Poradte mi. Mam problem s priatelkou.
-
frankie2011
Novice
Poradte mi. Mam problem s priatelkou.
Ahojte, mam mensi problem s priatelkou (Juanita). Sme spolu asi tak pol roka, no a tak zo zaciatku to bolo uplne super, furt sme boli spolu, naajom sme si vraveli ako sa milujeme a proste bolo to ako by mal vyzerat normalny vztah. No ako cas plynul, tak s nou sa nieco dialo. Uz sme sa tolko nestretavali ako inokedy, zacala sa vyhovarat ze nema cas a cim dalej tym to bolo horsie. Furt som ju obvolaval ci nejde do kina, alebo len tak von a zakazdym mi odpovedala: "prepac, teraz nemam cas". Tak som si povedal ok teraz nemas cas, ale ona mi to vravela vkuse asi 1-2 mesiace cca a na to sa mi uz zdalo nieco divne, tak som sa dost o to zaujimal. Neskor som sa dozvedel, ze za celu dobu co mne vravela ze nemoze a nema cas, tak furt bola s jej najlepsiou kamratkou (Chiquita), boli furt spolu a mne vravi ze na mna nema cas, to ma v celku nastvalo a chcel som to riesit, tak som jej vyvolaval ze sa s nou chcem stretnu a vyriesit par veci, ze nas vztah nie je taky aky byval, no jej odpoved bola samozrejma "prepac, ale fakt nemam cas sa s tebou stretnut " , tak som jej 2 tyzdne volal ( nie v kuse ) a vzdy ta ista odpoved. Furt mi pise SMS ze jej na mne zalezi a ze ma ma rada, ale tak myslite si to c orobi vyzera dostatocne na to ze ma ma rada, ja si to osobne nemyslim. Tak uz som stracal vieru ze ku mne nic neciti a uz som sa jej vtedy pytal ci to chce ukoncit, povedala nie. Vtedy som si myslel ze mi nedokaze povedat to ze ma uz nelubi a nic ku mne neciti. Jedneho dna som sa fakt nastval a napisal som jej cez spravu vsetko co si myslim o nasom vztahu. Popierala ze mi klamala, no ja viem naisto ze mi nevravela pravdu. Tak ked uz niekto niekomu povie ze si nemoze nanho najst pocas 3 tyzdnov 20 minut svojho casu aby sa s nim pozhovaral no to je v celku divne nemyslite?? Este spat trochu k tej jej NAJ-kamaratke (Chiquite), viete ona zacala byt divna ked som zacal chodit s Juanitou. Bola taka oprskla a chovala sa ku mne dost divne. Myslel som si ze ziarli na to ze chodim s jej najlepsiou kamaratkou (Juanitoou) a nechce ju kvoli mne samozrejme stratit, tak sa snazila to skazit, ale tak potom som si povedal ze nie to ona urcite za tym nebude, lebo este davnejsie ona bola uplne fajn, bola mila, dobre sa snou rozpravalo, no tak to som teda vylucil. A tak neskor sme sa dohodli ze si dame pauzu. Mna to nebavilo cakat, ked som vedel ze sa to nezlepsi tak sme sa dohodli ze to ukoncime, zevraj kvoli jej rodinnym problemom. Tak ja som to nechal tak, som si myslel ze ma uz nelubi, ale co som sa nedavno dozvedel... cely ten vztah skoncil kvoli tej jej NAJ-kamaratke (Chiquite). Dost ma to sokovalo co som sa dozvedel, proste ona zacala ma noo povedzme no nenavidela ma kvoli tomu a teda tlkla kamaratke (Juanite) same chu**** o mne, proste ona sa snazila nam pokazit vztah (co sa jej podarilo) , moje dievca malo na vyber medzi mnou a tou kamaratkou ze kto bude u nej prednostnejsi a vybrala si ju, co ma uplne sokovalo, nechapem ako to dievca nema kusok citu, ze dokaze znicit vztah, lebo si chce ju nechat iba pre seba. Moje dievca je poveddzme ze je namotana na tu jej kamaratku, ona bez nej nemoze zit, len najhorsie je ze ona toho vyuziva a este ze za chrbtom ju ohovara, no ona je zaslepena a nevsima si toho. Tak ako co z toho vyplyva podla mna je, ze ona stale ku mne nieco moze citit, len ju odohnala s toho vztahu ta jej kamaratka. A ja ju nehorazne lubim a furt k nej nieco citim. Tak teda by som sa vas chcel opytat ci si myslite ze ci by som o nu mal zabojovat, ci to stoji za to a ci by bola ochotna sa vzdat jej kamaratky, alebo ju aspon trochu obmedzit. Prosim vas poradte mi, lebo ja uz neviem co mam robit.
