Zdravím,má niekto skúsenosť s touto knihou? a aj tí čo ju nemajú aký máte na ňu názor?
Chcel by som začať s PHP no skúsenosti s PHP sú u mňa asi také, že viem ako začín a končí php code... tušim nejak takt <? ?> asi ale to je jedno tým som len chcel povedať, že som úplny začiatočník.
Poprípade akú knihu by ste mi odporučili
Zrejme som sem zabudol dať link: http://www.martinus.sk/?uItem=75864 moj fail
Kniha PHP
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kniha PHP
ťažko je odporučiť, pretože php sa tak rýchlo vyvíja, že veľa kníh je dnes už oničom. Určite sa pozri po niečom čo má v názve "pre začiatočníkov" alebo pre zelenáčov a podobne. Ale skús nájsť čo najnovšiu (ideálne aby tam písali o php5). Mne sa napríklad nedávno dostal do rúk projekt, ktorý písal programátor (nie študák, ale programátor čo za to berie prachy) a očividne sa učil z nejakých starých kníh. Projekt to bol veľký a dobre spravený, ale keď som ho pustil na localhoste, zabil som asi 4 hodiny opravovaním aby mi nevypisovalo warningy lebo "pán programátor" asi nevie čo je to php5 a čo sú normy. Keď som updatol php na najnovšie, tak som to už vôbec nespustil. A práve takto to dopadne keď sa neikto naučí zo starej knihy a potom si neobnovuje svoje vedomosti s príchodom novej verzie php. Ale to som už odbočil, takže ak chceš základy, je jedno aká kniha to bude, len nech je pre začiatočníkov. Rozšírenie sa už radšej potom uč z netu
jiri brazda PHP5 zaciname programovat
Toto precitat zbezne a potom kodit dalej podla netu.
Ak tuto knihu chces poslem ti ju zdarma (za cenu postovneho). Mam ju doma zapadnutu prachom nepouzivanu.
ozvi sa na mail [email protected] (ak chces)
Toto precitat zbezne a potom kodit dalej podla netu.
Ak tuto knihu chces poslem ti ju zdarma (za cenu postovneho). Mam ju doma zapadnutu prachom nepouzivanu.
ozvi sa na mail [email protected] (ak chces)
e-mail odoslaný
Ja mám zatiaľ čo sa týka PHP len túto knižku:
http://www.martinus.sk/?uItem=41559
a či by som ju odporučil, tak to naozaj neviem, lebo sú tam naozaj iba základy. ja si budem musieť kúpiť asi pár knižiek ešte. Ale ak píšeš, že vieš maximálne ako začína a koncí php script, tak po tejto knižke by si mal byť o kus múdrejší a ak potom nechce kupovať ďalšie knižky, dosť sa dá naučiť aj zo seriálu na linuxsoft.cz. Najviac sa však podľa mňa naučíš praxou, čiže naučiť sa základy, presťudovať jednu, dve knižky a potom už len programovať a pomáhať si googlom a php.net.
http://www.martinus.sk/?uItem=41559
a či by som ju odporučil, tak to naozaj neviem, lebo sú tam naozaj iba základy. ja si budem musieť kúpiť asi pár knižiek ešte. Ale ak píšeš, že vieš maximálne ako začína a koncí php script, tak po tejto knižke by si mal byť o kus múdrejší a ak potom nechce kupovať ďalšie knižky, dosť sa dá naučiť aj zo seriálu na linuxsoft.cz. Najviac sa však podľa mňa naučíš praxou, čiže naučiť sa základy, presťudovať jednu, dve knižky a potom už len programovať a pomáhať si googlom a php.net.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
moja prvá kniha a o php bola táto: http://www.martinus.sk/?uItem=31016 a chválim že tam postupne robil nejaký e-shop či cms či čo to takže sa to bralo komplexne. Nie iba základ ako spraviť cyklus, ale bol tam zakomponovaný aj návrh ako si to zvoliť, ako robiť väčší projekt a podobne. K tomu cd s ukážkami. Ale neviem či ju odporučiť, dnes mi to príde smiešne jednoduché, ale keď som bol začiatočník tak mi pomohla v niečom. Asi je fakt jedno ktorá bude tá prvá. Väčšiu rolu hrajú tie druhé, a tretie 
Hmm, vyzerá to zaujímavo ale neni to trochu staršie predsa len 5 rokov je dosť.
Neviem či si si všimol, že som editol príspevok (úplne prvý) pridal som tam link jednej,čo ma zaujala
Neviem či si si všimol, že som editol príspevok (úplne prvý) pridal som tam link jednej,čo ma zaujala
Choď do kníhkupectva a sa presvedčíš, či ti sedí