JAVA ideálne naplnenie priestoru

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
COTHW
Medium Star
Medium Star

JAVA ideálne naplnenie priestoru

Príspevok od používateľa COTHW »

Zdravím,
dnes som strávil veľmi veľa času premýšľaním nad jedným problemom. Pre vysvetlenie použijem jednoduchý prípad. Na dve prenosné média s určenou kapacitou je potrebné preniesť súbory (veľkosť súborov môže byť rovnaká pre niekoľko prípadov), držme sa toho, že budeme počítať len s celými číslami. Ono ma nenapadá nič lepšie ako urobiť všetky možnosti vloženia súborov na medium (kombinatoricky). Premýšľam či neexistuje dáky lepší algoritmus ako toto dosiahnuť. Pri kombinatorickom spôsobe, ak sa tak môžem vyjadriť (pre 8 súborov by bolo dva na ôsmu možností) by totiž s počtom vstupných súborou neúmerne narastala zložitosť výpočtov.
Problém batoha som dnes študoval ale akosi sa mi nepodarilo od neho odvodiť vhodný algoritmus, pre tento prípad. Vedel by mi stým dakto pomôcť alebo ma postrčiť aspoň správnym smerom. Linky na wikipediu som už prezrel tak tie si odpustite. Hodil by sa aspon dáky Pseudo algoritmus ako sa vyhnúť tomu nespočetnému množstvu kombinácií, ktoré by malo za následok moje riešenie.

Všetky ďakujem za ochotu.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: JAVA ideálne naplnenie priestoru

Príspevok od používateľa mirak2 »

to je modifikovany problem batohu, greedy principom by si k vysledku dosiel, ale tiez nie stale...skus si pozriet nieco o greedy algoritme na riesenie tohto problemu, mozno budes mudrejsi...
kombinatoricke bruteforce riesenia su prudko neefektivne, takym smerom by som nerozmyslal
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa javatar »

no batoh predpoklada, ze vies predmety ohodnotit -> co je tvojim cielom -> vlozit tam tych suborov co najviac?

tiez si treba uvedomit, ze su to heuristicke metody -> nie je zarucene optimalne riesenie
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Už to zrejme mam a ospravedlňujem sa, že som sa dlho neozval, už len doladiť pár detailov. Tému možno zamknuť a zmazať. Díky všetkým

:lock: :lock: :lock:
Napísať odpoveď