Čo so životom ???... (celé zle)

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Čo so životom ???... (celé zle)

Príspevok od používateľa Forsaken »

kachna
King
King

Re: Čo zo životom ???... (celé zle)

Príspevok od používateľa kachna »

ved tebe nic nie je, si znudeny a len sa vyhovaras, ze nikto sa ti neozve. byvas v mlynskej?
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

btw to mi celkom pripomina mna :) aj ja mam rodicov zo starej skoly avsak nemaju vysoke skoly ale taktiez sa nato tak pozeraju ze naco tam pojdes ked tam nic nebudes robit, ale zase nemam taku nudny zivot chodim von medzi ludi a snazim sa zabavit pretoze inac by to bolo na lano...

BTW ako bolo spomenute si znudeny ty nemas motivaciu resp malo veci ta bavi a tie nerozvijas dalej a nevenujes im cas...

Ak byvas ozaj v mlynskej alebo to je jedno kde v BA daj vediet ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Uz som to tu pisal velakrat, tak to zas zhrniem :) Cely prispevok som necital, presiel som rovno k sucasnosti, takze:
Ze sa so spoluziakmi beriete iba ako spoluziaci je pochopitelne, ale aspon u nas sa vzdy najde niekto, kto pocas semestra aspon raz za tyzden navrhne nejake to pivo po skole. Tam treba ist, nemusis chlastat, stacia 2-3 piva za vecer, spoluziakov spoznas tak ci tak. Ked je uz jasne s kym si rozumies, tak sa daju take akcie zintenzivnit, potom ta mozno pozvu aj na akcie mimo okruhu spoluziakov a spoznas dalsich ludi a tak dalej. Na vyske sa proste zoznamuje cez primerane mnozstvo alkoholu (vynimku tvoria asi iba zahranicne pobyty, ale aj tam sa popija :D ).
A navod ako zit? Treba chodit medzi ludi, sam si napisal, ze na gympli si von chodil, ale nevazil si si to, tak teraz to mozes znova objavit. Mne sa niekedy tiez nechce ist v piatok/sobotu von, ale ked to prekonam, tak som nakoniec vzdy radsej ako keby som mal ostat za pc. Na pc je cas cely tyzden, ale partia sa vacsinou cez tyzden nezide v dostatocnom pocte.
PS: ak ide o znudenie, tak mozno by pomohol nejaky konicek mimo pc, mna tak dostali RC modely a fotenie, pre teba sa urcite najde nieco podobne.

//markus: vystizne napisane :)
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

a co si urobil pre to aby si neprezival ale aby si zil?

nechapem ako sa niekto moze stazovat ked studuje na VS(neviem ci si na intraku alebo nie) ale ja si pamatam ze to bolo naj obdobie mojho zivota a aj ked som na intraku nebyval tak ludia si mysleli ze ano pretoze som tam bol tak casto a bol som s kamosmi zo skoly domov som chodil po jedenastej vecer(kruzkovice, katedrovice, chodbovice, bradavice, bankovice ...)

po skole som sa prestahoval do blavy a tam to bolo tazsie ale dalo sa

teraz som v prahe a hoc som tu mal kamosa z kosic tak som sa nezameral len na toho jedneho, ale hladal som si dalsich kamaratov, nasiel som si niekolko zaujimavych partii a nakoniec nasiel aj holku s ktorou uz skoro 1,5roka a rok spolu byvame

