Martial Industrial - moderná militantná hudba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Svarog
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Martial Industrial - moderná militantná hudba

Príspevok od používateľa Svarog »

Počúva/zaujíma sa tu niekto o hudobný žáner Martial industrial?

Dovolím si okopčiť popis z wikipédie:

Martial industrial
Martial industrial, also known as martial music, is a music genre originating in late 20th century Europe. It often borrows musically from classical music, neofolk, neoclassical, traditional European marches and from elements of industrial and dark ambient.

Origins
The genre name military pop was coined by the Austrian musician Gerhard Petak, founder of Allerseelen, to describe the direction his music was going at the time, leaning away from an ambient sound into something more militaristic. It has since been used by other artists such as Dernière Volonté to describe their musical sound. This term is often used in place of martial industrial.

Themes
Themes range from pounding, percussive soundtrack-like music to rally-worthy dark parade music to cabaret appropriate sexually-charged carnal declarations to mournful marches. Essentially, anything that could be made with traditional European martial instrumentation relating to the artists within this genre could be considered a part of this musical movement.

Culture
Martial industrial fans range from people very politically active to cultural admirers to uniform fetishists. Due to use of European uniforms, this is sometimes misunderstood as being a means of expression of a single, unified political tendency by Antifa, groups such as the Anti-Defamation League and sometimes local news agencies, though artists in this genre range from the left (such as Test Dept.) to the right (such as Von Thronstahl) to completely apolitical.

Pre mňa asi najzaujímavejší interpret - Triarii

Nejakí ďalší, ktorí sa mi dostali do ucha

Rome

Von Thronstahl

Death in June
silmarill
King
King

Re: Martial Industrial

Príspevok od používateľa silmarill »

feeeha, ja som takýto príspevok chcel pôvodne napísať ale už vzhľadom na to že do mojej témy o ambiente odpísalo len pár ľudí tak som to radšej neriskoval :D

martial industrial je jeden zo žánrov ktorý počúvam, síce primárne som na iné štýly ale rád si dám aj ten.
pre prípadných rýpalov ešte dodám že sa mi páči LEN atmosféra hudby, prípadné prezentované ideológie mám u prdele. som pacifista a nie som ani pravičiar, ani ľavičiar

z tebou spomenutých Triarii (a ich spoluprácu s Ordo Rosarius Equilibrio, neofolkový projekt TriORE)
Von Thronstahl bola prvá vec ktorú som z tohto žánru počul.
od Rome mám album Flowers from Exile, mal som aj iné ale celkovo ma ich muzika až tak moc nezaujala.
DiJ som počul zatiaľ len na youtube.

a aby som moc nekecal, hodím sem dačo z mojej zbierky:

blablabla atď.
Svarog
Light Star
Light Star

TriORE som tiež počul, ale nemám to až tak napočúvané, ako Triarii.
A Von Thronstahl má taktiež viaceré dobré songy, aj keď teda sa s tým človek v určitých kruhoch asi nemôže veľmi chváliť, že ich rád počúva. :lol:

Rome a DiJ mi prídu viac takí oddychovejší, kým Triarii a VT majú v piesniach viac energie, aspoň taký mám z toho dojem.

Jasné, Across the Rubicon som zabudol, to je tiež šmak. :)

Na Arditi som pokukoval v nedávnej dobe, musím vypočuť nejaké od nich.

Tie ostatné dve nepoznám vôbec, ale je to rovnako dobré, hádam sa mi tiež dostanú vo väčšej miere pod ruku.
silmarill
King
King

viem že VT mali problémy s obvinením propagácie neofašizmu, ale nikdy im nič nedokázali.

neofolk je celkovo oddychový :D keď už hovorím o ňom tak spomeniem Opium dream estate, Sol Invictus, Of the wand and the moon, Golgatha, Lux Interna, Strength through joy (vedľajší projekt DiJ)...

z AtR mám aj projekt Rukkanor (je to sólovka jedného z troch ľudí z AtR) ktorý okrem martial hudby vydal aj dva albumy Despartica, taký "industriálny pop", prvý diel ma úplne rozm*dáva, druhý bol už slabší.

bože aja som úplne zabudol spomenúť Sophiu :D skôr industrial ambient ale niektoré tracky ladia silno do martialu.
je to menej znýmy vedľajší projekt známejšej darkwave skupiny ARCANA.

ináč kľudne sem nasyp hocičo čo počúvaš, rád sa na to mrknem ;)

počúvaš aj iné veci v rámci industrialu alebo len martial? a ako si sa dostal k tejto hudbe?
Svarog
Light Star
Light Star

Tak mne to je v podstate jedno, ako si ty napísal, ide mi o hudbu. ;)

Sol Invictus ešte poznám, tiež dobrá vec, tie ostatné mi popravde nič nehovoria. Ale počekujem.

