planeta ZEM v roku 2100

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: planeta ZEM v roku 2100

Príspevok od používateľa Grim »

...presne tak...ak by sme s istotou vedeli povedať, že Boh existuje, už by to nebola viera...to je podstata viery, že to nevieš s istotou povedať...samozrejme, máme k dispozícií aj viac (osobne pre mňa z kresťanského hľadiska najviac znamená zázrak v Lanciane), ako len princíp stvorenia sveta, ktorý je kresťanmi obhajovaný tak trochu na hlavu postavenými argumentami (viď. jarabi)...ja viem, že vesmír nemohol len tak vzniknúť z ničoho, že tá hmota sa niekde musela vziať...len netvrdím, že to bol zrovna Boh...áno, priznávam, nejaká vyššia inštanica tu zrejme bude, ale odkiaľ sa teda ten Boh vzal? Sám seba stvoril? Sa mi zdá, že áno, lebo na tom je vlastne celá viera postavená...ak ti ja na papierik napíšem, že tieto slová napísal najvyšší boh nazývaný Rukavica a prikazuje ti neustále nosiť rukavice, inak privoláš jeho hnev, tak ich budeš nosiť?...
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Možno sa ti zdajú moje argumenty smiešne, samozrejme najväčším dôkazom sú zázraky, uzdravovanie chorých a pod. Ale ja som chcel napísať argumenty z praxe, úplne primitívne, ktoré ale tiež dokazujú existenciu Boha. Chcel som poukázať na to že naozaj sa treba len zamyslieť a človeku to dopne že toto všetko čo vidíme nemohlo vzniknúť "len tak". Neviem o akej hmote tam hovoríš. Myslíš že hmota bola a BOh ju len dotvoril, prepáč ale to si nemyslím :) Máš nejaký konkrétny argument ktorý ti príde smiešny ? Ci si myslel všetky ako všeobecne. Ja si myslím že aj stvorením sveta treba argumentovať, kedže ide o začiatok ako taký. Bohužiaľ to že odkiaľ je BOH, či sa sám stvoril ti neviem napísať nejaké logické vysvetlenie, ja to zistím a napíšem kedže viem že niekedy pred mesiacom o tom rozprával farár, ale akurát som nedával pozor :oops:
Inak súhlasím s prvom častou tvojho príspevku, pekne napísané ( o tej viere )
Mimochodom dosť odbočujeme od temy :D
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Chalani, tema je Zem v roku 2100, resp. nasa planeta v nie az tak dalekej buducnocti. Tema o Bohu tu je :wink:

Chcel by som vam popisat jeden moj postreh, rad by som bol, ak by ste potom k nemu prispeli nazorom. Myslim ze sa do tejto temy celkom hodi.
Odkedy som dospel do veku, kedy som bol schopny chapat spravam z celeho sveta v rôznych mediach, odvtedy sa neviem zbavit pocitu, ze cela tato spolocnost strasne upada a nedopadne to s nou vobec dobre. Vkuse pocujeme o zdrazovani, o narastu nezamestnanosti, o vojnovych prevratoch, o novych nemociach,o zvysujucej sa kriminalite a aj o zivelnych pohromach ktore sa sice nedaju moc ovplyvnit ci budu alebo nebudu, lenze v poslednej dobe je ich akosi vela. Ved len za posledny rok sme tu mali zaplavy, zemetrasenia, vybuch sopky,....Urcite si poviete, ze najlepsie sa predava zla spara, a preto je ich vsade plno, pre media su to najvacsie lakadla. Lenze kde su dajake dobre spravy? Nejake novinky ktore by naozaj ludstvu priniesli vyznamne zmeny k lepsiemu a vyvazovali by tie negativne udalosti.
Dam priklad: Veci v sucastnej dobe hladaju planety, ktore by boli vhodne pre civilizovanie. Na Mars poslali zopar sond ktore nazbierali sutre, ale od realneho zivota na takejto planete sme este velmi daleko. Aj keby boli vsetky okolnosti priazdnive a vyskum by pokracoval dobre, stihne sa to dovtedy, dokym ludstvo neupadne tak moc, ze takyto vyskum bude v konecnom dôsledku zbytocny ?
Pred 50 rokmi si ludia predstavovali, ze v terajesj dobe budeme zit vo futuristickych mestach, budeme cestovat vesmirom a vsade bude mier a poriadok, lenze tato vizia je zatial sucastnej realite riadne vzdialena.
Ak sa teda sucasne smerovanie nasej spolocnosti nezmeni, som rad, ze sa toho roku 2100 pravdepodobne nedozijem a to si nemyslim o sebe, ze by som bol pesimista.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

"Zem v roku 2100?"
"Aká Zem?"

debata dvoch ľudí v roku 2200
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

jarabi, šup šup do príslušnej témy, kde sa budeme môcť týmto tvojím nezmyslom povenovať detailnejšie.

BX:
Každý normálny človek, ktorý vie používať rozum si nedovolí povedať, či Boh existuje, alebo nie. A už vôbec nie hovoriť o nejakých faktoch.
A dovolíš si povedať, či existuje Zeus alebo Thor ? Či to nespadá do kompetencií normálneho človeka ? Ak prehlásim, že neexistujú, som nenormálny ?

