Sieťový marketing

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SEID
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Sieťový marketing

Príspevok od používateľa SEID »

Čo hovoríte na sieťový marketing (MLM)?
Je tu niekto taký kto to skúsil, alebo sa tomu aktívne venuje? :)

-Ja osobne môžem povedať, že je to super vec, je to vstupná brána do sveta podnikania.
Kto by chcel niekedy skúsiť podnikať (hocičím) tak odporúčam, túto možnosť využiť. Je to vec, kde sa môžete voľne realizovať a ukázať svetu čo dokážete :)

-Zárobok:
asi najdôležitejšie v každom biznise, MLM sa podľa mňa mylne chápe ako "zisk ničnerobenia" ale tak to nieje, aby ste dosiahli úspech a následne aj nejaký zisk tak treba preto čosi robiť a to kdekoľvek nie len v MLM.

-Výhoda:
netreba vstupný kapitál, netreba živnosť a predsa sa dá zarobiť aj bez odvádzania štátu :) a to sa mi na tom páči najviac :) Žiadne premrhané peniaze na reklamy mzdy dovozcov, predávačky a pod. jednoducho kupujete produkt hneď od výrobcov

-je len potreba si dobre vybrať pre, ktorú firmu sa realizovať. Odporúčam si pred založením zmluvy popozerať ich portfólio (produkty) či majú široký sortiment, či sa bude dať podľa Vás na tom ako sa hovorí kúsok zbohatnúť.
Prezrieť si pozorne plán bonusov, aké výhody Vám ponúkajú atď. atď.

pre viac info:
http://www.praca-ako.sk/multi-level-mar ... marketing/

Sám robím pre jednú nemenovanú nemeckú organizáciu a preto viem čo hovorím a taktiež viem, že zarobiť sa dá :) aj keď som len študent (neni to o veku, samozrejme po dosiahnutí 18rokov)

Som zvedavý na diskusiu :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Sieťový marketing

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim, ze MLM vacsine ludi nevonia. Zarobia len ti, ktori su hore a zacali na zaciatku. S MLM sa ludia mohli stretnut uz pred 15-timi rokmi v pripade Herbalife, neskor to boli kozmetiky ako je Avon, LR ci FM, pripadne poradenske sluzby ako OVB, PG, atd... Ak sa nemylim, tak tebou opisane Nemecko by mohlo patrit prave OVB alebo LR.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

To nieje pravda. Je úplne jedno kedy sa člen pripojí a bude predávať pod ich značkou. Jedna podmienka, nesmie byť toho trh presýtení.
Nie OVB, ani LR to sú veci s ktorými už veru neprerazíte. Je toho moc asi všade, ale čo je dobrá správa, tak nemec, ktorý pred mnohými rokmi vybudoval sieť obchodných značiek LR odpredal svoju čiastku a vybudoval novú organizáciu-lepšiu. Inšpiroval sa rokmi u LR, ktorým bol práve on súčasťou vytvorenia. No ako som už vravel odpredal svoj podiel a skonštruloval nový marketingový plán kde je oveľa viac a oveľa lepších bonusov + firemné autá. Táto organizácia má asi rok, no na slovensku začala asi pred cca pol rokom, ľudia nevedia o čo ide. Portfólio je naozaj pestré-už teraz sa môže pýšiť s 10 firmami, ktoré na slovensku fungujú pod touto značkou (do konca tohto roka ich však má byť až niečo cez 30) a to si myslím, že je slušné. Plus dobrá správa všetky tieto firmy budú spadať pod jeden systém, takže bonusy a neskôr peniažky sa dajú zarobiť :) Nechcem tu robiť nejakú reklamu, ale chcem usmerniť ľudí aby nemali k tomu negatívny prístup. Pretože trh v USA funguje z 80% takejto veci :) a trh USA je už predsa len niečo iné ako tu :)
Keby to nefungovalo, tak to ľudia nerobia. Ale neni sú to ľahko zarobené peniaze, treba hlavu, cit a guráž ako všade kde sa chce človek presadiť :) to je moj názor...
Nechcem robiť reklamu, ale ak by sa chcel niekto poinformovať alebo preskúmať ich plán tak pokojne SS, ponúknem všetky potrebné info a materiály.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

MLM podľa mňa je jedna veľká kravina. Svetlejšie stránky toho by som videl v motivácii ľudí a v zlepšovaní ich obchodných schopností. Jeden druhého vzájomne ťahajú (teda, mali by) a dopomôcť si. U nás však ľudia tento model poznajú spojený len s poisťovníctvom a potom niet divu, že tomu nikto neverí a je z toho zhnusený.