vzdy je to o tom ze ked nieco chcem musim pre to nieco urobit, ked chcem zit tak nebudem hrat len wow(hral som vyse roka) a stazovat sa na nete ze preco sa nudim
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Niečo o mne: Mám 22 rokov, no život nežijem, iba ho prežívam, rok po roku. To znamená: som totálne znudený, nič ma nebaví, v podstate dôvod žiť je prežiť, nič viac nič menej. Podľa mňa som celkom normálny, no možno dospejete k tomu že som debil.
Daj si facku!Ak nepomôže, tak ešte aj druhú. Viem, možno drsné, no inak sa z toho psychického bahna nevyhrabeš. Si úplne normálny a Tvojím najväčším problémom je to, že si znudený a nič proti tomu nerobíš. Ako popisuješ neskôr, máš stereotypný spôsob života, no pritom si na výške. To mi nejde do hromady. V BA máš x možností na zábavu. No a nehovor mi, že nemáš jediného reálneho kamaráta, s ktorým by si nemohol aspoň 1x týždenne niekam vypadnúť opaľovať baby. Alebo aj bez toho opaľovania - proste niekam vypadnúť, vypnúť. Musíš sa skrátka vytrhnúť zo stereotypu a začať sa socializovať. Pokiaľ Ti na to nevytvára vhodné, či motivujúce prostredie rodina, hľadaj v škole / medzi priateľmi.
Neviem čo chcem, ale viem čo nechcem a nechcem presne toto čo mám, pretože to nie je život. (čítajte od ďalej).
Ďalšia vec - musíš o tom prestať rozmýšľať. Ja viem, že máš príliš veľa voľného času, ktorý Ti dovoľuje hrabať sa vo svojom vnútri a vykonávať auto-psycho-analýzu, no je to nanič. Ku ničomu tým nedospeješ a jediný výsledok ktorý z toho vyplinie je to, že skončíš ešte v hlbšom pocite bezvýznamnosti.
Moja rodinka
Rodina je rodina. Zdá sa mi, že trpíš syndrómom stredného brata, ajkeď ste len dvaja. Ale tak čo už - rodina je zázemie a pre Teba strecha nad hlavou a podpora. Ber to čisto pragmaticky a nehrab sa v minulosti. Písal si, že Tvoj brat je teraz hrdina. Staň sa ním aj ty, ba, predbehni ho. Svojím životom.
Ja
13-14-15: Tým sme si prešli všetci a všetci sme si hovorili, akí sú rodičia staromódni, že nás nikam nechcú púšťať a že sa správajú, ako federálna bezpečnosť. Ale dokážem ich pochopiť - robia to zo strachu. Nikdy by si neodpustili, pokiaľ by sa Vám niečo stalo. Je to prirodzený strach rodiča o dieťa a je to úplne OK. Ja som mal rovnakú (ak nie ešte tvrdšiu) výchovu a teraz to už viem plne pochopiť. 17: Evidentne Tvoje lepšie obdobie. Chlast, cigy a všetko čo ku tomu patrí bežná súčasť tohoto veku, väčšinou to ajtak, podobne ako u Teba končí po rozpade partie zo strednej. Píšeš, že na výške to vo Vašej triede funguje tak, že nikto nikoho nezavolá von. Tak sa zober aj so svojím kamarátom zo strednej a pozvite Vy niekoho von. Aj ty môžeš byť raz organizátorom.
Riešenie Tvojho problému - nájdi si job/prácu/zamestnanie/brigádu/čokoľvek! Bude to mať na Teba blahodárny vplyv. Jednak si zarobíš, získaš nové známosti, nový kolektív, nový okruh ľudí. To je to, čo potrebuješ - impulz! Impulz, ktorý Ťa nakopne, uberie Ti niečo z času, ktorý tráviš negativistickým rozmýšľaním nad prkotinami a získaš nový rozhľad.
Samozrejme, Tvoj problém by vyriešila aj nová známosť s opačným pohlavím, no na to Ťa nechcem nahovárať - to musí prísť samo. Ale divím sa Ti, že sa ani o nič nepokúšaš. To sa v Tvojom okolí nepohybujú žiadne dievčatá?
Zdá sa mi totiž, že Ty pre to, aby si začal žiť nič nerobíš, len sa sťažuješ a premýšľaš nad tým. S takýmto prístupom to tak aj zostane... Prestaň sa sťažovať a začni konať. Inak budeš mať z celého života veľké h..no
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Forsaken, precital som to cele a myslim si, ze markus ti v podstate odpovedal presne. Stazujes sa, ale podla mna je problem len a len v tebe. Vsetky problemy vidis, dokaze ich rozpoznat, ale nespravis pre to nic, a potom sa stazujes. Myslim si, ze ty mas este uplne v poriadku zivot na rozdiel od mnohych rodin, kde je matka upratovacka za 400 EUR/mesiac a otec nezamestnany alkoholik. To, ze je niekto zo starej skoly nie je najvacsia vyhra, ale ani prehra. Pises, ze brat velky hrdina, lebo je Ing. - tak ked si vasi tolko potrpia na tej VS (velky bullshit, ale OK), tak si ju dokonci aj ty. A budes hrdina v rodine aj ty. A vtedy sa to asi vybalancuje. Na margo tvojho brata sa vyjadrovat nebudem, ale podla mna je to mala pyjavica, ktora aj napriek tomu, ze moze, tak stale visi na krku rodicom. Ja som v 25 rokoch uz mal vlastny byt (na ktory mi rodicia nedali ani cent), ale to je teraz nepodstatne.

