Príprava dokumentu na tlač v PS

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príprava dokumentu na tlač v PS

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Zdravím, potreboval by som pomôcť s nasledovnou vecou, vedel by mi tu niekto nejaký šikovný grafik povedať ako vo PS-pe vyhotoviť dokument pripravený pre offsetovú tlač? Proste dajme tomu, že mám nejaký dokument, veľkosti ešte neviem, je to nejaké veľké logo na nejaké sklo agentúry, napr.

Potrebujem vedieť ako to presne uložiť vo Photoshope, čítal som, že treba previesť farby do CMYK a ukladať v .TIF, čo mi je jasné, ale prečo práve CMYK? Pokiaľ dobre viem offsetová tlač sa vedie pomocou valca offsetového ktorý tlačí na tú fóliu, neustále mi tí típci čo tlačia tieto veci (offset, atď.) hovoria, že keď im nabudúce prinesem ten .TIF dokument na tlač, nech si predtým nastavím rysky vo photoshope, že nejaké čiarky pre tlač, viete mi niekto povedať na čo myslia? Je to grid v PS, mriežky? Alebo ako lebo už som fakt asi dement, viem, že sa tu nájdu zruční grafici ako kinjeril, uplink, grim atď. Snáď mi pomôžete, ďakujem :wink:
propernex
Medium Star
Medium Star

Re: Príprava dokumentu na tlač v PS

Príspevok od používateľa propernex »

niečo som našiel tu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.photoshopcafe.com/tutorials/printing/printing.htm
sám osobne som ešte netlačil na ofsete, takže z vlastnej skúsenosti ti neporadím nič, možno by bolo vhodné sa tých típkov opýtať nech ti vysvetlia čo všetko ako máš nastaviť.

Ofsetová tlačiareň sa skladá z 3 hlavných valcov: predlohový - na ňom je umiestnená predloha stranovo správna, ofsetový - na ktorý sa odtláča predloha a na valci vzniká obraz stranovo nesprávny a tlakový valec ktorý pritláča papier medzi tlakový a ofsetový valec, čím vznika na papieri stranovo správny obraz. Pri ofsetovej tlači sa používa výlučne CMYK asi preto, že je to substraktívny spôsob miešania farieb, teda odčítanie od BIELEHO SVETLA. Farba vzniká zmiešaním žltej, azúrovej, purpurovej a čiernej farby. To je asi tak všetko, čo by som o tom vedel.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

A nebylo by lepsi: Otevrit to logo v Corelu "Illustrator" dat ho na ten isty rozmer a udelat z toho tiskove pdf a v pdf tomu nastavit orezove znacky.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

záleží akou technológiou vytvárajú tlačovú formu, keď to chcú mať v tife tak v tife, neviem či im bude vyhovovať pdf, navyše pri konvertovaní do pdf stratíš určitú kvalitu. Navyše väčšina ofsetových tlačiarní sú jednofarebné teda vytlačí sa najskôr jedna farba potom ďalšia a ďalšia, takže oni pri tvorbe tlač. formy musia s tým tifom pracovať, samozrejme existujú aj trojfarebné.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Nad PDF som rozmýšlal, ale oni totiž potrebujú .tif no. :?

Tu som našiel niečo o tom : http://www.theinternetprinter.com.au/in ... ained.aspx
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Napísať odpoveď