Centrálne uzamykanie
Centrálne uzamykanie
Zdravim pani.
Pri dnesnej vymene reproduktora vo dverach (škoda 120) som objavil prekvapenie. Vo dverach mam motorceky z centralneho uzamykania.Pod pristrojovkou som nasiel nejake 2 skatulky, na ktore je to vsetko napojene na jednej je symbol reproduktora a pri zatlaceni motorceka (akoze zamknutie) nasleduje zvukovy impulz z tej skatulky.Funguje to len pri zatlaceni motorcekov prednych dvier, na zadnych to nefunguje.ked zatlacim jeden druhy sa automaticky nezatlaci.Dialkove ovladanie nemam.Jeden motorcek v zadnych dverach je zaseknuty neda sa s nim hybat. Otázka: da sa to nejako spojazdnit aby to fungovalo pri otoceni kluca v zamku popripade zohnat nejaky dialkovy ovladac?
Pri dnesnej vymene reproduktora vo dverach (škoda 120) som objavil prekvapenie. Vo dverach mam motorceky z centralneho uzamykania.Pod pristrojovkou som nasiel nejake 2 skatulky, na ktore je to vsetko napojene na jednej je symbol reproduktora a pri zatlaceni motorceka (akoze zamknutie) nasleduje zvukovy impulz z tej skatulky.Funguje to len pri zatlaceni motorcekov prednych dvier, na zadnych to nefunguje.ked zatlacim jeden druhy sa automaticky nezatlaci.Dialkove ovladanie nemam.Jeden motorcek v zadnych dverach je zaseknuty neda sa s nim hybat. Otázka: da sa to nejako spojazdnit aby to fungovalo pri otoceni kluca v zamku popripade zohnat nejaky dialkovy ovladac?
Re: Centrálne uzamykanie
Sú tie motorčeky napojené na tiahlo zámku? Pri zatlačení (resp. vytiahnutí) predného vodičového motorčeka (Musí doňho viesť 5 káblikov) by sa mali zatlačiť/vytiahnúť všetky ostatné. Ak toto nefunguje, tak je to buď zle zapojené alebo je v prdeli riadiaca jednotka centralu (tá škatulka kde to všetko vedie).
Skús prečistiť všetky spoje a kontakty na týchto kábloch, skontroluj prívod + a či je to riadne ukostrené, pozri poistku (zrejme to bude mať vlastnú na + kábli ťahanom z baterky). Trocha sa s tým pohraj, možno to ešte bude fungovať.
Na diaľkové to môže/nemusí byť. Pozri, či z RJ nevedie anténa.
Pokiaľ je odídená RJ a motorčeký sú dobré, tak si tu riadiacu môžeš dokúpiť (s DO alebo bez). Avšak to je na centralnom asi najdrahšia položka. Samotné motorčeky stoja od €5 vyššie (podľa vyrobcu/kvality). Takže oplatilo by sa pokúsiť sa oživiť nejako tú, čo tam je a dokúpiť ten zaseknutý motorček.
Skús prečistiť všetky spoje a kontakty na týchto kábloch, skontroluj prívod + a či je to riadne ukostrené, pozri poistku (zrejme to bude mať vlastnú na + kábli ťahanom z baterky). Trocha sa s tým pohraj, možno to ešte bude fungovať.
Na diaľkové to môže/nemusí byť. Pozri, či z RJ nevedie anténa.
Pokiaľ je odídená RJ a motorčeký sú dobré, tak si tu riadiacu môžeš dokúpiť (s DO alebo bez). Avšak to je na centralnom asi najdrahšia položka. Samotné motorčeky stoja od €5 vyššie (podľa vyrobcu/kvality). Takže oplatilo by sa pokúsiť sa oživiť nejako tú, čo tam je a dokúpiť ten zaseknutý motorček.
skusim sa s tym pohrat zajtra a napisem a este otazka: ak by som kupoval ten jeden motorcek tak to je jedno aky alebo musi byt presne taky isty ako ostatne?
vsetko som skontroloval..konecny verdikt: nefunkcne...ale otazka: nemoze tam robit sarapatu ten zaseknuty motorcek?myslim tak ze koli nemu niesu skoordinovane ostatne..
vsetko som skontroloval..konecny verdikt: nefunkcne...ale otazka: nemoze tam robit sarapatu ten zaseknuty motorcek?myslim tak ze koli nemu niesu skoordinovane ostatne..
