Okuliare na nočné šoférovanie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Okuliare na nočné šoférovanie

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Zdravicko ludia. Stretli ste sa uz niekto s tymito okuliarmi alebo uz ich aj mate alebo ste ich vyskusali??? Aky je Vas nazor na tieto bryle? Ja som mal moznost ich mat na ociach, ale len v predajni Rybarstva a ked som si ich nasadil, ako keby niekto zapol svetlo. Zial v noci za volantom som nemal tu moznost..

Akurat pisem mail predajcovi profivodic.sk ohladom tych okuliarov, lebo su momentalne vsetky vypredane a mal by som zaujem o typ SPORT..

Cez den pouzivam Polaroidy (neviem typ lebo su v reklamacke :( ) Strieborny ram a modre skla (7857B) vysli ma na 70€ ale som s nimi mega spokojny... Dufam, ue budem aj s tymito na nocne drzanie volantu :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Okuliare na nočné šoférovanie

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nenosim - vadia mi, ked na dialnici spim na volante :-P

ale kazdopadne ich vyskusam, super, ze si to sem dal, vobec som neskumal, ci take nieco existuje ... soferujem teraz totiz vela a velmi casto prave v spatnych svetelnych podmienkach (noc + hmla) a sem tam toho vidno malo, co bezpecnosti moc nepridava :-)

otazne nakolko to funguje v kombinacii s dialkovymi od oprotiiduceho auta, alebo pri presvite svetla znutra (od auta za mnou) - ci to nebude neunosne viac namahat oci (tie su totiz klucove pre pocit unavy) ...
Fuxxo
Darca
Darca

ohladom toho oslnovania oprotiiducimi svetlami je to tam napisane :)

nepatral y som po okuliaroch, ale moje sucasne oblubene su v reklamacii a fest mi chybaju, tak som pozeral po niecom inom a natrafil som na toto :) hned ako ich pozhanam, tak dam vediet ako na mna posobia a co dokazu v noci... lebo tie okuliare co som skusal v rybarstve, boli podobne za 29,90€, tiez take zlte a zosvetlili celu miestnost... fakt som zvedavy
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Fuxxo napísal:ohladom toho oslnovania oprotiiducimi svetlami je to tam napisane :)
vies ako sa vravi - papier znesie vsetko :-P ...
Fuxxo
Darca
Darca

nordkapp_pb napísal:vies ako sa vravi - papier znesie vsetko :-P ...
sak jasne.. kupim, vyskusam, nebudu dobre, vratim, napisem :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

myslim, ze prvy s tym prisli tag heuer, ale tak 460 eciek je dost...
http://www.novusoptik.cz/clanek-bryle-p ... ion-21-107
Fuxxo
Darca
Darca

Tomasko napísal:myslim, ze prvy s tym prisli tag heuer, ale tak 460 eciek je dost...
http://www.novusoptik.cz/clanek-bryle-p ... ion-21-107
zjavne ano, ale nam "bohatym" ludom postaci aj slovensky Tak Hojer za 30 evri :D
Esence
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Esence »

Fuxxo myslím, že krátke a výstižné... nám postačí aj to isté za menej len pod iným menom no nie ? :)
Fuxxo
Darca
Darca

Esence napísal:Fuxxo myslím, že krátke a výstižné... nám postačí aj to isté za menej len pod iným menom no nie ? :)
samozrejme... nepotrebujem optiku za mesacnu vyplatu, ale za volantom si zrak chranim, preto nesiaham na okuliare od Hiju-Ťinga, ale hladam nieco lepsie :) a chcem vyskusat aj toto
ani
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ani »

hello, su aj na http://www.shop-optic.eu, zasielaju aj na slovensko 8)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2011, 20:49)
mam od nich Ray-Banky :)
Fuxxo
Darca
Darca

ani napísal:hello, su aj na http://www.shop-optic.eu, zasielaju aj na slovensko 8)

//autoeditácia príspevku (08 Jan 2011, 20:49)
mam od nich Ray-Banky :)
skus si cenu mrknut v mojom prispevku... aby si nemusel/a namahavo tocit rolkou, tak ti to dam sem :)

1.Fuxxikova alternativa
2.verzia okuliarov od ani

vysvetlim rozdiel.