Asi pred mesiacom nás prišiel domov otravovať o 13:00 v nedeľu nejaký Čech, či nechcem vyskúšať parfémy. A potom nenadávaj na takých ľudí...
SEID
Medium Expert
Medium Expert

áno stým súhlasím, čo je moc, to je moc...
Ľudia mlm mylne chápu, vďaka takýmto ľudom, čo nieje proti srsti otravovať ľudí aj v ich súkromí to je drzosť...
ale veľakrát je to zle chápane pretože sused/kamarátka povedala, ale pritom mlm je tak isto predaj ako v iných prípadoch obchodovania.
Je zle keď si sieťový marketing spájajú len s finančníctvom a poisťovaním, pretože mlm je už všade: od oblečenia, kozmetiky, stravy, splnenie snov, voňaviek, šperky až po poradenstvo a plnenie snov.
Preto ak niekto z vás by chcel podnikať tak toto je skvelá skúsenosť nie len na začiatok, pretože som stretol x-ľudí čo sa mlm venujú naplno a sú na úrade, pritom jazdia na audi alebo meďákoch :) je to len o rozmýšľaní, človek ktorý rozmýšľa ako sedliak, tak sa aj činí ako sedliak (nechcem nikoho uraziť). Zarobiť sa dá na všetkom, vážne na všetkom, no záleží aký prístup k tomu máte.
A verte, alebo nie MLM je jedna z možností byť finančne slobodný a obchodovať bez potreby veľkej sumy kapitálu. Budúci týždeň v nedeľu idem na určitý seminár kde sa stretnem s úspešným lídrom organizácie v ktorej som aj ja. Dovolím si napísať jeho pasívný prijem, tento človek zarobí cca 20,000€ mesačne vďaka mlm organizácií, kt. podotýkam funguje niečo cez rok :)
Takže nech mi ľudia nevravia, že to nefunguje :) Ja ani moji partneri takýto zárobok, samozrejme nemáme, ale dokážeme sa slušne uživiť, i keď som len študent strednej školy...
Preto vravím, všetko je len o prístupe k danej veci :P
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Funguje, ale pre tých ktorý do toho biznisu namočili nohu ako prvý. MLM o pár rokov preští buzzmarketing, ak ho neprešťal už teraz. Je to oveľa príjemnejšia forma ako takéto vynucovanie si pozornosti a tlačenie na zákazníka.

Tie semináre za 80e kde ti nakecajú ako je im skvelé a čo všetko môžeš získať a zarobiť? To je len demencia ľudí, že na to skočia.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Tak to nefunguje, je úplne jedno kedy podpíšeš zmluvu, ak máš aspoň štipku rozumu a zmysel pre obchodovanie tak sa dá preraziť. Mám kamaráta, ktorý sa stal partnerom jednej mlm organizácie po 8 rokoch ich uvedenia na trh a profitoval :) dnes jazdi na x3ke a je mu fajn, sranda je, že má 20 rokov. Nevravím, že peniaze získate hneď a na 100%, ja len dávam príklady z mojho života, že to ide.

Ja som si napríklad, odchytil nemeckú organizáciu kt. len teraz začala, ľudia ani len netušia kto to je, majú kvalitné produkty, dobrý prístup. a hl. široké portfólio, nejde len o nejaké h lúpe voňavky či podobne... ale organizácia má pod sebou 10 aktívnych firiem a do konca roka ich má byť 40, vieš si predstaviť aká bude ponuka tovaru? a toto všetko spadá pod jeden systém a mkt plán.
samozrejme, že je lepšie keď človek vstúpi do niečoho nového, ľudia to nepoznajú a neni to také otrepané, tak ľudia si to kúpia a firmy tiež testujú :)

a k tomu semináru, nie plati sa tam symbolické euro :) určitým spôsobom je to nie vymývanie, ale čistenie mozgu a keď ťa vie niekto motivovať, tak prečo nie. tvoja hnacia sila to ocení
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Každý hovorí svoje skúsenosti. Ja sa tu len snažím "brániť" zdravý a rozumný marketing, tento mi nejak nereže. Skôr preferujem príjemnejšiu komunikáciu so zákazníkom, toto mi príde ako som už písal dosť umelé s jedinou vidinou - zisku. Je pekné, že tvoji kamaráti sa vozia na X3 a pod. ale ak by im niekto z veľkých rýb zrušil zmluvu tak by tam už asi boli troška nervy, čo? :)

Celý mkt je o presvedčovaní, takže to rozumiem, ale nie takto.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

takže pokladáš 80% z mkt trhu USA za nezdravý rozum? asi to niečim bude, že to funguje :) to že su v stratách je druha vec :D
-prečo by mu mali rušiť zmluvu, keď zarába tak organizácii ako aj partnerom? trošku choré, sám sa vypracoval a sám si to aj papá na tom neni nič zlé, zlá je závisť
v čom ti mlm nevonia?
s tou príjemnejšiou komunikáciou je to o inom, každý si urobí ako vie, ak si odláka zákazníka tak je to len a len jeho vina :)
mkt nie je o presvedčovaní ;) mkt sa nachádza tak ako ešte pred výrobok, až po celkové zhotovenie, cez distribúcie predaj a i po ňom :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozri, tento MLM je v konečnom dôsledku len akýsi triviálny názov pre direct marketing alebo sales promotion. Je to o fyzickom kontakte a ako vedúci nejakej firmy by som si nevedel odkontrolovať ako to robia moji podriadení. Teda feedback môže byť často upravovaný na pozitívnu reakciu. Ale čo ma zaujalo viac z toho čo píšeš, odkiaľ si vyhrabal tých 80%?
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Nechápem teraz trošku sry, akože v sieťovom marketingu si nedokážeš odkontrolovať ako to robia tvoji partneri? Alebo ako si to myslel?

