Kontaktne sosovky
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontaktne sosovky
Každý má inak citlivé oči. Poznám babu, ktorej slzili v kuse oči asi pol roka a mala ich celé červené, kým si šošovky zvykli (myslím, že som to tu už písala). Jednej kamoške slzia zase vždy, keď má nový pár šošoviek. Našťastie, ja som nič podobné nezažila. Ale myslím, že si zvykneš časom.
Bud si tie oci zvyknu, alebo nezvyknu
Je mnoho ludi, ktorym jednoducho oko sosovku neprijalo
Prajem Ti, aby si do tejto skupiny nepatril, ale 30min a viac na zalozenie sosovky do oka je trosku moc :-/ Mozno by si ich nosenie mohol este trosku zvazit... Ale to je iba moj nazor 
EDIT: BIG ROFL A LOL, ZA TOTO SOM DOSTAL KARMAplusminus napísal:Pow: pri cestovani raz nejaky krem dala priatelka do starej nadobky, ked som si ich vyberal sup do kremu![]()
ocistil som a boli ok...
Ak slzia oci, skor by som bral mozno iny druh sosoviek alebo roztoku. Opti Free roztok je mne osobne troska horsi, tiez ma po vlozeni sosoviek tak 10-15sec stipu oci (sosovky su dobre ocistene), pri Renu ani Solo Care roztokoch mi to nerobi..
Mne neslzili oči od šošoviek nikdy a nosím ich už od leta každý deň - cez víkendy pomenej. Na vkladanie a vyberanie si určite zvykneš. Mne to teraz trvá pár sekúnd a šošovku si s prstom dám presne až do stredu oka, skoro vôbec už nie je zatvárací reflex.bladeboy napísal:20minut? Ked to tolko trva som rad.nekedy mi to trva aj hodinu, velmi mi klipkaju oci a neviem tomu nijak zabranit tak sa to vacsinou podari az vtedy ked su uz ztoho velmi unavene oci a tak sa mito podarí
... A k tomu slzili vam po celu dobu nosenia? Ako casto ste ich nosili?
-
tomasso
Medium Professional
mozem sa este spytat..kupil som si 3-mesacne sosovky a je ich v baleni 6, tak to znamena, ze jeden par mi vydrzi 3 mesiace? alebo kazdy par mam po mesiaci menit?
kazda ti vydrzi tri mesiace.
z adamcovej odpovede som zmeteny
Tomasso, podla tvojich slov si si kupil trojmesacne sosovky, teda vydrzia tri mesiace jeden par..
(inak ja si kupujem mesacne, 3pary, 3 mesiace, frajerka 3mesacne, v baleni ma len dva pary... musime sa poobzerat teda..)
Tomasso, podla tvojich slov si si kupil trojmesacne sosovky, teda vydrzia tri mesiace jeden par..
(inak ja si kupujem mesacne, 3pary, 3 mesiace, frajerka 3mesacne, v baleni ma len dva pary... musime sa poobzerat teda..)
kazda sosovka z toho jeho balenia vydrzi tri mesiace
teda vydrzia viac, ale tak sa odporuca menit 
ja mam mesacne, v baleni ich mam 6 a kazdu pouzivam okolo 2 mesiacov.(mam rozdielne dioptrie, tak musim kupovat dve balenia)
ja mam mesacne, v baleni ich mam 6 a kazdu pouzivam okolo 2 mesiacov.(mam rozdielne dioptrie, tak musim kupovat dve balenia)
//oje*** som saadameeec napísal:kazda ti vydrzi tri mesiace.
-
zuzkazuzka
VIP
Nie, ak sa jedná o 3-mesačné šošovky, každá z nich vydrží 3 mesiace, teda je to tak, ako píše adameec. Ak by bola pravdivá tvoja logika, tak keďže v balení denných šošoviek máš 30ks, tak by si si ich mal vymeniť 30x denne, čo ako sám uznáš je hlúposť 
-
Začiatok Konca
Professional
Mám na vás jednu otázku
šošovky nosím nejaké dva roky s menšími prestávkami. Prvé som mal mesačné AirOptix, boli fajn... potom mi v klube vybavili trojmesačné šošovky OPTIMA FW od Bausch & Lomb. Používal som roztoky SoloCare a Renu, ale kto vie čo to nebolo. K očnej nemám čas ísť, a aj tak mi bude chcieť predať zase to najdrahšie, čo len môže... premýšľal som nad AirOptix Aqua a potreboval by som asi aj iné roztoky. Aký máte názor na tie trojmesačné šošovky, ktoré som spomínal? Lebo ku koncu boli už dosť zanesené, takže by som potreboval buď k nim aj lepšie roztoky, alebo nejaké dezinfekčné, alebo ja neviem. A tie AirOptix Aqua? Názory? Tie som ešte nemal, ale vyzerajú celkom dobre
čo vy na to?
Ja používam Opti-Free Replenish a nemám k nemu žiadne výhrady a je za prijateľnú cenu.
Ja tiež používam Optima FW štvormesačné (práve pred pár dňami som si kúpil 4 páry) už asi 5 rokov a žiadny problém...roztoky mením, stačí čistiť.
kamoska sa na Optifree stazovala, zdedil som po nej velku flasku roztoku.. ja pouzivam Renu, rozdiel nebadam,,
nieco na tom roztoku opti free replenish bude lebo ako som ho zacal pouzivat tak ma ani po celom dni so sosovkami nerezu oci.ziadne suche oci,
Ja keď si ich nasadím zvyčajne ráno o 07:30 tak ich môžem mať aj do tretej v noci a nič ma nehryzie, ale keď som unavený tak je to do tej 23:00. 
Plasmon: moj ocny povedal, ze sosovky su doplnok k okuliarom,, vidim ze aj ty dokazujes opak..
u mna je to 7:00 - 01:00
u mna je to 7:00 - 01:00
No ja nosim johnsony Acuve Oasys a tie su aj na spanie... vraj ich mozes mat nepretrzite az 7 dni. To som este neskusala, ale jedna noc je uplne OK 
Este k tomu vkladaniu, tiez som si bol kupit sosovky, mam ich uz asi tyzden. Vybrat ich viem v pohodicke, ale vkladanie mi robi trochu problem. Sranda je, ze do praveho oka si to dam na 1-2 krat, maximalne par dalsich pokusov, no ked sa dostanem k lavemu oku je to katastrofa, vcera mi to trvalo rano asi 40 minut, usli mi aj 2 autobusy
Teraz som si ich znovu poobede nasadzoval a tiez mi to velmi neslo.
Asi sa to cez internet neda opisat, ale nemate nejaku radu ako si to nasadzovat jednoduchsie? Viem, ze casom si kazdy asi pride na vlastny "styl" ale taku radu zaciatocnikovi?
Ak sa to tu uz riesilo tak sorry, pripadne ma odporucte na stranku v teme lebo je ich tu dost
Asi sa to cez internet neda opisat, ale nemate nejaku radu ako si to nasadzovat jednoduchsie? Viem, ze casom si kazdy asi pride na vlastny "styl" ale taku radu zaciatocnikovi?
Ak sa to tu uz riesilo tak sorry, pripadne ma odporucte na stranku v teme lebo je ich tu dost
Mne osobne sa jednoduchsie nasadzaju, ked si do nich kvapnem roztok, len tak do vnutra, jednu kvapku, a lepsie sa to prilepi.