čakať sa neoplatí.
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

begbeee napísal:Nemyslím si, že Nano sa oplatí kúpiť. Za nižšiu cenu máš porovnateľné produkty a kvôli Nanu, ktoré neponúka veľa (nič?) navyše sa boriť s iTunes...?
K téme: Apple produkty si cenu držia, ak si rozhodnutý, že ho chceš, čakať sa neoplatí.
s tým súhlasím. máš desiatky mp3 prehrávačov za rozumnejšiu cenu, ktoré nemáš problém zakúpiť na slovensku.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

To už pri takej cene Cowon D2+, s ktorým budeš oveľa viac spokojnejší po zvukovej stránke. Ale ak ti ide o design a meno značky, tak si kúp iPod, pretože k takému prehrávaču ako Cowon sa patrí mať už aj lepšie slúchadlá.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak nepoviem, Classic alebo Touch patria k tomu najlepšiemu ak už rovno nie sú najlepšie na svete, ale v triede kde je Nano Apple rozhodne netvrdí muziku...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

begbeee napísal:Nemyslím si, že Nano sa oplatí kúpiť. Za nižšiu cenu máš porovnateľné produkty a kvôli Nanu, ktoré neponúka veľa (nič?) navyše sa boriť s iTunes...?
s tym iTunes si si to mohol odpustit, pre mna je itunes vyhoda a dal by som si ho aj na widle, keby som ho tam potreboval... no nebudem hanit winamp alebo ostatny sw ked ho nepouzivam, ale samozrejme, kazdy ma pravo na svoj nazor, neberiem ti ho
nieco o itunes http://www.apple.com/itunes/what-is/player.html

vyhody - http://www.apple.com/ipodnano/features.html

zaruku mas medzinarodnu jeden rok pri kupe z US, mozes skusit pokukat ebay..
a cena dole pojde az pri nastupe noveho modeloveho radu, co bude v septembri

a classic patri medzi najlepsie koli comu? hdd? neviem, ja osobne mam radsej "skladnost" preto by som volil ipod nano /kt. aj mam, ale starsiu ediciu/, ale momentalne pouziva iphone iba, btw. kto ma plny hdd pri classic ipode, cize 160 gb hudby a pocuva to vsetko, tak to je pán :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Taktiež sa prikláňam k názoru, že iTunes nie je taký zlý ako poväčšina ľudí hovorí. Iste, ak má niekto (vrátane mňa) iba stiahnuté tracky, s rozličnými názvami, tak iTunes Vám to všetko kvalitne rozhádže, no keď si to človek dá do poriadku, naučí sa s tým narábať, tak to má preňho oveľa viac výhod, vrátane toho, ak si vytvoríš iba playlisty a nie celú zbierku, ktorá sa ti bude do iPodu a pod. kopírovať.

Ja osobne, by som si iPod Classic nekúpil. Doma mám cez 250GB hudby a sám dobre viem, že som v tom mal chaos už pri prvej stovke. Neviem čo by som robil so 160GB iPod Classicom a tým krútiacim kolečkom (vyhľadávaním), pri toľkých skladbách. Na von naozaj niečo malé a praktické ako iPod Nano/Shuffle.

OT: Ja osobne som našiel najideálnejšie riešenie pre domácnosť a to prostredníctvom aplikácie Remote na iPad, z ktorého ovládam iTunes v počítači a môžem si pustiť do môjho sterea akúkoľvek skladbu bez toho aby som šiel k PC. Odporúčam, určite existuje aj verzia pre iPod Touch a iPhone.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Ja by som skor odporucal ten novy Shuffle, stoji iba nieco cez 50€ a myslim, ze na take to behanie do lesa bohato staci.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Taktiež by som sa priklonil k Shufflu, ale vychádzal som z cenovej kategórie, ktorú uviedol zakladateľ témy. Nový Shuffle je ešte menší ako jeho predchodca druhej generácie + Apple zabudol na ovládanie na kábli, takže ovládanie sa zasa objavilo na prehrávači, čo je veľké plus. Na obyčajné behanie taký 2GB Shuffle úplne stačí. Budeš tam mať svoje obľubené pesničky, ktoré si budeš stále nahradzovať + ušetríš 130€
pesinko2468
Expert
Expert

len mne ide aj o to (viem ze to je pre niektorych malickost) aby bol na mp3ke cas (cos v shuffli asi neni)

na 2. strane za casovy udaj dat o vyse 100 eur viac ... :D
mickey155
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mickey155 »

Mne napr. by shuffel strašne vadil že nemá displej.Osobne mám ipod nano 6g a neviem si ho vynachváliť.
pesinko2468
Expert
Expert

a este 1 vec pocuval som zvuk v iPode nano 5th gen a teda dobra slabota...zevraj treba "hacknut" software cez PC aby som pribral na max. hlasitosti...
ja proste poterbujem co najmensi+najlahsi mp3 s displayom, radiom a casom...tot vse, cena neni az taka podstatna
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

1. Nano je síce drahší ako konkurencia ale na druhú stranu neviem či existuje nejaká konkurencia takých rozmerov s takým displejom :)
zvuku by som sa nebál, tak zle to hrať asi nebude a na iTunes si zvykneš behom chvíľky, ako tu už bolo spomenuté, ak máš pesničky otagované tak nie je problém a je to rozhodne lepšie ako keď to máš v nejakom "mass storage" type len tak nahádzané :)
2. k tomu classicu - mám svoj 80gb už skoro tri roky, je tam okolo 5000 skladieb a nikdy sa mi nestalo že by som mal problém nájsť čo načo som práve mal chuť, ovládanie s kolieskom je pekne prepracované :) kto s ním pracoval vie o čom hovorím :) pri kúpe som sa aj ja obával či to nebude zložité niečo nájsť ale vôbec nie, samozrejme všetky skladby majú tagy :) classic je asi najlepší do auta, ak si to prepojíte s rádiom môžete zabudnúť na CD-čka alebo na 2 gigové klúče pichnuté v rádiu :)
3. hlasitosť, je pravda že apple limituje maximálnu hlasitosť, ale neviem či nie len pre európske modely (kvôli nejakému francúzskemu zákonu, aspoň niekedy to tak bolo) classic mi hrá o niečo tichšie ako iPhone, ale zas kto počúva MP3-ku na maximálnej hlasitosti tak, ten asi nemá veľmi vyvinutý pud sebazáchovy, nepovedal by som že je to to najlepšie pre vaše uši, bežne počúvam hudbu tak na trištvrtine a to mám otvorené slúchadlá, nikdy sa mi nestalo, že by som musel niekde v meste pridávať lebo som nepočul, samozrejme sú pesničky pri ktorých si to pýta "osoliť" :)
toť môj názor :)
Napísať odpoveď