-
Shrekzv
Star
- Kontaktovať používateľa:
k zaseknutemu motorceku - moze tam byt kludne zamrznuta voda, mame central na do v skodovke a v decembri som spojazdnoval motorcek co sa nehybal, po nahriati teplovzdusnou pistolou sa pohol, potom som ho nechal tyzden v garazi nech vyschne a od vtedy ide
-
spojka13
Darca
motorček by tam nemal blokovať... a použivany motorček splašiš za jedno pivo, skor tam bude ta RJ odkakana, ale odporučil by som sa do toho kuknut ešte niekoho kto sa v tom vyzna... a tipujem, že do embule neplanuješ kupovat nejaky riadny dvojcestny alarm... takže by som ti odporučil toto: http://www.autoalarmy.sk/katalog/centra ... -4t-a.html alebo http://www.autoalarm.sk/katalog/central ... 2-4tk.html za dobru cenu aj pekna kvalita...
-
aughostino
Medium Professional
trosku to tu ozivim
mam na aute (octavia I) central odomykanie/zamykanie klasika klucom (je uz dost hodin tak snad sa chapeme), ale chcel by som odomykanie/zamykanie na dialkove ovladanie. je mozne to dodatocne dorobit? aj tak si idem dat robit nahradny kluc tak z toho by som planzetu dal to DO, pripadne DO by mohlo byt aj samostatne. viem si sadu (senzor, DO, ...) kupit ja a spravit to doma alebo treba navstivit autorizovany servis? pripadne pasovalo by takyto set z inych generacii?
Ratzi: nakoniec sme sa rozhodli pre oktavku r.v. 98
je na nej par drobnosti, ked ju dam dokopy a vytiahnem ju z garaze tak sa snad pochvalim v teme 'Ake mate auto' 
mam na aute (octavia I) central odomykanie/zamykanie klasika klucom (je uz dost hodin tak snad sa chapeme), ale chcel by som odomykanie/zamykanie na dialkove ovladanie. je mozne to dodatocne dorobit? aj tak si idem dat robit nahradny kluc tak z toho by som planzetu dal to DO, pripadne DO by mohlo byt aj samostatne. viem si sadu (senzor, DO, ...) kupit ja a spravit to doma alebo treba navstivit autorizovany servis? pripadne pasovalo by takyto set z inych generacii?
Ratzi: nakoniec sme sa rozhodli pre oktavku r.v. 98
Ak to chces mat original, tak potrebujes tie nove kluce + RJ s podporou DO vymenit za tu, ktoru tam mas teraz. Ak to chces neoriginal tak kupis lacnejsiu RJ prepojis s touto co mas a na zvazku klucov ti pribudne privesok. Samozrejme ak budes zhanat RJ tak musis kupit taku, ktora podporuje doterajsie el. systemy co mas v aute ako su el. okna, alarm...
Je este jedna moznost, ktora je ovela jednoduchsia a moze byt aj lacnejsia pokial si vies zohnat potrebne veci. Mozes z nejakej totalky alebo vrakaca zohnat RJ, kluce a zamky a iba to vymenis kus za kus. Je to ovela jednoduchsie, rychlejsie a niekedy aj lacnejsie.
Je este jedna moznost, ktora je ovela jednoduchsia a moze byt aj lacnejsia pokial si vies zohnat potrebne veci. Mozes z nejakej totalky alebo vrakaca zohnat RJ, kluce a zamky a iba to vymenis kus za kus. Je to ovela jednoduchsie, rychlejsie a niekedy aj lacnejsie.
-
RATZINGER666
Darca
aughostino: parada, blahozelam, dufam, ze bude peknych par rokov sluzit a spravite na nej este kopec kilometrov bez poruch
btw: to s tym centralom je tak, ako pise juicy... ak to chces mat komplet origos ako doteraz, musis menit jednotku aj s klucami... inak budes mat na klucoch o jeden modul naviac... ak budes kupovat novy, kupuj podla toho, ci ti staci len obycajny central na dvere, alebo aj na kufor, prip. dovieranie okien apod. ... vymenit sa to da aj doma, v zasade plati, ze cim budes mat viac napajanych komponentov, tym bude montaz zlozitejsia...