Re: PLS poradte mi
Nerob nic, vykasli sa na obe. Ked baba neustale davala prednost kamaratke tak nech si ju necha. Ty taku nepotrebujes a najdes si inu.
A koľko máš rokov? Lebo toto vyzerá ako tie pubertálne vzťahy. Po polroku sa skladajú ružové okuliare, a práve vtedy si človek začne uvedomovať či toho druhého skutočne ľúbi alebo nie. Zrejme si našiel pravý dôvod - nemá ťa už tak rada ako na začiatku. Kamarátka v tom asi nebude, veď má vlastnú hlavu a srdce tak ten čas by si našla keby chce
-
frankie2011
Novice
16, ale ver mi alebo nie, moze to byt kvvoli nej.... no ona je mladsia ma 14, a ona si este neuvedomu volako ze by nemala pocuvat kamaratku kedze ma ako si vravel vlasny rozum... tak ma napadlo ze asi nevie co vlastne chce, je to dost divne
omg a co cakas od 14 rocnej? sak to este nema vlastny rozum. Dalej uz radsej nepisem 
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Tak, podľa mňa v tom môže byť aj jej kamarátka, že jej závidi a preto vás poštvala... (V dnešných pubertálnych vzťahoch to je aj celkom možné, že jeden druhému závidi...) No v kažom prípade by som sa jej to snažil vysvetliť a dokázať, že to čo povedala nie je pravda (ale to už je na tvojej šikovnosti, my do toho tak nevidíme...)
A môj osobný názor je, že si máš hľadať inú. Tento vzťah nemá žiadný význam, pretože je ešte zasraná... A vtáka si u nej aj tak neohreješ ešte taký rok. Takže hľadaj inú a na obe sa vyser
A môj osobný názor je, že si máš hľadať inú. Tento vzťah nemá žiadný význam, pretože je ešte zasraná... A vtáka si u nej aj tak neohreješ ešte taký rok. Takže hľadaj inú a na obe sa vyser
-
javatar
Hardcore addict
kasli na to a uzivaj si slobodu... ked pocuvam tieto problemy vztahov 16 rocnych tak som rad, ze vtedy som take veci neriesil
-
jin
VIP
Bod 1 - Jej kamarátka je sebecká ***** (doplnte si, čo uznáte za vhodné) bez chrbovej kosti.
Bod 2 - Pokiaľ jej na Teba kydala, je zčasti chyba Tvojej bývalej priateľky, že tomu bezuzdne verila bez toho, aby sa snažila si to u Teba overiť.
Bod 3 - Pokiaľ o ňu ešte máš záujem, tak si najprv musíte vyjasniť otázky priorít (Lea, alebo ty), komunikácie a dôvery. Nakoľko toto sú veci, ktoré u nej zlyhali. Druhá vec je, že od 14r dievčaťa to ešte asi čakať nemôžeš. Preboha, veď je ešte pod zákonom!!
No a proste v tomto veku ešte dievčatá radšej veria svojim naj kamarátkam, no v rovine vzťahov v tom ešte nemajú jasno. V tomto súhlasím s rainbow - vskutku to vyzerá, ako pubertálne vzťahy. Učebnicové.
Bod 2 - Pokiaľ jej na Teba kydala, je zčasti chyba Tvojej bývalej priateľky, že tomu bezuzdne verila bez toho, aby sa snažila si to u Teba overiť.
