Zmena pisma vo Win 7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Zmena pisma vo Win 7

Príspevok od používateľa Markoff »

Caute potreboval som nainštalovať nejake pismo a ked som ho nainstaloval tak sa vsade zmenilo na to ale ja chcem dat spat to stare ale neviem ake to bolo ani ako ho mam zmenit. Idem normalne - Ovládací panel - Vzhľad a prisposobenie - Písma a tam je cokolvek len ne zmena pisma, alebo som slepy???

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2010, 0:13)
pls poradte
Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmena pisma vo Win 7

Príspevok od používateľa Polo-X »

moje pc je sice v oprave a neviem to overit ale skus zmenit celu temu na default...
tam by to malo ovplyvnit aj pismo... ale hovorim len hadam :roll:
Markoff
Light Professional
Light Professional

nepomohlo to, ved musi sa dat niekde nastavit ake pismo chcem nie? :x
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Pravým tlačítkom myši klik na plochu.
Vyber:
1.Prispôsobiť
2.Farba Okna
3.Pokročilé nastavenia vzhľadu...
...tam si už vyberieš akýkoľvek druh písma akejkoľvek veľkosti či farby pre to čo len chceš :)

K+ poteší 8)

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2010, 13:51)
Ak si náhodou to písmo vymazal alebo editoval v zložke "C:\Windows\Fonts" tak ti nepomôže nič okrem toho aby si tam nakopíroval nové. Ak potrebuješ špeciálne nejaké písmo ktoré bolo vo wine a ty si ho zmazal, tak mi pošli zoznam tých písem a ja ti pošlem tie čo ti chýbajú....

Neviem či to tak pôjde aj na 7-čke, ale na XPčku to stačilo nakopírovať a hneď ako si tam niečo hodil, spustila sa inštalácia písma(pár sekúnd) a potom si to písmo mohol používať aj v programoch aj niekde v oknách, ikonách, ......
Markoff
Light Professional
Light Professional

hmm diky ale ja potrebujem nieco ine... vsetko sa zobrazuje tym pismom ktore som posledne pridal do C:\Windows\Fonts a tam co si mi napisal sa da zmenit len pismo dialogovych okien, ikony apod... ono sa proste zmenilo len na urcitych miestach - text v prehliadaci (ale nie v prehliadaci ako v programe ale na strankach ktore prezeram) potom titulky vo filme ktory pustam cez Bsplayer su tym istym pismom, konkretne je to Arial Regular (Normalne) take co je pisane uplne zvislym smerom a to co som mal predtym bolo trocha doprava napr. ako Arial Kurzíva (Italic je to tusim po anglicky) lenze ja neviem ktore presne to bolo ani kde sa da zmenit to co si my ty napisal je len pre windows okna a pod.... a ked zmenim v prehliadaci tak sa nic nestane
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Jedine čo ti môžem odporučiť je zájsť za kamošom čo má tiež 7-čku win. Vziať so sebou USBčko a celú zložku FONTS od neho nakopírovať. Potom tvoju zložku Fonts v PC vyprázdni a natrep tam tie kamošove fonty.....
Pod 7-čkou som to ešte neskúšal, ale malo by to fungovať..... skús uvidíš :wink:

Ale nejako sa mi nezdá žeby tieto fonty menili typ písma aj na webstránkach....to som ešte nevidel :?
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morfeusko »

Mam podobny problem lenze ja som ziadne nove fonty neistaloval. Len vcera znicoho nic mam v mozille vsetko tucnym pismom(aj v icq) ale napriklad v garene je zase vsetko kurzivou. Neviete mi poradit kde moze byt chyba?? Chcel by som sa vyhnut reinstalu :(.

P.S. Vlastne vcera som len odinstalovaval daku hru Left for dead2 a pri unistale mi vyhodilo daku chybu a dal som ignore moze to byt ono?....fakt som bezradny....
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to nebude tým...mne to tiež pred pár dňami spravilo bordel v písmach...nič som nerobil...zrazu som mal výsledky z Googlu písané kurzívou...pomohlo vymazanie fontov Arial a znovunainštalovanie...musí ti ich niekto poslať...potom mi to zase spravilo bordel na tlačidlách v Opere, ale to už bolo zlým nastavením písiem, ktoré som pomenil v domnení, že vyriešim prvý problém...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a musia byt tiez zo 7 ze?...lebo spolubyvaju ma XP to mi asi nepomoze ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no to ti asi nepomôže...osobne by som to neriskoval, ale môžeš skúsiť...ale máš tú výhodu, že to môže byť z akejkoľvek verzie Win7...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

aha takze ja mam 32bit ale mozem pouzit font zo 64bit...ak dobre chapem ...lebo viem zohnat zo 64bit...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja mám 64 bit a použil som z 32 bit...nebude problém...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no kamarat mi poslal nasledujuce subory (arial, arialbd, arialbi, ariali, ARIALN, ARIALNB, ARIALNBI, ARIALNI, ariblk).
Skopiroval som to do adresara fontov apo kopirovani mi tam ostalo zobrazene len "arial" tie ostatne neviem kde zmyzli. Garena co bola kurzivou sa upravila a je normalne ale v mozille aj v icq mam stale vsetko tucnym.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak potom treba zistiť, aký font používaš v ICQ a ten preinštalovať...fonty ktoré si inštaloval nájdeš, keď otvoríš zložku Arial...
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

aha a nevies nahodou ako zistim ten font?...no uz som to nasiel...tak este skusim zohnat font Times New Roman :-/

Ale ked v mozile nastavim pismo na arial ostalo mi to stale tucnym :-/ ja som ztoho debil :D

// problem vyrieseny K+
Napísať odpoveď