V skratke. Si v BA, vyuzi moznosti. Zacni chodit von na vsetky VS akcie a zoznamuj sa. Ked ti to nejde osobne, zacni najprv na nete. Dnes je moznosti vela a kazdemu nieco vyhovuje. Mas tu Pokec, Facebook, rozne fora. Chyt sa prilezitosti a rob so svojim zivotom nieco.

Navod na zivot pre debila neexistuje, ako neexistuje ziadny navod, ako zit svoj zivot. Si hodeny do mora, tak sa nauc plavat. Inak sa utopis.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak predpokladam ze studujes aj byvas v BA... dokop sa -> dokonci Bc. a na Ing/Mgr sa spakuj do ineho mesta - ak ti SR nie je dobra tak chod do ciech alebo este dalej

ty jednoducho potrebujes intrak a daleko od domova

a s ostatnymi plne suhlasim, je to jednoducho na nom ako sa jeho zivot bude vyvyjat, ja to len doplnam aby to mal kusok lahsie
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo so životom ???... (celé zle)

Príspevok od používateľa mr_margera »

som totálne znudený, nič ma nebaví, v podstate dôvod žiť je prežiť, nič viac nič menej. Podľa mňa som celkom normálny, no možno dospejete k tomu že som debil.
Ako ja hovorím, nudí sa len ten, čo má na to čas, čo v podstate píšeš kúsok nižšie:
mám síce všetko (domov, jedlo, teplo, rodinu) no nemám v podstate nič.
Zdá sa mi, že jediná tvoja starosť je škola, ktorá ťa aj tak nebaví. Čuduješ sa, že sa nudíš? Ja nie.
Poradil by som ti zmeniť mesto, nerozmýšľal si nad tým, že dokončíš Bc a presunieš sa na inú školu, niekam do zahraničia napr.?
Spomínal si prácu, to je podľa mňa dobrý nápad, zarobíš koruny, budeš mať na nejaké nové koníčky, foto, šport... možností je veľa.
Z tvojho príspevku Forsaken mi príde, že sa sťažuješ na nudu a že nič ťa nebaví, ale nemám pocit že by si sa ty sám to snažil nejak zmeniť. Nezdáš sa nejak introvertný, alebo hanblivý, takže v tom asi nebude problém.
Tiež mám 22r, už skoro 5 rokov bývam samostatne a starám sa o všetko sám, ver tomu, že nemám čas nudiť sa. Bývam 6 mesiacov v Prahe s holkou a okrem nej tu v podstate nikoho nepoznám, ale radšej idem sám niekam na 1-2 pivá pokecať kľudne aj s barmanom, alebo sa prejdem s fotoaparátom po meste ako by som mal sedieť doma.
Si naučený na stereotyp, ktorý ti nevyhovuje, ale si lenivý niečo meniť to je môj názor. Ozaj netreba veľa, aby si spoznal nových ľudí, alebo našiel nové záľuby, stačí sa len pohnúť a urobiť prvý krok, veď možností je veľa ale nie za PC...
GL!
...a hlavne určite budem radšej grcať v parku ako hrať doma wow. z časti je to pravda ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

