Aky video format pouzit ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Aky video format pouzit ?

Príspevok od používateľa pepo »

Dobry dne chem sa len spytat ohladom video formatov.
Ked si spravi vlastne vido ale stiahnem s kameri do akeho formatu je idelane ukladat bez straty kvality?
AVI, Divix, MPEG-1,2,4 ???
A ak sa da spratit kratky popis tychto formatov dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky video format pouzit ?

Príspevok od používateľa hojko »

Bez straty kvality moze ostat jedine tak, ako ho mas, pripadne ho mozes konvertovat na nekoprimovane AVI, tam vsak bude mat video niekolko giga, ak nie desiatok giga. Preto ak chces vyssiu kvalitu, tak mozes skuti DivX/XviD s vyssim bitrate, resp. H.264 a pod.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No divx je tusim upravena mpeg4ka, ktora funguje na zaklade klucovych snimkov a naslednom zazname zmien vplyvom pohybu, pri vyssich rozliseniach a bitrate sa vsak uz viac oplati h264, co je vylepseny mpeg4 prave pre potreby HD rozlisenia a pri rovnakej velkosti suboru poskytuje lepsiu kvalitu obrazu ako klasicky mpeg4.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no lebo monentlane pouzivam pinnacle studio ultimate 14 ...
a som skusil 1,2 gb vido dat od avi co spravi cca 1GB a dal som ho do MPEG4 - co spravi cca 150 MB s toho videa ale nepozorujem ziaden rodiel v kvalite skor by som povedal ze s MPEGU je o cosi malicko kvalitnejsia ... divix som este neskusil ...
A spomynany H264 v pinnacle studio 14 ... je obsiahnuty lebo tam sa mi to zda dako divno popisane ?

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 12:46)
skusil som v pinnacli toto je vysledok ked som si dal info v KM - playeri o videu.Len spominane H264 - ked pozrete nahlad tak je tam H263 tak trosku nechapem tomu teraz :)
//obrázky do prílohy

A Este poznatok som skusal si porovnat AVI - MPG4
A sa mi zatial zda ze MPG4 ma lepsiu kvalitu obrazu oproti AVI a taktiez menej miesta zaberie co sa mi paci
Ale co sa tyka tmavych miest tak AVI zobrazuje bezproblemov a MPG4 robi take mapy akoby rozlozeny obraz
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No h.263 je tusim mpeg part2, co by mal pouzivat divx (aj ked vylepsene) a h.264 je mpeg4 part 10. Ale pekne si si aj sam rozpisal konkretne vyhody a nevyhody, takze sa uz musis rozhodnut sam. Proti tym mapam by malo pomoct zvysenie bitrate, pripadne pozri ci nemas zapnuty vbr (variabilny bitrate), to by to tiez mohlo sposobovat.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no dik len v pinnacle to akosik nemozem najst to vbr :( ...
A co vy preferujete lebo v tom pinnacle mam jedine h.263 neobsahuje h.264
tak este vas nazor v com racej skonvertovat lebo nem este vyskusane ci to robi len ten rozdiel v tmavych miestach ...
Alebo este jedna moznost to vytvorit ako klasicke DVD a potom konvertovat cez iny soft ktory obsahuje h.264 ?

A co sa tyka natacania na kameru ktory preferujete obraz 4:3 alebo 16:4 ? :)

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 17:10)
A je mozne ci sa mi to len zda ze MPG4 ma kvalitnejsi obraz ako AVI az na tie tmave miesta?

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2011, 17:33)
A rsp keby sme vylucili format AVI ... tak skor by som sa rozhodoval medzi Divix a Mpeg4
ktore skor by ste vy preferovali s vlastnich skusenosti ...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

A co sa tyka natacania na kameru ktory preferujete obraz 4:3 alebo 16:4 ?
nie 16:4 ale 16:9

Pravdaže 16:9 veď pomaly v každej domácnosti je už LCD TV a je lepsie mať video na celej obrazovke ako mať z prava a ľava čierne pruhy.
Prílohy
samsung1.jpg
samsung2.jpg
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Ved jasne som sa sekol :)
Tak dnes kazde tv podporuje vyber formatu 16:9 , 4:3, ci sikoe zobrazenie atd .. v tom niej problem :)
Tak asi musim len a len skusat co sa mi viacej osveci v praxi v urcitych formatoch
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

trošku ťa poopravím :!: AVI je kontajnerový formát pre ukladanie obrazu a zvuku, kvalita zaleží na tom, akým kódekom to budeš komprimovať. Môžeš DivX, Xvid, ...
Napísať odpoveď