chcem si dať nový processor do stolného pc a akosi neviem kde mam dať tú pastu
ano viem som lama, takže sa zdržte komentárov takéhoto typu
help plz
poprípade by pomohlo aj nejaké to videjko
Processor a pasta
-
JeffHardyy
Light Professional
Re: Processor a pasta
na vrch procáku a nasadiť chladič
- Prílohy
-
- cpu_pasta.jpg (77.05 KiB) 713 zobrazení
-
Dildogripak
Medium Professional
Pastu rozotieraj rovnomerne po celej ploche procesora, teplovodivý "kanál" musí byť po celej ploche medzi procesorom a chladičom.
Skús to rozotrieť napríklad nejakou kartou
//edit: môj Athlon64 (1,81 GHz) vôbec pastu nemá a bezpečne pracuje, ale kôli bezpečnosti procesora je dobré aby tam pasta bola a bola kvalitne rozotretá na celú plochu
Skús to rozotrieť napríklad nejakou kartou
//edit: môj Athlon64 (1,81 GHz) vôbec pastu nemá a bezpečne pracuje, ale kôli bezpečnosti procesora je dobré aby tam pasta bola a bola kvalitne rozotretá na celú plochu
jeden so sposobov ako naniest pastu na cpu
podstatne je aby jej nebolo na cpu vela, a aby bola rovnomerne v tenkej vrstve rozotreta na IHS, bez prazdnych miest
je jedno na aky sock. to nanasas, postup je vecsinou rovnaky, resp. ak nemas odvahu nanasat pastu na osadeny CPU, mozes pastu naniest na chladic (bez nanasania na cpu)
nesmies od pasty zaspinit vodive plosky (ak sa jedna o LGA775), alebo nozicky (ak sa jedna o 754/939/AM2)
Keď som kukal jedno video na jutúb, tak chlapík tam pastu naprplal do stredu, dal jej tam dosť vela, a proste len jak priložil chladič tak sa mu tam akoby rozniesla/roztiekla po celom cpu.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Mne sa lúbi metóda ktorú ma naučil pán Očenáš z tiché PC. Hrášok do stredu iHS a so sáčkom robiť také "ťapky" po celom CPU. Avšak dobre to funguje len s noctuáckou pastou, druhou revíziou, MX-2 na to nestačí, tá sa celá prilepí na sáčok. A je to asi naj spôsob aký som mal možnosť spoznať.
Ešte je aj celkom good idea robiť bodky s injekciou priamo, ale na to som nikdy nemal nervy. To ma naučil A2C.
Ešte je aj celkom good idea robiť bodky s injekciou priamo, ale na to som nikdy nemal nervy. To ma naučil A2C.
-
Runes
Addict
omg ked si taka "lama" ako si sa nazval tak sa uisti ze procak co tma ides narvat bude kompatibilny
-
mamo4ever
Light Star
pokiaľ viem tak podľa socketu, je tam ešte nejaký faktor ?