-
aughostino
Medium Professional
Ratzi, Juicy dakujem 
cim viac sa v nej vrtam, tym viac mam pocit ze to bola unahlena kupa
ale momentalne mam cas tak sa zabavam
zajtra ma caka vymena prednych sedadiel a ked sa otepli, komplet tapaciry 
ale k veci: no chcel by som to ako origo, takze to by znamenalo, ze by som musel vymenit zamky na dverach a kufri, RJ ktora podporuje DO a aj spinacu skrinku? az tak velmi do autoelektrikarciny nevidim, tak by to bolo pre mna asi obtiazne.
asi by bola vhodnejsia varianta s DO samostatne na zvazku pri kluci, tam by stacila RJ, ktora dokaze zamknut aj kufor a doviera okna a DO? pochopil som to spravne?
napriklad nieco taketo?
http://www.a-b-t.sk/2977/cz-octavia-key.php
pripadne toto?
http://www.a-b-t.sk/2695/centralne-zamy ... ck-key.php
cim viac sa v nej vrtam, tym viac mam pocit ze to bola unahlena kupa
ale k veci: no chcel by som to ako origo, takze to by znamenalo, ze by som musel vymenit zamky na dverach a kufri, RJ ktora podporuje DO a aj spinacu skrinku? az tak velmi do autoelektrikarciny nevidim, tak by to bolo pre mna asi obtiazne.
asi by bola vhodnejsia varianta s DO samostatne na zvazku pri kluci, tam by stacila RJ, ktora dokaze zamknut aj kufor a doviera okna a DO? pochopil som to spravne?
napriklad nieco taketo?
http://www.a-b-t.sk/2977/cz-octavia-key.php
pripadne toto?
http://www.a-b-t.sk/2695/centralne-zamy ... ck-key.php
V akej vybave mas auto? Pokial chces aby ti central s DO fungoval este spolu s dovieranim okien potrebujes tzv. komfortku = RJ z Oktavky s vybavou komfort. Musis si ujasnit najskor co vsetko chces aby to auto robilo a podla toho prisposobit svoje plany a nakup. Pokial chces len DO na existujuci central tak mas 2 moznosti: kupis druhu RJ na ovladanie centralu s tym ze na klucovom zvazku ti pribudne ovladac. Druha moznost je kupit si zamky (podla toho kolko potrebujes ale myslim ze by mali stacit 2ks), kluc s ovladacom a RJ. Vsetko iba vymenis kus za kus a nemas problem. Ak to chces s ozatvaranim okien tak to bude pravdepodobne komplikovanejsie. Potrebujes RJ, ktora to podporuje pripadne niekoho kto by to vedel cez VAG nastavit a aj tak to nemusi dobre fungovat a je mozne ze budes potrebovat inu RJ.
Zdravím,
chcel by som vedieť, ako je to z centrálnym zamykaním, keď odpojím baterku.
potrebujem ju dobiť, tak keď na druhý deň dôjdem k autu budem ho môcť otvoriť??? (baterka bude teda v tom čase odpojená)
možno hlúpa otázka, no radšej sa popýtam, ako by som mal neskôr maturovať pri "vymknutom" aute.
//DPC! toho som sa bál, no nič, necháme odomknutéé...
//RATZINGER666 - presne jak píšeš, síce idú otvoriť iba šoférove, ale aj to stačí, thx.
chcel by som vedieť, ako je to z centrálnym zamykaním, keď odpojím baterku.
potrebujem ju dobiť, tak keď na druhý deň dôjdem k autu budem ho môcť otvoriť??? (baterka bude teda v tom čase odpojená)
možno hlúpa otázka, no radšej sa popýtam, ako by som mal neskôr maturovať pri "vymknutom" aute.
//DPC! toho som sa bál, no nič, necháme odomknutéé...
//RATZINGER666 - presne jak píšeš, síce idú otvoriť iba šoférove, ale aj to stačí, thx.
-
Grim
Darca
...samozrejme, že nie...treba z niečoho napájať motorčeky...
-
RATZINGER666
Darca
Jeden zámok otvoris kľúčom bez problémov, central však ako taký nepojde, ale do auta sa dostaneš bez problémov, a manuálne otvoris zvnútra aj ostatne dvere... Ak máš pneumaticky kufor, s tým môže byt problém...