Grim:
zázrak v Lanciane
To si nemyslel vážne, že ?

k téme: Všetky predpovede stoja za hovno. Nedá sa povedať, čo bude o 89 rokov. Existujú ľudia (futurológovia), ktorí sa ná základe racionálnych poznatkov a predpovedí snažia tieto veci odhadnúť a niečo i trafia, ale nie je to žiadne terno. A čo sa týka tých miliónov prorokov a náboženských psychopatov, ktorí presne vedia čo sa stane a kedy bude koniec sveta či posledný súd - škoda niečo písať.
jarabi
Medium Star
Medium Star

ktorí presne vedia čo sa stane a kedy bude koniec sveta či posledný súd
A to máš odkial ??? Boh ešte nikomu nezveril a nezdôveril sa nikomu s tým kedy bude koniec sveta, on len zkrz MAriu VAltortu vraví čo sa bude diať pre tým než koniec sveta príde :wink: A o tom som aj písal
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: :lol: :lol:

Sa spamätaj, koncov sveta už bolo milión a vždy to skrz niekoho oznamoval boh.

http://veda.sme.sk/c/5707025/koniec-sve ... atial.html

http://www.itnews.sk/spravy/vyskum/2011 ... as-je-2012

Radšej si prečítaj toto, nie tie vymývačky mozgov, čo vstrebávaš do hlavy momentálne.

VANGA :D :arrow: http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/ ... items=1146
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

OMG veda vs. nabozenstvo :roll:

Jedna z minima tem, na kt.so znamymi odmietam bavit, kedze nemoze mat vitaza - len porazenych. Ja ako ateista nemozem pochopit, ako moze niekto verit tym bachorkam (a ze ich je) a veriaci zase nemozu pochopit, ako mozem zit v klude bez viery. Takze si myslim, ze by ste sa mali drzat povodnej temy, vysledok tejto "konverzacie" bude nulovy :|

K teme: vsetky signaly od mikroekonomicke, makroekonomicke cez politicke a nabozenske ma vedu k tomnu, ze som rad, ze tu uz v roku 2100 nebudem. Pokial sa nieco nezmeni v mysleni ludi (nezmeni) tak tato planeta smeruje do p<> .
jarabi
Medium Star
Medium Star

hughito - Ale ja za nejaký dôkaz a prepoved o konci sveta nepovažujem ked nejaký "veštec" povie že bude vtedy a vtedy, tak to ano máš pravdu takýchto tvrdení už bolo po oný, tuším že už rimania či kto vravel že kedy bude koniec sveta a pod. JA ale hovorím o tom že nejaký svätý. ktorý mal ziavenie od BOHA ktorý mu povedal že bude koniec sveta ? Nič také ! LEn akýsi veštci ktorý tipujú, doslova tipuju !! :wink: Ziadna seriozna knika v ktorej by sa rozprávalo kedy presne príde koniec sveta , je písané že malo by to byť ked zomrie nastupca sučasneho papeža a mal by byť čiernej pleti :wink:
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

hughito, hughitooooo ja som vedel ze sa chytis toho teologickeho prispevku :P

k veci - IMHO Technologicky sa asi prejde na 100% recyklaciu, zdokonalia sa elektromotory v autach, zeleznicna preprava bude v rozmachu, takisto sa asi zdokonalia rozne ine technologie na pohon vozidiel (vodik, mozno biopaliva,..), geneticky modifikovane potraviny, ludia budu tucni, lenivi, mozno budu zit viac vo virtualnej realite. Toto vsetko ale plati len ak by sa zachoval sucasny stav konzumu, kaptialisticky rezim atd.
Skor si myslim ze nejaky konflikt alebo prevrat zmeni smer dejin, alebo rozpad nejakeho velkeho celku. Tazko ale predpovedat co by to tak mohlo byt. Mozno nabozenske konflikty v extremnej miere, rozpad EU,...

to je len moj skromy nazor aby ma zase nejaki odobornici nespindali :(
hughito
Redeemer
Redeemer

jarabi: Jáj, tak všetci tí "nejakí" veštci sú samozrejme nedôveryhodní, ale tvoja "MAriu VAltortu", to je už iná liga. 8)
apo87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apo87 »

PAIN napísal:Čo si myslíte, ako to tu bude vyzerať za cca 100 r. ??? No podla mňa to tu bude dosť bordel. Roztopia sa ľadovce, zvýši sa hladina morí, ubudne zdrojov pitnej vody, asi sa v dôsledku toho dosť zmení podnebie. Populácia bude niekoľkonásobne vyššia, bude nedostatok potravy, možno sa budú viesť vojny o zdroje, určite nebude ropa a planéta bude ešte viac znečistená, ako je teraz. :?

tak no vedci sú dosť inteligentný :D...podľa mňa sa určite neco vymyslí aspoň s tou vodou a jedlom určite...a zvisok bude zložitejší...to globálne otepľovanie a znečistenie ovzdušia noo to bude zlé ....ale tu ropu možno nejak urýchlia rozklad mikroorganizmov a bude ropa:D
jarabi
Medium Star
Medium Star

hughito Ano, je,lebo viem že viedla svätý život, bez hriechu ... Tá kniha je tak úžasná že ju človek nedokáže vytvoriť ....... Ona písala, BOh diktoval :)
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

jarabi napísal:hughito Ano, je,lebo viem že viedla svätý život, bez hriechu ... Tá kniha je tak úžasná že ju človek nedokáže vytvoriť ....... Ona písala, BOh diktoval :)
no ty budes riadne vymlety :smt096
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

aj rok 2025 by ma zaujímal...čo tu bude a naopak čo tu už nebude...
Napísať odpoveď