Sophia isto tiež stojí za bližšie skúmanie. :)

Ešte Derniere Volonte sa mi ľúbi, len som nevedel nájsť normálne klipy na nete.

A čo sa Industrialu týka, tak potom v rámci OT skôr nejaký electro-industrial typu Funker Vogt, alebo Feindflug.

Popravde už neviem, ako som sa k tomu dostal. :D Hľadal som niečo na Youtube, pravdepodobne nejaké videá bojových systémov, alebo čo, našiel som nejaké dobre znejúce video, pozrel som tagy a tam som našiel Martial Industrial, dostal som sa k nejakým songom Triarii a už to šlo.

silmarill
King
King

v rámci hudby sa mi páči čokoľvek šmrncnuté industrialom :D proste milujem ten špinavý, krutý a zvrátený sound (ale inak som celkom normálny, aj jesť mi chutí)

tiež si vypočujem aj electro-industrial, to čo si dal sem bolo dosť oldschool, nejak mi viac režú novšie veci (aggrotech) ako toto:

i keď sa nanešťastie electro-industrial rúti smerom do komerčných sr*čiek.

v rámci industrialu ako takého mám rád In Slaughter Natives či Karjallan Sissit:

ku martial industrialu som sa dostal podobne ako ty, náhodou - hľadal som nejakú neoclassical hudbu a narazil som na Von Thronstahl. najprv som tomu moc nechápal, pod pojmom neoklasika som si dovtedy predstavoval niečo úplne iné. potom som opäť náhodou narazil na Arditi, ktorí sa mi celkom zapáčili no a odkedy som počul Puissance - Grace of God tak som tento žáner začal viacej vyhľadávať... :roll: neskôr sa k tomu pridal neofolk.
Svarog
Light Star
Light Star

Zvrátený, to je pekné slovo. Každopádne áno, tak nejako to vidím tiež. ;)

Kým to ja objavujem, tak si ešte dovolím nejaký oldschool, nech mám na čom stavať. :lol: Samozrejme ani toto novšie nie je nič zlé. Pripomenulo mi to Asphyxiu, ale to už idem vcelku OT. :oops:

Druhý song absolútne bez výhrad, okamžite idem zháňať.

Keby som ako prvé narazil na Von Thronstahl, tak teraz by bol zo mňa asi úplný fanatik, myslím tým, že tie ich mi zatiaľ najviac režú asi.

Pravda, neofolk už akosi ide popri tom sám.
silmarill
King
King

asphyxiaaaaaa :D to môžem :D

ad druhý song (In Slaughter Natives) jeho tvorba je dosť rôznorodá, tak nebuď prekvapený ak to bude znieť nejak ináč :D

ináč spravil si mi celkom chuť na ten Von Thronstahl, idem sa po tom pozháňať. neraz sa mi stalo že hudba ktorá ma najprv nejak nezaujala ma neskôr totálne dostala, len som musel na ňu akosi "dozrieť" :roll:

prihodím ešte dve martial kapely - pre zmenu troška krížené s avantgardou :smt033 Truart a Parzival.
(napriek nemčine sú to rusi)

Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

niekde na disku mam zapadnutu diskografiu od Rome... aj zo 2x celu vypocutu, no uz davno som nieco taketo nepustal do ucha... akosi nieje chut posledny rok... ale rozhodne nezatracujem... co sa hutnej a tazivej atmosfery tyka, tak je to vyborne
Svarog
Light Star
Light Star

Re: Martial Industrial - moderná militantná hudba

VT si aj ja práve púšťam. :D

Ale ten Parzival je dosť dobrý. :smt009
silmarill
King
King

Re: Martial Industrial - moderná militantná hudba

úplne som prehliadol kedy vyšiel nový album od ARDITI - "Leading the iron resistance" ...
počúvam to už tretí krát, skutočne atmosférický kúsok.

Napísať odpoveď