PS: ja som vedel, ze mi to je nejake povedome :)
http://www.hojko.com/zaostalost-v-ludsk ... 47912.html
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tl;dr

k tomu malu co som preletel a precital reakcie... presne tak... si znudeny... ked nemas kamosov, tak si najdi konicka, casu mas ocividne kopu ked rozmyslas nad takymito kravinami... ja som sa tak rok dozadu tiez zamyslal podobne... potom zrazu puk a teraz neviem kde mi hlava stoji kvoli skole a robotam, takze podobne zmyslanie sa akosi samo odseba vytratilo..
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Znudeny,znudeny ... ale to nevadi.Je nas takych vcelku dost.
Kazdopadne treba nieco skusit.Co tak napriklad... LARP :smt033
Live action roleplay sa ti mozno bude zdat ako divna cinnost,ale ma kopec vyhod a je to zabavne.
Jednak sa zahras a jednak spoznas kopec ludi zo SVK a kopec z BA :D
A budes mat aj s kym ist na to pivecko a aj na IstroCon napriklad :D :D
A ked budes cestovat po SVK alebo aj CZ,tak budes mat aj kde zadara prespat. :smt059
Mozno sa najde niekto aj na nejaky ten vandrik.
Potom mozno zacnes aj inak brat skolu a tak.
Alebo nemusi to byt LARP.Ale nejake ine akcne hobby,kde najdes kopec v pohode ludi 8)
GL :smt006
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No ides dalej zivotom..Necuduj sa tomu..Bratislava je dost divne mesto..Najdes tu ludi, aj v praci, ale vacsinou nie takych, ktory sami od seba zavolaju na pivo a pod..kazdy totiz pride tak isto ako ty do mesta ale pritom ma uz svoje partie a spol..take nema potrebu niekoho dalsieho tahat..
Tiez som tu cez dva roky a mam tu uz konecne aj dakych znamych z rodneho mesta, tak sa to akotak prebudilo, ale sprvu som bol natom podobne..casom sa do toho dalo viac roboty, zmena stylu prace a podobne..takze som rad, ked raz za cas si fakt najdem na ludi cas..Je vsak vidiet mentalitu ineho mesta, kde kazdy zije svoje..
btw: v piatok je Hojko stretko v BA, tak dojdi na pivec :D
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Čo ak by si tento tvoj článok dal prečítať tvojmu bratovi , mame a otcovi ? Možno nevedia ako sa cítiš .
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

kachna napísal:ved tebe nic nie je, si znudeny a len sa vyhovaras, ze nikto sa ti neozve. byvas v mlynskej?
Diky za odpoved.
Je to pravda, nic mi nieje, len sa stazujem (dalsia genialna vlastnost zdedena), nebyvam v mlynskej. A ano som len znudeny.

Celkom ma tato odpoved potesila.
lollo napísal:Ak byvas ozaj v mlynskej alebo to je jedno kde v BA daj vediet ;)
byvam v BA..
ako som pisal ze von nechodim, nemam preco + som zlenivel a nemam skym...
GothaR napísal:...
chodim na podla mna debilnu skolu, takze napr. spoluziakov tahat von je nezmysel.. nie vsetci ale 98% je cudnych pre mna...
To ze musim zacat zit viem, len problem je vyssie nemam s kym zit ...
Konicek super... len treba peniaze a preto to uz dlhsie vidim na robotu.
markus napísal:a co si urobil pre to aby si neprezival ale aby si zil?
Toto je spravna odpoved, ktoru som si neuvedomil, diky.
jin napísal:...
Viem, len neni to take jednoduche vyjst von a socializovat sa po niekolkych zabitych rokoch
jin napísal:Zdá sa mi totiž, že Ty pre to, aby si začal žiť nič nerobíš, len sa sťažuješ a premýšľaš nad tým. S takýmto prístupom to tak aj zostane... Prestaň sa sťažovať a začni konať. Inak budeš mať z celého života veľké h..no
zas lahko povedane(napisane) ale tazko vykonatelne. (pre mna)
p4ra napísal:,,.
Bol som vychovany v style co nerobit (toto sa nerobi, toto sa nepatri, toto je zle), ale co robit to neviem..
javatar napísal:...
byval som na intraku 2 roky... na trojke izbe.. nic sa nezmenilo... kazdy si zil svoje.
mr_margera napísal:
Zdá sa mi, že jediná tvoja starosť je škola, ktorá ťa aj tak nebaví. Čuduješ sa, že sa nudíš? Ja nie.

