ako zistim krvnu skupinu ?
-
ledenaster
Medium Professional
ako zistim krvnu skupinu ?
PLS vas ake su moznosti zistenia svojej krvnej skupiny plrem moznosti "darovania krvi" ?
Pocul som nazor ze obvodna lekarka tento zaznam nema !!! co je na tom pravdy ? vdaka
Pocul som nazor ze obvodna lekarka tento zaznam nema !!! co je na tom pravdy ? vdaka
Re: ako zistim krvnu skupinu ?
Nemalo by to byť v zdra. karte?
no tak pokial ja viem, tak by si mal mat svoju krvnu skupinu poznacenu v zdravotnom zazname (v kartoteke) a ked nie, tak obvodna pani doktorka by mala vediet tvoju krvnu skupinu. ak si chces dat zistit krvnu skupinu, tak zase ist ku obvodnej lekarke a na vlastnu ziadost spravit odber krvi na krvne vysetrenie (neviem ako sa pohybuje cenova relacia tohoto vysetrenia)
Počul si názor. A čo tak zájsť k svojej doktorke a opýtať sa jej? Musia mať tvoju skupinu niekde v záznamoch. Keď sa ti stane úraz a budeš krvácať, tak ti predsa nezačnú tú krv, ktorá ti uniká niekde z krku ešte aj zbierať, aby ti určili krvnú skupinuledenaster napísal:Pocul som nazor ze obvodna lekarka tento zaznam nema !!! co je na tom pravdy ? vdaka
zial bohu sa to tak robi.. ked sa ti stane uraz a do spitala ta dovezie RZP-cka a unika ti velke mnozstvo krvi, tak nemaju odkial vediet kto je tvoj obvodny doktor a nie to este krvnu skupinu.. Zoberu vzorku, daju ju na rozbor, zistia skupinu, vyberu sacky krvi z chladnicky, spravia krizove skusky a podaju transfuziuBX napísal: ... Keď sa ti stane úraz a budeš krvácať, tak ti predsa nezačnú tú krv, ktorá ti uniká niekde z krku ešte aj zbierať, aby ti určili krvnú skupinu
Áno, samozrejme, že to tak robia. Ale narážal som na to, že to asi nebude žiadané a že si tú krvnú skupinu určite uchovávajú (a nehovorte, že nie, lebo inak pôjdem za ministrom a vynadám mu
)
A v dnešnej elektronickej dobe je hádam rýchlejšie zistiť krvnú skupinu podľa mena než podľa krvi.
A v dnešnej elektronickej dobe je hádam rýchlejšie zistiť krvnú skupinu podľa mena než podľa krvi.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
BX - ale tu niesi niekde v Nemecku...pozri sa na naše zdravotníctvo, to je ešte v komunizme...tak aká elektronická doba? V čakárni nám padá omietka na hlavu...a ty si myslíš že to len tak zistíš? Možno za pár rokov, teraz nie...
Dobre dobre, možno som pár rokov dopredu no... Ale myslím to dobre 
no neviem... dnes je pre doktorov este stale najistejsia vec pero a papier. neviem ako to funguje vo vacsich mestach na Slovensku, ale tu v tejto diere nosime vysledky z CT, MR, RTG a inych vysetreni normalne na autach, popripade ked to nedaju nam, vodicom sanitiek, tak to posielaju postou, nie ze by zacali pouzivat rozum a internet. je to rychlejsie a urcite menej nakladnejsie.. ale to by musel najskor niekto doktorov so sedliackym rozumom presvedcit, ze je to lepsie. a mozno sa vyjadrujem zle, a mozno treba presvedcit lakomych zbastardelych sukromnych majitelov nemocnic.. ale tym je to asi ukradnute, vacsiu vahu ma stav paliva v nadrzi ako uroven ubytovania v nemocnici a pod...BX napísal:Áno, samozrejme, že to tak robia. Ale narážal som na to, že to asi nebude žiadané a že si tú krvnú skupinu určite uchovávajú (a nehovorte, že nie, lebo inak pôjdem za ministrom a vynadám mu)
-
Ryan Giggs
VIP
No to iste. Kym by spravili rozbor, vykrvacaš. Daju ti univerzalnu krv 0- alebo možno aj krvnu nahradu.BX napísal:Áno, samozrejme, že to tak robia.
-
pryja
Darca
no to som prekvapena, co vsetko sa da dnes uz kupit
:
http://www.tester.sk/test-na-zistenie-k ... 3wodYUvtng
http://www.tester.sk/test-na-zistenie-k ... 3wodYUvtng
-
Hellboy248
Guru wannabe
pryja: akurat v telke bezi reklama o tehotenskom teste co ti este aj cas povie kolko si tehotna. dnes uz fakt nemozes cakat co sa da kupit
-
halabaster
Darca
Hellboy248: Tak s tym tehotenskym testom to je blud, resp. len na nalakanie potencialnych zakaznicok. Hladina hcg, podla ktorej tehotenske testy urcuju graviditu, moze mat u kazdej tehotnej zeny roznu hodnotu. Jedna moze mat nizsiu, jedna vyssiu. Tak isto je nepodstatne, ktory tyzden jej nejaky test ukaze. Podstatne je, co povie gynekolog.
k teme: No tiez som netusil, ze su uz aj domace sety na zistenie krvnej skupiny.
k teme: No tiez som netusil, ze su uz aj domace sety na zistenie krvnej skupiny.
-
Murder_Inc
Star
Ja som tiež chcel vedieť svoju krvnú skupinu a prišiel som svojej obvodnej, opýtal som sa sestričky, sestrička vytiahla moju kartotéku a bolo. Ani nie 5 minútová záležitosť aj s klopaním.
-
adox
Light Professional
Robia to tak a TAK "univerzálna" sa už nedáva...dá sa presne tá akú pacient máRyan Giggs napísal: No to iste. Kym by spravili rozbor, vykrvacaš. Daju ti univerzalnu krv 0- alebo možno aj krvnu nahradu.
-
Gyrxiur
Expert
Keby sa ti niečo stalo, krvnú skupinu ti zistia včas, horšie je to u ľudí ako ja, že sa mi netvorí dáka látka v krvi, ktorú ostatní majú, a to by narýchlo v záchranke nezistili vraj, a dali by mi normálnu krv mojej skupiny s touto pre moje telo cudzou látkou - ja by som dostal šok a mohol by som skapať. Asi by som mal u seba nosiť toto napísané, keby dačo, ale čo sa budeme, že?