Bod 3 - Pokiaľ o ňu ešte máš záujem, tak si najprv musíte vyjasniť otázky priorít (Lea, alebo ty), komunikácie a dôvery. Nakoľko toto sú veci, ktoré u nej zlyhali. Druhá vec je, že od 14r dievčaťa to ešte asi čakať nemôžeš. Preboha, veď je ešte pod zákonom!!
Ako bolo spomenuté, je to ešte decko, vykašli sa na ňu. Zjavne ešte normálne nerozmýšľa.
-
frankie2011
Novice
No, zrejme mate pravdu. Tiez som si na zaciatku hovoril ze je vcelku mlada, ale potom som si povedal ze vsak to nevadi.... a potom to tak dopadlo 
poradim ti - najdi si konicek primerany veku. zacat mozes napriklad citanim a porozumenim textu - skus pravidla a bod kde sa zakladaju temy.
k problemu - mas 16, ona 14. says everything. no offense meant
k problemu - mas 16, ona 14. says everything. no offense meant
Re: Poradte mi. Mam problem s priatelkou.
Pouč sa zo situácie, vygeneruj si z toho závery a choď ďalej. 
Už nemáš 14., si starší, čiže možno už aj trocha životom skúsenejší, tak by si mal vedieť, že keď ti takého mladé dievča v štádiu vývoja povie, že ťa miluje/ľúbi, chce byť s tebou večne, tak tomu netreba prikladať absolútny význam. Možno ani nevie, čo to znamená, osobne by som povedal, že z jej pohľadu to bol "výskum ako to asi vyzerá vo vzťahu" a robila to, čo čítala v nejakom článku Brava "Všeobecné tipy na správanie vo vzťahu".
Tipujem, možno mylne, že to bol tvoj prvý taký kvázi vážnejší vzťah. Starší človek má už inak vyprofilované cítenie a občas si mylne namýšľa, že je spoločensky od neho vyžadované mať partnerku, preto sa podvedome snaží prípadnú možnosť, ktorá sa mu naskytne, udržať a tým si k nej vytvára "hlbší" vzťah (tak by som nazval to, ako ju veľmi miluješ). Je síce možné, že je to skutočne láska tvojho života, ale to je veľmi málo pravdepodobné. Proste, jediná rada, choď ďalej. Pouč sa, mávni rukou a užívaj svet.
Načo sa už teraz budeš ku niekomu takýmto spôsobom viazať, veď ty potrebuješ objavovať, preskúmavať všetky možnosti, vzdelávať sa a nie trčať na jednom mieste. Na vzťah je času dosť, hlavne s ním začať reálne až v čase, keď je osobnosť už vyprofilovaná a človek vie, čo chce. V 14. či 16. to nemáš možnosť vedieť. To je čas, kedy skúmaš seba a okolie.
Tú jej kamarátku by som neriešil, či to je ťapa, alebo nie, idú spolu cestou psychického vývoja, čiže jedna druhej dôverujú. Tam neurobíš nič. Slečna sa snaží skúmať svet, si bol objektom skúmania, výskum dokončený a je to. Tie jej slová útechy, ako ťa má stále rada a pod., sú staré klišé.
Možno sa úplne mýlim, pripúšťam, že je tu veľa neznámych faktorov, ktoré to všetko môžu ovplyvniť. A možno nie...
Hasta la vista.
Už nemáš 14., si starší, čiže možno už aj trocha životom skúsenejší, tak by si mal vedieť, že keď ti takého mladé dievča v štádiu vývoja povie, že ťa miluje/ľúbi, chce byť s tebou večne, tak tomu netreba prikladať absolútny význam. Možno ani nevie, čo to znamená, osobne by som povedal, že z jej pohľadu to bol "výskum ako to asi vyzerá vo vzťahu" a robila to, čo čítala v nejakom článku Brava "Všeobecné tipy na správanie vo vzťahu".
