PHP - Skype
PHP - Skype
Čfte... pustil som sa do PHPéčka no a niečo skúšam vytvoriť.
Ale sám neviem, či mi to tak pomaly zapaľuje alebo nemám logické myslenie ale môj problém je nasledovný :
Chcem, aby sa na stránke zobrazila kolónka na text (input type=text) a vedľa toho tlačidlo(submit).
No a keď stlačíte tlačidlo, z textového poľa sa preberie nick na skype a mala by sa vykonať takáto vec :
Používa sa to <a href="skype:meno?call" >Zavolať meno</a>.
Ale fakt mi nedochádza ako to mám spraviť v PHP. Skúšal som to už všeliako ale nič mi nejde. Myslím si že riešenie je až primitívne ľahké.
Ďakujem za všetky rady.
// Doteraz sa mi podarilo spraviť iba to, aby sa po stlačení tlačidla (submit) vypísal ten odkaz <a href="skype:meno?call" >Zavolať meno</a> ... Ja to proste potrebujem dať do toho tlačidla aby sa to už spravilo a nie vypísalo. Nejako cez onClick aleo ja neviem ..
Ale sám neviem, či mi to tak pomaly zapaľuje alebo nemám logické myslenie ale môj problém je nasledovný :
Chcem, aby sa na stránke zobrazila kolónka na text (input type=text) a vedľa toho tlačidlo(submit).
No a keď stlačíte tlačidlo, z textového poľa sa preberie nick na skype a mala by sa vykonať takáto vec :
Používa sa to <a href="skype:meno?call" >Zavolať meno</a>.
Ale fakt mi nedochádza ako to mám spraviť v PHP. Skúšal som to už všeliako ale nič mi nejde. Myslím si že riešenie je až primitívne ľahké.
Ďakujem za všetky rady.
// Doteraz sa mi podarilo spraviť iba to, aby sa po stlačení tlačidla (submit) vypísal ten odkaz <a href="skype:meno?call" >Zavolať meno</a> ... Ja to proste potrebujem dať do toho tlačidla aby sa to už spravilo a nie vypísalo. Nejako cez onClick aleo ja neviem ..
Re: PHP - Skype
cez JS by to slo
Neskusal som, ale teoreticky by to malo ist
Kód: Vybrať všetko
<input id="meno" onblur="document.getElementById("hrefko").href=this.value"><a id="hrefko"><input type="submit"></a>Re: PHP - Skype
ja fakt neviem ako na to 
toto je to moje href :
<a href='skype:" . $_POST['meno'] . "?call'>Zavolaj</a>
Ako to tam mám vložiť ?
toto je to moje href :
<a href='skype:" . $_POST['meno'] . "?call'>Zavolaj</a>
Ako to tam mám vložiť ?
Hento je cely kod, ale nie je to v PHP ale v JS
<?php
if(isset($_POST['meno'])) {
header('location: skype:'.$_POST['meno'].'?call');
}
?>
<html kod atd> ...
<form>
<input name="meno" type="text" /><input type="submit value="Odoslat" />
</form>
</html>Re: PHP - Skype
To napadlo aj mna, ale myslim, ze presmerovanie na dokument to nevyriesi. Nie som si vsak 100% isty... Potom daj vediet, ako si dopadol.
to mi nefunguje ... presmeruje ma to na hlavnú stránku webu ...
To moje si skusal?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
<form action="" method="GET" id="form"><input id="meno" onblur="document.getElementById('form').action='skype:'+this.value+'?call'"><input type="submit"></form>Re: PHP - Skype
Audiotrack ďakujem !