Android programovanie
Android programovanie
Zdravim. Da sa nejakym sposobom programovat priamo na androide?
Viem ze ma Dalvik VM takze nejak by sa to mohlo dat. alebo nie?
alebo nejaky C compilator pre android neexistuje?
Viem ze ma Dalvik VM takze nejak by sa to mohlo dat. alebo nie?
alebo nejaky C compilator pre android neexistuje?
Re: Android programovanie
skus sa tu popozerat: http://developer.android.com/sdk/index.html
ja sa o to zacal zaujimat ale zistil som ze vsetky aplikacie su java ... všetko bezi v tom ich vlastnom JVM takze sa tam programuje v jave...
http://developer.android.com/sdk/index.html tu najdes o tom viac informacií... ale je moznost aj v C/c++ pomocou NDK http://developer.android.com/sdk/ndk/index.html ale aj tak to bude still run inside of a virtual machine on the device ...
http://developer.android.com/sdk/index.html tu najdes o tom viac informacií... ale je moznost aj v C/c++ pomocou NDK http://developer.android.com/sdk/ndk/index.html ale aj tak to bude still run inside of a virtual machine on the device ...
No hej, poznam ale to musim naprogramovat na PC ale ja chcem aby sa dalo programovat rovno na androide.
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Tak potom stiahni SL4A z marketu, tam mas rozne interpretery ako python, perl a podobne.. Ale na GUI zabudni, ide iba o konzolove aplikacie a podobne.
Stiahol som to ale ked chcem pustit ten script cez shell tak to vypisuje "opperation not permited. Ked to chcem spistit tym buttonom save and run tak to nespravi nic iba vypise "process has exited
-
pipiak
Medium Star
podla tej chyby usudzujem ze musis byt root
Hmm. Poviem to tak ze s linuxom robim prvy krat v zivote takze netusim jak to docielim
. Mam samsung galaxy tab nevadi ze prerobili android?
-
pipiak
Medium Star
Samsung galaxy tab urcite nie je rootnuty, potrebujes urcite spravit nejaky postup, pripadne nainstalovat nejaku utilitku co ti to umozni. Niesom si isty, ale niektori vyrobcovia tomu prikladaju velku vahu a tak mozes prist o zaruku, teda si hladaj take aplikacie, resp. postupy ,kt ti umozia unroot.
GL
GL
-
Nadeo
Guru wannabe
Netreba na to root. Skus spustit test.py, spravi to iste?
spustam to cez terminal emulator ale test.py neexistuje
Ak chces programovat v pythone, tak si stiahni python interpreter a potom sa ti tam objavi aj test.py (pre ruby, php,... je to podobne)
-
Nadeo
Guru wannabe
wtf? Stiahni si SL4A z marketu, spusti.Frigo112 napísal:spustam to cez terminal emulator ale test.py neexistuje
menu(tlacitko) -> view -> interpreters -> Menu(tlacitko) -> add, tam zvol python a on sa ti prida. Spust znova SL4A a budes tam mat test.py.
aaaa parada,uz to mam funguje vsetko. diki moc
. Akurat hladam tutoriali na beanshell, vyzera to celkom dobre.
Zdravim. Chcem si spravit dake aplikacie na android platfrmu ale mam trosku problem s nainstalovanim SDK. RObim vsetko podla navodu z
ale nedari sa mi. JDK mam nainstalovane, pluginy som si stiahol(budem pracovat v NetBeanse tak samozrejme pluginy prenho) len sa mi nedari stiahnut platformy.
Po nainstalovani installer_r11-windows.exe a spusteni SDK manageru sa nic nestane. Len naskoci konzolove okno (prazdne) a po chvilke zmyzne. Ked cez cmd spustim tools/android.bat tak mi vyhodi tuto chybu.
skusal som aj v tom bat subore kadeco nastavit ale nic mi nevzalo. Vie mi dakto poradit? Vopred dakujem
Kód: Vybrať všetko
http://developer.android.com/sdk/index.htmlPo nainstalovani installer_r11-windows.exe a spusteni SDK manageru sa nic nestane. Len naskoci konzolove okno (prazdne) a po chvilke zmyzne. Ked cez cmd spustim tools/android.bat tak mi vyhodi tuto chybu.
Kód: Vybrať všetko
C:\android-sdk-windows\tools>android.bat
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: com/android/a
rchquery/Main (Unsupported major.minor version 49.0)
at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.access$100(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
[INFO] Starting Android SDK and AVD Manager
Invalid path
ERROR: SWT folder '' does not exist.
Please set ANDROID_SWT to point to the folder containing swt.jar for your platfo
rm.Re: Android programovanie
Skus to este pripadne vyskusat podla navodu pre eclipse. Ja som pri instalacii nemal ziadne problemy aj ked pouzivam eclipse. Google tiez podporuje viac eclipse ako netbeans a aj vacsina dalsieho supportu je hlavne pre eclipse takze asi tolko ale samozrejme netbeans je tiez moznost ale so supportom to bude mozno problem
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2011, 20:08)
Skus to este pripadne vyskusat podla navodu pre eclipse. Ja som pri instalacii nemal ziadne problemy aj ked pouzivam eclipse. Google tiez podporuje viac eclipse ako netbeans a aj vacsina dalsieho supportu je hlavne pre eclipse takze asi tolko ale samozrejme netbeans je tiez moznost ale so supportom to bude mozno problem
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2011, 20:08)
skus pridat medzi Enviroment Variables "ANDROID_SWT" z hodnotou cesty tak ako ti pise v chybe ...