Tipujem, možno mylne, že to bol tvoj prvý taký kvázi vážnejší vzťah. Starší človek má už inak vyprofilované cítenie a občas si mylne namýšľa, že je spoločensky od neho vyžadované mať partnerku, preto sa podvedome snaží prípadnú možnosť, ktorá sa mu naskytne, udržať a tým si k nej vytvára "hlbší" vzťah (tak by som nazval to, ako ju veľmi miluješ). Je síce možné, že je to skutočne láska tvojho života, ale to je veľmi málo pravdepodobné. Proste, jediná rada, choď ďalej. Pouč sa, mávni rukou a užívaj svet.
Tú jej kamarátku by som neriešil, či to je ťapa, alebo nie, idú spolu cestou psychického vývoja, čiže jedna druhej dôverujú. Tam neurobíš nič. Slečna sa snaží skúmať svet, si bol objektom skúmania, výskum dokončený a je to. Tie jej slová útechy, ako ťa má stále rada a pod., sú staré klišé.
Možno sa úplne mýlim, pripúšťam, že je tu veľa neznámych faktorov, ktoré to všetko môžu ovplyvniť. A možno nie...
co ze teraz uz ma na to kaslat? mal sa na nu vykaslat pocas toho ako mu furt vravela ze nema cas... nevidiet svoju priatelku 3 tyzdne a pritom vediet ze sa vlaci niekde s kamoskou? hned bum ultimatum, ze ak chce dalej vo vztahu pokracovat, tak nech sa obratom dostavi tam a tam ze sa ideme porozpravat... chlape, treba byt rozhodny a nie sa vyse mesiaca nechat na chleba natierat ako maslicko, ked sam vies ze je nieco tak ako nema byt...
-
frankie2011
Novice
FT - no asi mas pravdu. V ttakomto vekoch zrejme tie vztahy nevyjdu, kedze este obidve polky nevedia ako by mal vyzerat normalny vztah, alebo nevedia co chcu (tak to je podla mna, mozno sa mylil)
Maki - ja som sa praveze snazil si to s nou vyjasnit. Som jej vravel ze sa s nou potrebujem stretnut a vydiskutovat si to vsetko, no kazdy krat ako som jej zavolal/povedal tak mi povedala ze nema cas, ze niekedy inokedy.
Maki - ja som sa praveze snazil si to s nou vyjasnit. Som jej vravel ze sa s nou potrebujem stretnut a vydiskutovat si to vsetko, no kazdy krat ako som jej zavolal/povedal tak mi povedala ze nema cas, ze niekedy inokedy.
frankie: "nemas cas? zasa? fajn, tak uz ho ani mat nemusis"
-
frankie2011
Novice
No asi tak. Len ja blbec som jej furt daval dalsiu sancu, lebo som veril ze ked sa porozpravame tak bude vsetko fajn. Doteraz ale nechapem preco mi tak furt klamala a vyhybala sa mi, ved ked uz nechcela mat vztah, tak to nemala natahovat a povedat mi to.
Už to máš jedno. Vieš ako si sa zachoval, poučil si sa a budeš lepšie vedieť, čo máš spraviť, ak sa ešte niečo také objaví.
Len sa nenechaj odradiť jedným nezdarom, ber to v podstate ako dobrú skúsenosť, ktorá ti prinesie v budúcnosti viac pozitív, ako to má teraz negatív. Ružové okuliare môžeš zahodiť.
A prečo ti to nepovedala? Hanbila sa a nevedela ako, to je vec, ktorú si niekde len tak neprečítaš. Nič viac, nič menej.
A prečo ti to nepovedala? Hanbila sa a nevedela ako, to je vec, ktorú si niekde len tak neprečítaš. Nič viac, nič menej.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
som myslel ze je lezba a ona ma len 14! ver mi, je uplne normalna.
-
Old Dirty Bastard
Guru
sorry za OT, ale tie mená.. juanita a chiquita, by ma len zaujímalo, či to sú krycie mená alebo nám píšeš z bolívie
-
frankie2011
Novice
Tie mena som si vymyslel