...a hlavne určite budem radšej grcať v parku ako hrať doma wow. z časti je to pravda ;)
škola neni moja starost, mam ju na haku, ale ked uz som tak blizko tak sa to snazim spravit, len ked nemas preco, niesi motivany, a si unudeny tak to ide tazko...

a ked rad grcas v parku - OK, ale ja si sam seba vazim natolko ze toho grcanie ma na 3x preslo...
Maki napísal:tl;dr

k tomu malu co som preletel a precital reakcie... presne tak... si znudeny... ked nemas kamosov, tak si najdi konicka, casu mas ocividne kopu ked rozmyslas nad takymito kravinami... ja som sa tak rok dozadu tiez zamyslal podobne... potom zrazu puk a teraz neviem kde mi hlava stoji kvoli skole a robotam, takze podobne zmyslanie sa akosi samo odseba vytratilo..
toto je presne odpoved ktoru som nechel..
kravina nekravina... je to niekoho zivot...
ked si OK, tak je to super, ale mne to nepomoze...
to ze si mam najst to a najst to viem...len ako som spominal nieje to pre mna take lahke.
INsomNIA napísal:najst si hobby
no to viem a moje hoby je momentalne PC, kultura serialy, filmy a pod...
akcne hoby - treba peniaze ktore nemam, preto skor robit.
Soviet napísal:...
to nieje mestom, skor mnou, vychovou a pod.
adr0z napísal:Čo ak by si tento tvoj článok dal prečítať tvojmu bratovi , mame a otcovi ? Možno nevedia ako sa cítiš .
ako som pisal, to ze si dakto zije takto je jeho vec, ale ja uz by som nechcel tak zit.
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

"ako som pisal ze von nechodim, nemam preco + som zlenivel a nemam skym... "

s takymto postojom ti nikto nepomoze, ak sam nebudes chciet.

ale uteka mi co od nas vlastne chces? chces radu do zivota? chces knihu ako zit v tomto skaredom svete a mat sa dobre? chod s chalanmi na to stretko, ja by som tiez siel nebyt toho ze mam oslavu, bowling je fajn, rozhybes sa, das si pivo mozno 5...

nebud zaplakany fagan co sedi pri wowku, mozno si rozbijes hlavu s gulou a v sanitke spoznas lasku svojho zivota. pri wowku budes mat maximalne virtualny sex s elfom
Gothar
Moderátor
Moderátor

Aj mne to uz nejak uteka, najprv chces rady a potom takmer kazdu radu odpalkujes nejakou vyhovorkou len aby si nieco nemusel menit.
Soviet ti napisal, ze teraz bude stretko v BA, tak tam chod, spoznas aspon nejakych novych ludi a neskor z toho mozu vyjst dalsie akcie (poznam to z Prahy ale aj KE).
//kvoco: pri takych hobby ale vela ludi nespozna :)
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

to akoze mi chces povedat ze nieje lacne hobby? a co tak:
behanie, korculovanie, posilka (relativne), bicykel atd...ci to je pod tvoju uroven?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

GothaR: V posilke moze spoznat, korcule, behanie... tak ked bude chodit niekedy v lete na hradzu tak tam na kofolke urcite niekoho stretne a uz moze nadviazat napr. na to ake ma clovek korcule/topanky, ci je s nimi spokojny...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

skolu si dokonci a najdi si radsej brigadu ako by si mal toto nechat.si dost blizko bc je lepsie ako nic pred menom.potom je uz krocik k dokonceniu.problem si zajst na brigadu ak nemas peniaze?niekde ti vyplatia hned vecer na ruku a hned mas po 11 hodinovke napr 28 eura.spravos tak 4 do mesiaca a mozes sa zacat zabavat.ale co vlastne chces robit?nie je nieco co si chcel robit ked si bol maly.nieco co si chces splnit?
Zamknuté