Uff, neviem kde presne, ale viem, že to bolo v nejakom dokumente, alebo príručke o tomto marketingu. Nespomeniem si, nedá sa vygoogliť?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Často sa meria ten feedback horšie keďže jednotliví obchodníci sa snažia mať čo najpozitívnejšiu referenciu aby ich mohli povýšiť. Vygoogliť neviem, ty sa tomu venuješ, mňa MLM nezaujíma resp. nepovažujem ho moc za marketing. To percento je strašne vysoké, nechce sa mi veriť, že 800 z 1000 firiem robí tento marketing. Tam majú zabehané ďaleko iné metódy + nehovoriac o tom, že digital a online idú najviac ku predu teraz. Sledujem veľa mrtg webov, blogov a pod. a žiaden s nich nehovorí o niečom podobnom.
Ak by to bolo tak super ako píšeš, boli by tam častejšie zmienky o tejto forme marketingu. ;)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

SEID napísal:Pretože trh v USA funguje z 80% takejto veci :)
A preto je teraz amerika ekonomicky tam kde je? /nechcem povedať že v prdeli/ :lol:

Multilvl, directmarketing alebo osobný predaj, nech sa to volá ako chce, myslím si že táto forma predaja potopila sa potopila sama. Jednoducho už je toho všade plno, či sú to poisťovne, mobilní oprátori, atď. a ľudia už na túto formu predaja majú svoj názor, a väčšinou nie je nič moc. Síce keď si vezemš hocikotrú marketingovú knihu, tak vyčítaš aké je to super, aké je to efektívne, ale až tak by som tomu neveril. Uvediem príklad.: V sobotu doobeda zazvonil pri dverách nejaký v obleku nahodený exot radne zmagorný takýmto predajom. Komunikácia prebiehala asi takto.:
On -Dobrý, susedia na vás podali sťažnosť že týrate akvariové rybičky.
Ja - Čo prosím????
On - Že susedia sa sťažovali že týrate akvariové rybičky. (Kým toto hovoril všimol som si ružovú košeľu, ružovú kravatu a kopec ružových fasciklov v ruke, tak už som začínal tušiť o čo mu ide)
Ja - Z ktorej ste firmy
On - T-mobile.
Nasledovalo zabuchnutie dverí......
No a zhodou okoloností mám doma niekoľko akvárií. Takže MLM a jeho varianty je možno teoreticky OK, možno aj zo začiatku to bolo fajn, ale dnes je zázrak nájsť firmu, ktorá toto prevádzkuje "košer" spôsobom. Nevravím že neexistujú, ale je ich minimum v porovnaní s tými firmami, ktoré na to idú vyššie popísaným spôsobom. No a pravaha väčšiny formuje mienku spotrebiteľov....
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

USA padlo kvôli tlačeniu peňazí a kopu iným faktorom, nie kvôli MLM. Na margo marketingových kníh ti môžem odporovať. Je ich kopu dobrých, ale aj kopu nie veľmi dobrých. Oni majú informovať a poukázať na teóriu a možnosť ako by to asi fungovalo a nie ťa naučiť komunikovať so zákazníkom. To je rozdiel, záleží od toho ako to využiješ ty resp. akým štýlom to aplikuješ ty.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Jezis, zaujimave, ze kazdy pozna niekoho, kto zaraba desiatky tisic mesacne a vozi sa na bavorakoch a podnika v nejakej takejto "firme". Je to nieco ako loto, alebo teraz nedavno co ukazali toho sveda co drtil poker a zarobil miliony. Super reklama pre nich, ale toto sa podari naozaj minime ludi a tieto "stastne pribehy" pouzivaju len na to, aby sa im tam zaregistrovali (poker)/vyplnili ticket (loto)/prisli na seminar za 80 eur(xyz organizacia). Jasne, niekto na tom zarobit moze, ale to si radsej raz za tyzden vyplnim ten loto ticket :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Celý MLM by som prirovnal k myšlienke Komunizmu - ako taká a surová bola dobrá a ak by fungovala, bolo by nám všetkým sveta žiť, ale v reálnom svete jej vysnívaná efektivita a procesy jednoducho fungovať nebudú (ako sme sa už o tom presvedčili) a presne tak nebude fungovať ani MLM. A už vôbec nie v podobe takej, ako ju opisujú ľudia, ktorí prešli úspešným brainwashingom na nejakej prednáške. Tém o OVP a iných odnožiach tu už máme dosť. A poznám aj dosť ľudí, ktorí na to skočili a viem, ako dopadli. A na dôvažok sme o tom mali niekoľko prednášok a mítingov (keďže viď moje zamestnanie), na ktorých to bolo samozrejme iba potvrdené...
Napísať odpoveď