1.tieto okuliare nie su najlacnejsie a myslim si, ze soferovi taxiku, autobusu, zasobovaca, kuriera, sanitkara budu uplne stacit a su primerane ich platu a daju sa vybrat prakicky 3 rozne prevedenia...
2.tieto okuliare su drahsie ako moj zivot, bal by som sa ich vytiahnut z pozdra, nie to este si ich dat na oci, tieto okuliare si moze dovolit osobny sofer poslanca, prezidenta, mafiana... Okuliare vypadaju dobre, ale vsetky prevedenia mi pridu take skoro rovnake...

co je asi vyhodnejsie pre slovaka??? nic... lebo sme chudobny narod :)
ani
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ani »

igen, su vyhodnejsie, ale TH nie su pre deň, su iba na nočné šoférovanie.. a dlhe cesty :o
Fuxxo
Darca
Darca

chcem okuliare na nocne soferovanie, cez den pouzivam moje polaroidy ci svieti slnko, ci prsi, ci je hmla... TH je pre inu cenovu skupinu ludi ako som ja
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

páni, kuk sem:
http://www.municak.sk/takticka-vystroj/ ... ramy-nofog vysoká kvalita, 2 rámy, číre, dymové i oranžové sklo

alebo

http://www.municak.sk/takticka-vystroj/ ... liare-g-c2 lacnejšia varianta, menej žlté sklo

ak som správne pochopil tie "okuliare na šoférovanie v noci a zlých podmienkach" - rovnaká prax je aj v military segmente - oranžové sklo zvýrazní kontrast a menej namáha oči. Tie ESS doporučujem. Naviac vydržia aj výstrel z brokovnice z blízka :)
Resp. stačí kúpiť hocaké strelecké okuliare s oranžovými sklami - kuk do najbližšej predajne zbraní a streliva.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

a exitsuje niečo take aj pre tých čo nosia nonstop dioptrie? lebo tiež sem-tam šoferujem v noci(3-4 hodinky, par krat do mesiaca), a napriklad davat si vyrabat nove okuliare... neviem neviem
Fuxxo
Darca
Darca

Stoporko napísal:....
zase aj tieto strelecke okuliare nemusia byt zle, ale stoja raz tolko ako tie, co som myslel ja :) ale urcite to bolo myslene dobre :)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

doteraz som túto tému prehliadal ale zisťujem že by sa také niečo možno zišlo aj mne - za šera a tmy hrozne zle vidím (mám isté špecifické problémy s očami) a šoférovanie sú pre mňa nervy... nešoférujem v noci veľa, ale veď aj málo stačí aby som skončil vykotený niekde vedľa cesty.

moja otázka rovnaká ako otázka spojka13 na ktorú v tom texte nebola odpoveď: ono sa to dá zakladať na bežné dioptrické okuliare?
//edit oprava - nebola to fuxxova otázka ale spojkova

nordkapbb: že spanie na volante, lol :D

stoporko: no dať 3-4 násobnú cenu za okuliare len preto že vydržia výstrel z brokule sú pre vodiča asi zbytočne vyhodené peniaze... (okrem toho ak by ti niekto z brokovnice napálil zblízka do hlavy tak by si to tak či tak neprežil)

fuxo: keď ti prídu tak napíš recenziu ;)
Fuxxo
Darca
Darca

silmarill napísal:doteraz som túto tému prehliadal ale zisťujem že by sa také niečo možno zišlo aj mne - za šera a tmy hrozne zle vidím (mám isté špecifické problémy s očami) a šoférovanie sú pre mňa nervy... nešoférujem v noci veľa, ale veď aj málo stačí aby som skončil vykotený niekde vedľa cesty.

moja otázka rovnaká ako fuxova na ktorú v tom texte nebola odpoveď: ono sa to dá zakladať na bežné dioptrické okuliare?

fuxxo: keď ti prídu tak napíš recenziu ;)

ono to nebola moja otazka, ale nevadi :) obehal som vela stranok s tymito okuliarmi a nasiel som niekde (ale uz netusim kde), ze je, mozne si navrhnut podla seba dioptrie, ale nemuselo to byt konkretne pre tieto okuliare, lebo som toho presiel fakt hodne a nasiel som dalsie okuliare, ktore si asi kupim :D

Karrimor Python

no objednal som ich aj s tymto :D, len pri tych okuliaroch je stav VYPREDANE, tak neviem kedy to bude aktualne... ale samozrejme sem napisem moje vyjadrenie a dufam, ze bude pozitivne :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Fuxxo clovece, ta obuv vyzera uplne ako okuliare :) + ako si prisiel na to, ze aj hentie su vhodne na nocne soferovanie?
Fuxxo
Darca
Darca

KoCi napísal:Fuxxo clovece, ta obuv vyzera uplne ako okuliare :) + ako si prisiel na to, ze aj hentie su vhodne na nocne soferovanie?
a ako si prisiel ty nato, ze ich budem pouzivat v noci? mam podobne, len polaroidy a paci sa mi ta farba skiel..

a ohladom tych na nocne soferovanie ... volal som predajcovi, ze ked ich dostane na sklad, tak v jeden den su fuc a dovazaju ich vraj z ameriky, cize to trva. S vratenim do 15 dni bez udania dovodu nie je problem, pokial nebudu poskriabane alebo inak mechanicky poskodene...
Prílohy
polaroidy.jpg
Napísať odpoveď