caute, stretol sa niekto s podobnym problemom?
pri instalacii mi stale vypisovalo chybu a nesiel nainstalovat windows. niekde na zahranicnych strankach som nasiel tuto chybu (neviem ci v spojitosti s mojim NB hp pavilion dv5-1110em) a bolo to nieco s ramkou. mam tu 1x2gb a 1x1gb ram. tu 1gb som vybral. Windows uz nainstalovat isiel, vsetko vpohode.
vratil som tu 1gb ramku spat, system ju nasiel, vsetko fungovalo.ale zacal sa mi NB nejako casto zasekavat. Mam slabu baterku a musim ju mat stale pripojenu na adapter, nenosim NB prec tak mi to nevadi. v power plane som nastavil nejaky setrny rezim power saver. odvtedy sa mi pocitac zasekaval 2-3x menej ale zasekaval sa obcas. niekedy som ho zapol hned po nabootovani systemu sa sekol. vybral som znova tu 1gb ramku. odvtedy sa nezasekava.
Vie mi toto niekto vysvetlit? co moze byt s ramkou, aky vplyv ma na to ta slaba baterka ako to spolu suvisi?
diki
problemy koli ramke
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: problemy koli ramke
použi program memtest keď budú všetky ramky pripojené aby si bol na 100% istý, ale asi bude jednoducho tá ramka chybná, takže nemusíš veľmi hľadať
stiahni si program http://www.memtest.org/download/4.10/me ... .10.iso.gz rozbal niekde na ploch a vypal ho na cd alebo dvd ako obraz.vloz do mechaniky.ak by ti nahodou normalne nabehol windows vypni a zapni book znova a v nastaveniach biosu zmen prioritu bootovania na mechaniku..potom ti nabehne memtest..ak ti vyhodi dake cisla cervenym pod error tak vypni a vyber tu ramku,ktora salie a skus ten memtest bez nej..ak pojde v pohode tak mas vadnu ramku..moze to byt aj zlou kompatibilitou ramiek ak su od roznych znaciek
-
sisken
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
diks, vyskusam ten memtest dneska